Omgaan met gevoelens uit het verleden

Vraag: Ik heb de rozenkrans van Aartsengel Michel gedaan. Er kwamen gevoelens naar boven die heel verdrietig waren over een bepaald probleem. Is dit normaal en wat moeten we doen wanneer dit gebeurt? Het is alsof je weer om dezelfde berg heen loopt. Wat kunnen we verwachten of wat is het effect van de rozenkransen? Ruimen ze op en halen ze tegelijkertijd de duisternis naar boven?
Met veel liefde,

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Zoals ik in een antwoord op een soortgelijke vraag zei, is Aartsengel Michaëls Rozenkrans een zeer directe handeling en dat kan tot gevolg hebben dat er gevoelens uit je verleden die je nog niet helemaal verwerkt hebt, naar boven komen. Dit is een normaal onderdeel van het proces bij het gebruik van spirituele technieken en het kan ook gebeuren bij andere rozenkransen en invocaties.

Het eerste wat je moet doen, is vermijden dat je in die herinneringen en gevoelens wordt meegezogen. In het ideale geval moet je in staat zijn om ze eenvoudig aan jouw geestesoog voorbij te laten trekken zonder er emotioneel aan gehecht te zijn of er mee aan de slag te gaan. Je kunt vervolgens een van de rozenkransen van Moeder Maria opzeggen en een specifieke aanroep doen voor die gevoelens, energie en herinneringen die verteerd en getransformeerd moeten worden. Afhankelijk van de intensiteit van de gevoelens, kan er wel wat tijd nodig zijn om die te verwerken.

Dit is wat ik zei als deel van het antwoord:

Wees je ervan bewust dat Aartsengel Michaëls Rozenkrans een vorm van spiritueel licht opwekt dat de Blauwe Vlam heet. Dat is heel krachtig voor bescherming en zeer onaangenaam voor de duistere krachten. Maar het kan ook tot gevolg hebben dat de duistere krachten uit jouw energieveld wegspoelen. Daarom beveel ik aan om Michaels rozenkrans te combineren met Moeder Maria’s rozenkransen. Haar rozenkransen roepen de Violette Vlam op, die ontworpen is om giftige energie te transmuteren. Door die rozenkransen te combineren, zal het allemaal wat soepeler voor je verlopen.

In bepaalde gevallen ben je niet in staat om niet gehecht te zijn aan de gevoelens. Dit wijst erop dat je iets in die situatie of jouw ervaring nog niet hebt losgelaten. Moeder Maria ’s rozenkransen kunnen je enorm helpen om zulke overtuigingen te verwerken tot je de beslissing of de overtuiging blootlegt die ervoor heeft gezorgd dat jij die giftige gevoelens in de eerste plaats opriep. Maar je kunt dit proces versnellen door diverse hulpmiddelen te gebruiken voor psychologische genezing, zoals elders uitgelegd.

De kern van de zaak is dat jij, zo lang jij nog een onopgeloste overtuiging, een emotioneel litteken of een gefragmenteerde ziel hebt, niet in staat bent die negatieve gevoelens los te laten. Een spirituele techniek kan je helpen om de intensiteit van de negatieve energie te overwinnen, maar kan niet de oorspronkelijke beslissing die het probleem opriep, verwijderen. Je kunt dat enkel doen door die beslissing te vervangen door een meer verlichte beslissing te nemen. En om die oorspronkelijke beslissing te vervangen, moet je de overtuigingen blootleggen die ervoor gezorgd hebben dat jij die beslissing nam en die vervolgens te vervangen door volwassener overtuigingen. Dit moet je bewust doen, hoewel niet beslist met het volledige bewustzijn van de omstandigheden die het oorspronkelijke trauma hebben omgeven.

Dus als je ontdekt dat gevoelens blijven terugkomen, is het een teken dat je iets nog niet helemaal hebt verwerkt. Je kunt daarom je spirituele groei versnellen door een bewuste poging te doen die oude wonden te verwerken. Zou je liever die gevoelens de rest van je leven met je mee blijven dragen of zou je liever een geconcentreerde poging doen om ze voorgoed verwijderen?