Hoe je omgaat met een ernstige ziekte van je kind

Vraag: Mijn zoon is autistisch en de situatie is zo dat ik geen vrije tijd heb om dingen te doen die ik leuk vind, of dat nu decreten zijn of lezen, of iets op het internet zetten. Hij eist mijn volledige aandacht en supervisie op en ik voel me gevangen, omdat ik niet weet wanneer dit ophoudt. Ik heb me altijd machteloos gevoeld om zijn leven te verbeteren, zelfs mijn eigen, maar op een of andere manier kan ik me er niet bij neerleggen dat mijn bestaan in deze tredmolen altijd zo blijft. Toen ik ‘A Course in Miracles’ las over helende energie die door ons heen kan stromen, besloot ik min of meer te proberen om hem te genezen. Ook mede door een recent dictaat van Saint Germain waarin hij zegt dat wij een revolutionaire omslag kunnen maken door het Christusbewustzijn te accepteren en er ook over na te denken of de helende energie van God door ons heen kan stromen. Ik heb dit onlangs voor mijzelf geaccepteerd en begon hem te helen, hoewel ik nog steeds enigszins twijfel aan wat ik aan het doen ben. Ik begrijp dat of hij wel of niet geneest, afhangt van zijn eigen Goddelijke plan en de reden dat hij is geïncarneerd, maar ik hoop dat we zover komen dat hij redelijk onafhankelijk kan worden en dat ik daardoor wat relatief korte tijd aan mezelf kan besteden. Ik begrijp ook dat geest materie bevat en als Jezus Lazarus weer tot leven kon brengen dan zou mijn kind helen ook een reële mogelijkheid zijn. Is dit een juiste inschatting? Is er iets waar ik nog meer over moet nadenken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Ik wil zeker niet iemand ontmoedigen om je gedachten of jouw vier lagere lichamen open te stellen voor de helende energie van God. Ik zou willen zeggen dat jij niet je zoon kunt helen, maar dat de geest jouw zoon via jou kan helen. Het is dus een kwestie van je concentreren op je openstellen voor de stroom uit het spirituele rijk. Om dat te kunnen moet je al jouw wensen opzij zetten, zelfs de wens om je zoon te genezen, want als jij je zoon probeert te helen vanuit een menselijk verlangen om jouw eigen situatie te verlichten, dan gebruik je geweld in plaats van de open deur te zijn voor de stroom van de Geest.

Iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt, kan zich natuurlijk openstellen voor de stroom helende energie uit het spirituele rijk, maar in jouw geval moet je ook begrijpen dat er een Omega-aspect aan zit en dat is dat je praktisch moet zijn en zeggen: “Als de situatie van mijn zoon niet verbetert, omdat in zijn Goddelijke plan bijvoorbeeld staat dat hij op een bepaalde manier moet leven, betekent dat dan ook dat ik de rest van mijn leven aan die specifieke levensstijl gebonden ben?” En daarom moet je van gedachten veranderen en zeggen: “Is er een mogelijkheid om mijn situatie gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld door mij te laten helpen door iemand, door instituten die mij kunnen helpen, waardoor ik niet 24/7 voor hem hoef te zorgen?” Je moet je openstellen voor deze mogelijkheid. Doe er oproepen voor, onderneem praktische stappen, zodat je jouw situatie kunt veranderen en meer tijd hebt om je op jezelf te concentreren, op jouw eigen behoeften, of die nu spiritueel zijn, mentaal, emotioneel of fysiek.