Twijfel aan jezelf als gevolg van het geboortetrauma

 

Vraag: Wanneer ik mijn oerzelf probeer te identificeren voor het geboortetrauma, lijkt het alsof ik zoveel mogelijke scenario’s krijg van wat het zou kunnen zijn. Ik kan me niet op de belangrijkste concentreren die de rest ondersteunt. Is het echt zo belangrijk om dit te identificeren? Ik weet dat dit defaitistisch klinkt, maar ik denk niet dat mensen zoals ik, die altijd gewend zijn om aan zichzelf te twijfelen en te twijfelen aan alle informatie ik ontvang, er ooit achter zullen komen wat het is. Maakt het echt wat uit? En hoe wisten mensen vóór deze dispensatie überhaupt iets af van het werken aan je geboortetrauma? Waarom is het nu belangrijk?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Kun je een idee krijgen wat je geboortetrauma is als je kijkt naar de manier waarop je de vraag hebt geformuleerd? Waarom twijfel je zo aan jezelf? Waarom twijfel jij aan jezelf? Vanwege jouw geboortetrauma. Je hebt iets meegemaakt waardoor jij aan jezelf ging twijfelen, twijfelde of je het recht had om hier te zijn, om te zijn wie je bent en om jezelf op aarde uit te drukken. Kijk daar eens naar, doe de oefeningen, bestudeer de dictaten. Werk daaraan.

De reden waarom je veel verschillende scenario’s ziet, is dat je veel ervaringen hebt gehad waarin je hebt gereageerd met jouw oerzelf, de MO die je hebt gevormd als gevolg van het geboortetrauma. Er zijn veel situaties die hierop aansluiten, maar als je verder kijkt dan de situaties, kun je gaandeweg de oorsprong ervan ontdekken.

Zoals ik al eerder heb gezegd, hoef je geen exact beeld te hebben van een bepaalde incarnatie en bepaalde gebeurtenissen. Je moet de ervaring, de gevoelens, oproepen totdat je herkent: “Wat was de beslissing die ik over mezelf heb genomen en wat kan ik wel en niet doen op deze planeet als gevolg van het geboortetrauma?” Dan kun je met die beslissing aan de slag en hem tenietdoen.

Het is waar dat eerdere dispensaties hiervan niet op de hoogte waren, maar of ze nu spirituele leringen volgden of niet, veel mensen hebben vooruitgang geboekt door hun psychologische problemen op te lossen door zichzelf te observeren. We geven deze lering specifiek aan avatars, want door die lering wordt het gemakkelijker voor jullie om eraan te werken. Je weet waaraan je werkt, je weet in welke richting je het moet zoeken. Het is specifiek in deze tijd belangrijk omdat veel avatars dicht bij hun ascensie in de buurt komen, maar niet kunnen doorbreken en ascenderen zonder hun geboortetrauma op te lossen.

Je kunt niet ascenderen als jij je geboortetrauma niet hebt opgelost. Daarom is het juist in deze tijd belangrijk, maar die wordt ook op dit specifieke moment gegeven omdat het collectieve bewustzijn verder is gekomen. En zoals we al eerder hebben gezegd, betekent dit dat we veel nieuwe leringen kunnen uitbrengen. We kunnen progressieve openbaringen blijven geven omdat het collectieve bewustzijn zich verder heeft ontwikkeld. Ook al is deze leer specifiek voor avatars gegeven, het zal geleidelijk door het collectieve bewustzijn sijpelen waardoor veel mensen hem zullen oppikken. Sommige psychologen, spirituele mensen en spirituele leraren hebben dat al gedaan. In hun gedachten niet helemaal op dezelfde manier als wij met woorden zeggen, maar ze hebben ideeën opgepikt van zeer diepe trauma’s.

Blijf eraan werken. Blijf eraan werken, en als je twijfelt of je er ooit doorheen komt, blijf er dan aan werken totdat je de overtuiging ziet en dan zul je vooruitgang boeken bij het oplossen van je geboortetrauma.