Hoe een empathisch persoon kan omgaan met de energie van andere mensen

Vraag: Wanneer ik bij bepaalde mensen ben of op bepaalde plekken, dan voel ik mij een beetje overweldigd door wat zij doen, wat zij meemaken. Hoe kan ik weten of het mijn eigen energie is of energie die ik oppik van andere mensen? Hoe kan een empathisch persoon leren om door situaties te navigeren waarin veel pijn zit die niet van hem is en licht geven zonder dat iemand zich uitgeput voelt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Wanneer je bij andere mensen bent, vooral wanneer zij emotioneel zijn, dan voel je altijd hun energie, of het is jouw reactie op hun energie. In beide gevallen moet je kijken waarom je reageert. Je moet jouw reactiepatroon bekijken: waarom jij daarin steeds opnieuw meegezogen wordt. Je zult ontdekken dat achter zo’n patroon natuurlijk een zelf zit en achter ieder zelf zit een soort overtuiging dat een spiritueel persoon bijvoorbeeld mededogen moet voelen voor andere mensen en de manier om dat te doen is hun energie te voelen of hun energie over te nemen om hun last te verlichten. Veel spirituele mensen hebben een soortgelijke overtuiging, niet beslist in dezelfde woorden uitgedrukt. Je moet de leringen over vrije wil pakken en zover komen dat je beseft dat je anderen niet helpt door hun energie over te nemen, je stelt hen in staat om datzelfde bewustzijn te houden, omdat jij hun last verlicht. Daardoor kunnen zij in die bewustzijnsstaat blijven.

Je kunt natuurlijk spirituele bescherming gebruiken om te voorkomen dat jouw energieveld wordt binnengevallen. In werkelijkheid moet je dat reactiepatroon opruimen, het gescheiden zelf dat je het gevoel geeft dat je op hen moet reageren. Je zou kunnen zeggen dat de definitie van een empathische persoon, iemand is dit het gevoel heeft dat hij moet reageren op de gevoelens van andere mensen in plaats van zelf je eigen gevoelens te hebben. Heel veel mensen hebben zoveel momentum opgebouwd om anderen te willen helpen dat zij hun eigen gevoelens ontkennen. Het lijkt wel of ze die opzijschuiven en zij hebben het gevoel dat zij die gevoelens niet bezitten. Zij herkennen hun eigen gevoelens niet. Dit is natuurlijk niet gezond en het brengt je ook niet op hogere bewustzijnsniveaus.

Je moet bereid zijn naar je eigen gevoelens te kijken en te zien wat je voelt. Als je dichter bij het Christusbewustzijn komt en je oerzelf loslaat en je leven depersonaliseert, dan heb je natuurlijk deze lagere gevoelens niet meer, maar je hebt nog wel hogere gevoelens. Zonder gevoelens kun jij niets in het fysieke octaaf manifesteren, omdat het proces eruit bestaat dat de energie en de beelden uit het identiteitsniveau door het mentale en emotionele niveau heen naar het fysieke niveau komen. Heel veel mensen zijn in deze tijd zo intellectueel geworden dat zij het emotionele niveau proberen over te slaan en iets direct vanuit het mentale naar het fysieke niveau te brengen, maar dat kan niet.