Hoe je oproepen doet voor andere mensen

Vraag: Als we oproepen doen voor geliefden en mensen in onze invloedssfeer, en trouwens ook voor mensen in ons land, kunnen we dan vragen of de energie in hun vier lagere lichamen kan worden verhoogd? Wat zou een schending van hun vrije wil zijn? Of zou het hen op een of andere manier kunnen helpen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Ja natuurlijk, kun je vragen of de energie van je vier lagere lichamen mag worden verhoogd, omdat dit eigenlijk het fundament is om betere bewuste keuzes te maken. Vaak worden mensen zo belast door onevenwichtige op angst berustende energie dat ze niet duidelijk kunnen zien welke keuze ze moeten maken. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die in een neerwaartse spiraal zitten en hun leven wordt steeds chaotischer en zij weten niet wat ze moeten doen. Zij kunnen geen verantwoorde keuzes maken. Als je dus oproepen doet om bijvoorbeeld de energie in hun emotionele lichaam te transformeren, krijgen ze wat verlichting van de chaos. En dan komen ze geleidelijk aan op het punt waarop ze iets duidelijk zien en een vrije keuze kunnen maken. Je beseft dat iemand geen vrije keuze kan maken wanneer hij belast is met niet-harmonieuze energie. Die energie gaat tegen de vrije wil van iemand in. Als je vraagt of die energie mag worden verwijderd, dan gaat dat niet tegen de vrije wil van de mensen in, het zal hun wil bevrijden.

Desondanks moet je inzien dat dit niet iets is voor de lange termijn. Je weet dat wij er eerder over hebben gesproken dat mensen in vorige dispensaties de violette vlam gebruikten als excuus om hun psychologische problemen niet aan te pakken. Als ze eens heel erg boos werden, dan gaven ze decreten aan de violette vlam om de energie die voor de boosheid zorgde te transmuteren. Maar de week daarop werden ze weer boos. Het kan dus zijn dat een geliefde die in een negatieve spiraal zit zich ineens beter voelt wanneer jij oproepen doet om de energie te transformeren. Waarom moet ik naar mezelf kijken? Waarom moet ik beslissingen nemen? En dan gaat die persoon opnieuw energie vervormen, voelt zich belast, jij doet oproepen, de persoon voelt zich beter, enzovoort. En als je dit een poosje gedaan hebt, moet je misschien wel beslissen dat je die persoon hier niet echt mee helpt, en dan moet je hiermee stoppen.