Vraag over dynamische meditatie

Vraag: Kun je wat inzicht geven in wat er gebeurt bij dynamische meditaties?

Antwoord van Kim Michaels, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Ik ben er niet helemaal zeker van of die meditaties werden gegeven door Osho Rajneesh, die beweging waarin de mensen dansen waardoor ze allerlei emoties of wat er ook maar komt, loslaten. Ze schreeuwen en dergelijke. Ik neem aan dat je dit bedoelt, maar anders moet je de vraag opnieuw stellen. Maar ik zal er zelf iets over zeggen, als het wel zo is. Ik heb dit gezien – wat ze doen.

Vraag: Ik heb gezien dat meerdere mensen een enorm stuk vastzittende energie loslaten terwijl ze hun lichaam bewegen en een soort dynamische meditatie doen. Heeft dit te maken met de omgekeerde energiestroom zoals in een van de laatste conferenties met het gesproken woord werd uitgelegd?

Voor mijn gevoel is het dat je vormen van meditatie kunt hebben die de mensen in feite dwingen om emoties of emotionele energie te bevrijden, maar het lijkt me geen gezonde vibratie. Ik denk dat het in veel gevallen het emotionele lichaam opent voor het astrale vlak of voor andere mensen of lagere krachten. Ik denk dat mensen die door iets heen gaan wat zo heftig is, zich openstellen voor lagere wezens. Ik persoonlijk zou zo iets niet graag willen.