Waarom moeten wij de invocaties hardop lezen?

Vraag: Dank je voor jouw suggestie vandaag om de rozenkrans van Aartsengel Michaël 33 dagen op te zeggen. Moet ik die hardop lezen? Zou het ‘dubbel’ effect hebben als ik meteen daarna de oefening voor innerlijke afstemming doe? En als ik dat op een mechanische manier doe, zoals de depressieve persoon in antwoord op een eerdere vraag mocht doen, is dat dan ook hiervoor geschikt? Ik heb veel ontmoedigende gedachten en gevoelens, mijn aandacht wordt op diverse niveaus afgeleid en ik twijfel eraan of mijn vermogens om te visualiseren toereikend zijn (voor de oefening om mij af te stemmen). Ten slotte heb ik nog het gevoel dat ik hypocriet ben door de ‘affirmerende’ handelingen uit te voeren, terwijl ik nog steeds betwijfel of het wel resultaat oplevert naar mijn oordeel (of mijn menselijke denken), is er iets anders wat ik moet loslaten? Dit laatste lijkt vooral betrekking te hebben op de oefening voor afstemming, waarin we de instructie krijgen om ons bijvoorbeeld ‘vredig te blijven voelen’ of ‘te aanvaarden dat jij onvoorwaardelijk van mij houdt’. Ik denk dat ik in een catch-22 zit, waarbij ik mijn Christuszelf nodig heb om mij te leiden en me gerust te stellen en toch moet ik mijn best gaan doen om eerst op zoek te gaan naar leiding in de buitenwereld om dat op zijn plek te krijgen. Dank voor jouw hulp bij dit lastige parket.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Ja, je moet de rozenkrans hardop lezen, omdat jij dan dezelfde creatieve kracht die God heeft gebruikt om het universum te scheppen, aanboort als je het gesproken woord gebruikt; de eerste daad was de uitspraak: “Laat er licht zijn!”

Het is een goed idee om de oefening voor afstemming meteen na de rozenkrans te doen, omdat jij, wanneer je spirituele bescherming hebt gekregen – en die nog steeds op maximale sterkte is – de grootste kans hebt om je zonder bemoeienis van buitenaf op jouw Christuszelf af te stemmen.

Als je de rozenkrans automatisch opzegt, voelt iemand die gevoelig is nog steeds wel het verschil, maar zoals bij alle spirituele rituelen, hoe meer jij je hart erin legt, hoe groter het effect. Span je in om je op jouw hart te concentreren en zeg dan de rozenkrans op met zoveel eerbied en gevoel als je kunt krijgen. Maar verg niet het uiterste van jezelf, concentreer je gewoon en laat de woorden vervolgens vrij stromen zonder die te analyseren of je er zorgen over te maken, terwijl je die zegt. Probeer eerder je in de rozenkrans te verliezen dan dat je vast gaat zitten in het intellect.

De symptomen die je beschrijft als ‘ontmoedigende gedachten en gevoelens, mijn aandacht wordt op diverse niveaus afgeleid en ik twijfel eraan of mijn vermogens om te visualiseren toereikend zijn, zijn karakteristiek voor wat er gebeurt met veel zoekers in de maatschappij van tegenwoordig. Je wordt omgeven door negatieve energie die aan je emotionele en mentale lichaam trekt. We zouden kunnen zeggen dat je bewuste geest een radio-ontvanger is en tijdens de oefening voor afstemming probeer je de zender van je Christuszelf of een geascendeerd wezen te vinden. De symptomen die jij beschrijft zijn het resultaat van ruis – vreemde invloeden – die, óf voorkomen dat jij je op het juiste station afstemt, óf voorkomen dat jouw ontvangst helder is.

Je kunt het beste spirituele ruis overwinnen door met zoveel hartstocht bescherming op te roepen als je maar kunt verzamelen. Ik denk dat je een duidelijker ontvangst krijgt als je de rozenkrans van Aartsengel Michaël 33 dagen opzegt. Stel je dan eens voor hoe helder die ontvangst kan worden, als je de rozenkrans blijft opzeggen. Kim heeft jarenlang spirituele bescherming opgeroepen voor hij in staat was mij helder te horen. Maar de lange tocht naar boven is altijd het ongemak waard, zoals één van mijn gewaardeerde collega’s graag zegt.

Het zal je echter ook helpen om je leven te zuiveren van storende invloeden, zoals veel stress, paranormale energie of verslavende stoffen. In principe zal alles wat stress veroorzaakt en je gevoel van harmonie en innerlijke rust verstoort, fungeren als ruis die voorkomt dat jij je op je Christuszelf afstemt. Je moet ook op je hoede zijn voor een overactief verstand. Pas op dat je  het afstemmingsproces niet te veel analyseert. Roep gewoon bescherming op en laat die dan stromen zonder te analyseren wat er gebeurt.

Denk maar aan de Bijbelse quote: “Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien” (Hebreeën 11:1). Je moet wel wat vertrouwen hebben dat het oproepen van spirituele bescherming werkt, zelfs als je de resultaten niet concreet of onmiddellijk ziet. Je kunt spirituele bescherming het best meten door meer mentale helderheid en emotionele kalmte, maar hoe kun je dat dan precies meten? Het is niet hypocriet om een affirmatie op te zeggen, terwijl je aan de resultaten twijfelt, maar hoe minder je twijfelt, hoe sneller je resultaat ziet. Het kan je enorm helpen om Aartsengel Michaël (aan het begin van de rozenkrans) specifiek te vragen om jouw ego en alle paranormale krachten of energie die twijfel in jouw mentale en emotionele lichaam zaaien, te binden. Deze krachten willen dat je blijft twijfelen aan de resultaten van spirituele bescherming, omdat zij wel weten dat zij als jij die bescherming krijgt, jou niet meer in hun macht kunnen hebben.

Andere efficiënte hulpmiddelen om twijfel te overwinnen is de invocatie om de aanklager van de broeders aan te pakken of voor bescherming tegen paranormale projecties. Je kunt ook de invocatie voor Eenzijn met jouw IK BEN Aanwezigheid gebruiken.

Je hebt helemaal gelijk: veel spirituele zoekers zitten in een catch-22. Je hebt ook gelijk dat de beste manier om die impasse te doorbreken, is door vastbesloten een spiritueel ritueel efficiënt te doen – en jij hebt dat meeste efficiënte ritueel op deze planeet gevonden in de rozenkrans van Michael – en zeg die dan gewoon trouw op. Ik stel 33 dagen voor, omdat ik geloof dat de gevoeligste mensen tegen die tijd wel resultaat zullen merken. Vanzelfsprekend moet je niet stoppen met bescherming oproepen als je resultaat bemerkt en denken dat je er dan klaar mee bent. Zolang jij op deze planeet bent, word je blootgesteld worden aan onvolmaakte energie en tot het moment dat jij volledig Christusschap manifesteert, kun jij profijt hebben van spirituele bescherming.

Ik kan je wel zeggen dat het oproepen van spirituele bescherming voor oprechte spirituele zoekers de meester-sleutel is om de catch-22 te doorbreken en je echt af te stemmen op de leiding van je Christuszelf. Je moet het gewoon doen in de verwachting dat je betere afstemming op je Christuszelf zult ervaren en vervolgens moet je geduld hebben als de resultaten niet ogenblikkelijk merkbaar zijn. Door uw geduld bezit gij uw ziel.