Vraag over bacteriën

Vraag: Dit is een materialistische vraag, maar ik wil het onderwerp graag beter begrijpen. De meesters hebben gezegd dat bacteriën werden geschapen door het lage bewustzijnsniveau van menselijke wezens. In de biologie gebruiken we DNA om te weten te komen wat de afkomst van een organisme is. Bacteriën zijn volgens het DNA al heel erg oud. Als de menselijke wezens bacteriën hebben gecreëerd, hoe kan het dan lijken of bacteriën ouder zijn dan mensen? Ik heb me proberen voor te stellen hoe dat zou kunnen. Maar zou het kunnen dat tegen de tijd dat het menselijke bewustzijn die organismen schiep, de cellen van die micro-organismen zich eerder compacter werden dan ons lichaam, en dat de bacteriën van andere organismen compact werden of klopt het hele idee om DNA te gebruiken om organismen van vroeger op te sporen of om het verleden van organismen op te sporen niet.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Washington D.C. (VS):

Dit is een complexe vraag. Soms zeggen we dat er vragen zijn waarop wij niet het volledige antwoord kunnen geven, omdat wij er nog niet voldoende achtergrondleringen over hebben gegeven. Maar ik zal een kort antwoord geven. In het boek ‘Spiritual Freedom’ van Maitreya staat het concept dat er twee parallelle evolutionaire sporen zijn op aarde. En één daarvan was het proces was van biologische evolutie dat heel erg lang geleden is begonnen, al voor er menselijke wezens op het fysieke vlak bestonden. Maar zelfs toen al waren er wezens in het emotionele, mentale en identiteitsrijk. En het fysieke octaaf stond niet los van wat er in de drie hogere octaven gebeurde.

Het korte antwoord is dus dat het er om gaat hoe je het woord ‘menselijke wezens’ gebruikt. Als je dit uitbreidt door van zichzelf bewust zijnde wezens bij in te lijven die zoals je zou kunnen zeggen in alle vier octaven incarneerden die te maken hebben met het fysieke universum, dan begrijp je dat er al voordat er menselijke wezens waren in het fysieke rijk, van zichzelf bewuste wezens in de hogere rijken waren die invloed hadden op wat er op het fysieke niveau gebeurde. Het bewustzijn van die wezens in de drie hogere rijken, of je ze nu menselijke wezens noemt of niet, konden invloed uitoefenen op de biologische evolutie, zelfs al voordat er menselijke wezens incarneerden. Maar je moet ook begrijpen dat er zelfs al bacteriën waren voordat er menselijke wezens waren, niet alle bacteriën van tegenwoordig zijn zo oud of hadden miljoenen jaren geleden dezelfde eigenschappen als tegenwoordig. En daarom werden veel ziekten van tegenwoordig, die worden veroorzaakt door bacteriën, veroorzaakt nadat menselijke wezens begonnen te incarneren.