Waarom zou een avatar naar de aarde komen?

Vraag: Als wij als avatar naar het achtenveertigste niveau zijn afgedaald toen wij naar planeet aarde kwamen, en we alle illusies tussen het achtenveertigste en honderdvierenveertigste niveau geloofden, betekent dit dat wij al het honderdvierenveertigste niveau op een andere planeet hadden bereikt, dat wij dit al eens op een andere planeet hadden gedaan? Wat winnen we erbij als we het nog een keer op planeet aarde doen? En als we dat honderdvierenveertigste niveau al eens eerder hadden gehaald, waarom zouden we dan gevoelig zijn voor de illusie of de illusies die ervoor hebben gezorgd dat wij in de eerste plaats naar de aarde wilden komen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2019 – Washington D.C. (VS):

Je kunt het bewustzijnsniveau van een natuurlijke planeet niet vergelijken met een onnatuurlijke planeet. Dat zijn twee verschillende dingen. Er bestaat geen parallel. Geen overlapping. Wanneer je naar de aarde afdaalt, dan krijg je een unieke set illusies die je niet tegenkwam op een natuurlijke planeet. Het is geen herhaling. Het is een totaal nieuwe ervaring. De vraag die jij jezelf stelt als je het geboortetrauma hebt opgelost, is: “Wat heeft mij op aarde gebracht? Wat voor bedoeling had de gedachte die ik had?” Zoals deze boodschapper heeft beschreven, kwam hij tot het besef dat hij naar de aarde is gekomen vanwege al het lijden. Hij wilde het lijden verlichten. Hij dacht dat hij dat zou kunnen ook al was er niemand die daarin was geslaagd. En hetzelfde geldt voor avatars. Maar er zijn avatars die om andere redenen zijn gekomen, of in ieder geval om enigszins andere redenen. Jij nam een bepaalde beslissing, je had een bepaalde overtuiging, die ervoor zorgde dat jij naar de aarde kwam. De boodschapper heeft beschreven dat hij zich realiseerde dat hij naar de aarde is gekomen om andere mensen te veranderen. Maar in werkelijkheid kwam hij naar de aarde om zichzelf ter veranderen en zich van zijn idee te bevrijden of omdat hij helemaal niet had begrepen wat vrije wil was.

Je begrijpt dat dit niet beslist komt, omdat jullie, iedereen die vrijwillig naar de aarde is gekomen, een fout hebben gemaakt. Het kwam niet per se omdat je iets niet gezien had waardoor jij dom of inferieur of iets dergelijks werd. Ik zou eigenlijk ons moeten zeggen. Maar de waarheid is dat de vrije wil op een natuurlijke planeet een bepaalde reikwijdte heeft. Met andere woorden, als er een schaal van vrije wil bestaat met aan de ene kant de uitersten van vrije wil, dan kon je op een natuurlijke planeet nooit zover gaan. Als je de volledige reikwijdte van vrije wil wilt ervaren, dan moet je op een onnatuurlijke planeet incarneren. En velen van ons hebben dat gedaan, niet alleen om anderen te helpen, maar ook om het zelf te ervaren. Hoe zouden we reageren? Wat zouden we doen? Welke beslissingen zouden we nemen? Hoe zouden we naar onszelf kijken in de dichte omgeving van een onnatuurlijke planeet? En het kan een goede stap zijn om te groeien, omdat je dan die grotere reikwijdte hebt ervaren.

Het betekent niet dat jij als avatar moet doen wat de gevallen wezens doen en de keuzes maken die zij maken en heel ver naar het alleruiterste overhellen, dat is iets wat de meeste avatars nooit doen. Maar je ervaart wat er gebeurt als je student bent. Dit geeft een ander perspectief dat je niet op een natuurlijke planeet kunt krijgen. Dit is niet noodzakelijk of onvermijdelijk of iets wat je moet doen. Maar nogmaals, gezien de vrije wil is dit iets waar sommige wezens voor kiezen. En wij zaten daar allemaal ook bij. En natuurlijk hebben we hier allemaal spijt van gekregen toen we eenmaal ervoeren hoe moeilijk het was op een natuurlijke planeet. Maar we blijven jullie vertellen dat je wel van een onnatuurlijke planeet kunt ascenderen. En wanneer je ascendeert, dan doe je dat met een ander perspectief dat je niet op een natuurlijke planeet kon krijgen.