Hoe je aan het gescheiden zelf moet werken

Vraag: Als ik me ervan bewust wordt dat er een gescheiden zelf naar boven komt, hoe kan ik er dan het beste op mediteren? Ik gebruik graag een dagboek om me te helpen om inzichten te krijgen, maar als ik gewoon mediteer op een gevoel dat naar boven komt, word ik me meer bewust van de emoties die bij dat zelf horen, maar ik herinner me niet waar die emoties vandaan komen, dus ik weet niet wat ik dan moet doen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2021 – Webinar Een Einde maken aan het Tijdperk van Ideologie

We hebben daar al leringen over gegeven in onze boeken en invocaties en de processen om je daar van bewust te worden. Wat je zelf kunt doen, is je altijd realiseren dat achter ieder gevoel een overtuiging zit dat dit gevoel veroorzaakt.

Met andere woorden, je hebt vier lagere lichamen, onder andere het identiteitslichaam, het mentale lichaam en het emotionele lichaam. De stroom gaat van je identiteitslichaam naar je mentale lichaam en daarna naar je emotionele lichaam. Dus gevoelens stammen van een soort beslissing die je hebt genomen op het mentale niveau, of op het identiteitsniveau, dat vaak te maken heeft hoe jij je naar jezelf kijk met betrekking tot het leven op aarde.

Je kunt er profijt van hebben als je hieraan denkt: Wat is de overtuiging die erachter schuilt – probeer daar achter te komen, maar we raden je ook sterk aan om onze hulp in te roepen om je te helpen iets te begrijpen, en dat is de kracht van een invocatie waarin je de bemoeienis van een specifieke meester oproept, en dan kunnen we ons ermee bemoeien en je meer assistentie bieden omdat je er voor openstaat om die te ontvangen.

Natuurlijk moet je er ook voor openstaan om te zien wat je nu nog niet kunt zien en dat betekent dat je in sommige gevallen bereid moet zijn om in contact te komen met de gevoelens, en zelfs in die gevoelens te kruipen in plaats van ze te vermijden. Maar we hebben er leringen over gegeven in onze boeken. Begin met ‘Je Spirituele Trauma’s helen’ en de andere boeken in die serie en dat zal je helpen.