Psychedelische middelen gebruiken om ziekten te behandelen

Vraag: Wat vinden de meesters van het gebruik van psychedelische middelen om ziekten te behandelen? In recent onderzoek naar het gebruik van drugs zoals psilocybin dat je in psychedelische paddenstoelen vindt om depressie te behandelen. Is het mogelijk om die drugs op een gecontroleerde manier te gebruiken om de emotionele toestand te verbeteren of is het gevaarlijk op lange termijn?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar voor Amerika

Er zijn vormen van depressie die voortvloeien uit het feit dat mensen zich er niet van bewust zijn dat er ook andere bewustzijnsstaten mogelijk zijn dan de bewustzijnsstaat waarin zij zijn. Nogmaals, Jezus heeft net gezegd dat je de ziel of het woord ‘engelen’ in een heel breed verband kunt gebruiken, dat het heel brede concepten zijn. Dat geldt ook voor depressie. Depressie is tegenwoordig een gevaarlijk woord om te gebruiken als je psycholoog bent, omdat het wordt gebruikt voor een grote diversiteit aan fenomenen die eigenlijk een andere naam zouden moeten hebben. Bepaalde vormen worden nu depressie genoemd als mensen zich gevangen voelen, geen zin in hun leven zien en die denken dat wat ze nu ervaren, de enige ervaring is die er is.

Er kunnen gevallen zijn dat ze ineens zien dat er ook andere vormen van bewustzijn mogelijk zijn en dat ze misschien ook hun eigen bewustzijnsstaat kunnen veranderen, maar dit is niet iets wat je, in de eerste plaats, op korte termijn zou moeten gebruiken, en in de tweede plaats ook niet op andere manieren kunt bereiken.

Het zou ook kunnen door de psychologische problemen op te lossen met diverse vormen van therapie en dat hoeft niet per se gesprekstherapie te zijn, maar bepaalde vormen van therapie die er al zijn, en natuurlijk ook door middel van spirituele leringen en een spiritueel pad. Het is niet de ideale manier om ze daarvoor te gebruiken, maar in de huidige situatie, waarin de wetenschap zich zo richt op de materialistische wereld en daardoor alleen chemicaliën ziet als een manier om de gemoedstoestand van mensen te veranderen, dan kun je niet stellen dat het totaal geen zin heeft, het kan sommige mensen wel helpen.

Wij raden onze studenten natuurlijk niet aan om drugs te gebruiken, omdat jij als jij je eenmaal bewust bent van de spirituele kant van het leven, en de spirituele leringen, dan heb je geen drugs nodig, je moet aan je psychologische problemen werken totdat je spontaan hogere bewustzijnsstaten ervaart.

Je kunt spirituele vooruitgang niet afdwingen en er is een oud voorbeeld van een van de eerste mensen die schreven over psychedelische drugs in de vijftiger en zestiger jaren, Alan Watts, die over drugs zei: “Wanneer je de boodschap hebt gekregen, hang je de telefoon op.” Met andere woorden, hij zag dat het alleen maar de bedoeling was dat drugs de mensen de ervaring gaven dat er andere bewustzijnsstaten waren en als je dat had gevoeld, dan moet je ze niet meer gebruiken omdat je er anders verslaafd aan zou kunnen raken.

Je kunt niet zeggen dat je mensen niet kunt helpen in een bepaalde situatie, maar het is wat anders om te zeggen dat je drugs goedkeurt of aanbeveelt, omdat die op zich je spirituele groei niet zullen bevorderen. Je moet aan je psyche werken om echt spirituele groei te bereiken.