Het onbegrijpelijk Definitieve van de Ascensie

Onderwerpen: Een ideaalbeeld van Mark Prophet – De genialiteit van vrije wil – Voorkom dat je wordt ontmoedigd door gebrek aan resultaten – Wanneer het feit dat je constant een chela bent, niet genoeg is – Wanneer een leraar ascendeert – Het meest definitieve op aarde – Lanello en Guru Ma-terlicht boven het Titicacameer

 

Geascendeerde Meester Lanello, 9 juni 2017 – Novosibirsk, Rusland

Ik ben inderdaad Geascendeerde Meester Lanello en hoewel Master More helemaal gelijk had toen hij zei dat jullie niet meer van hem konden opnemen, dacht ik dat je mij misschien nog wel een klein poosje zou kunnen verdragen. Ik zal jullie eens goed de waarheid zeggen, zoals wij in Amerika plegen te zeggen.

 

Een ideaalbeeld van Mark Prophet
Mijn geliefden, waarom ben ik hier in Rusland en spreek ik tegen een groep mensen die mij nooit heeft gekend toen ik nog geïncarneerd was? Er zijn natuurlijk niet heel veel mensen meer geïncarneerd die mij als Mark Prophet hebben gekend, maar er zijn er nog wel een aantal. Waarom luisteren zij niet wanneer ik dit dictaat geef? Omdat zij zo’n vastomlijnd beeld van Mark Prophet hebben gevormd dat zij het contact met wie de Geascendeerde Meester Lanello tegenwoordig is, weg is.

Denk je dat ik, toen ik geascendeerd ben, een volledig ontwikkelde geascendeerde meester was? Jullie weten, althans degenen die hebben geluisterd, dat ik niet met mijn karma voor honderd procent in evenwicht ben geascendeerd. Denk je dat je ooit volledig ontwikkeld zult zijn als geascendeerde meester? Wanneer je geascendeerde meester bent, dan ben je natuurlijk niet gehecht aan het heel, heel beperkte identiteitsgevoel dat we op aarde hebben – dat wij allemaal op aarde hebben. Je ziet dat er nog veel meer is. Wat heb ik gezegd toen ik ascendeerde: “Ik ben overal in het bewustzijn van God.” Nu mijn geliefden, dat betekende niet dat ik overal op aarde was. Ik was ook nog overal waar de aarde niet was en ik zag wat er nog meer was in het bewustzijn van God dan ik ooit had kunnen bevatten toen ik nog geïncarneerd was.

Ik weet dat je niet alles kunt begrijpen van wat het bewustzijn van God inhoudt, omdat je bent geïncarneerd, net als ik toen, en wij allemaal een beperkte kijk op het leven hebben. Niettemin kun jij wel het idee hebben dat je als geascendeerde meester ziet dat er nog veel meer is en dat jij jezelf dan niet gaat beperken tot hoe jij jezelf zag toe je was geïncarneerd. Hoe kun je dan naar het beeld kijken van hoe ik was, toen ik nog voor het laatst geïncarneerd was (of zelfs in een aantal vorige incarnaties), als jij je mij wilt leren kennen als geascendeerde meester en dan te denken dat jij me kent als geascendeerde meester door een beeld dat jij op aarde hebt? Als jij echt wilt weten wie ik ben als geascendeerde meester, dan moet je hogerop komen. Wij kunnen niet beneden een bepaalde grens gaan, want het zou niets helpen als wij dat deden.

Toen ik geïncarneerd was als Mark Prophet, probeerde ik niet aan een soort beeld te voldoen dat mensen hadden van een verheven spirituele leraar die zichzelf ver boven de studenten zet. Ik probeerde meer om een gewone kerel te zijn, de gemiddelde ‘Joe’, de man op straat, zodat ik nog steeds met veel verschillende mensen kon omgaan. Sommige mensen kwamen bij de organisatie, keken één keer naar mij (of mijn jurk, of de manier waarop ik sprak en hoe ik eruitzag) en gingen er meteen weer vandoor. Wat kan ik daar aan doen? Wat kan ik tegenwoordig aan studenten doen die beweren dat ze trouw blijven aan Mark Prophet, die beweren dat het beter was toen Mark nog leefde? Wat kan ik eraan doen dat er mensen waren die Elizabeth nooit hebben geaccepteerd, toen ik weg was uit het fysieke rijk, maar altijd terugdachten aan hoe het was in die goede oude tijd? Ik kan er niets aan doen. Wil ik er nog iets aan doen? Niet meer.

 

De genialiteit van vrije wil
Nadat ik was geascendeerd, was er een tijd dat ik echt aan mijn vroegere studenten wilde overbrengen dat zij veel meer zijn en hoe je ook naar het leven kunt kijken. Maar je komt als geascendeerde meester op een punt waarop jij echt inziet wat vrije wil inhoudt, hoe belangrijk vrije wil is, hoe essentieel die is. Dit is iets wat maar heel weinig mensen op aarde beginnen in te zien: Hoe diep het principe van vrije wil gaat. Het is een ongelooflijk goed ontwerp van onze Schepper door van zichzelf bewuste wezens te scheppen en hen vrije wil te geven.

Wat een geniaal idee, mijn geliefden. Wie had dat kunnen bedenken? Zeker ik niet, zeker de gevallen wezens niet die nu al heel lang proberen te bewijzen dat het niet werkt, waardoor jij je echt gaat afvragen wanneer zij eens moe worden om dit spelletje nog te spelen en te accepteren dat alleen al het feit dat zij vrije wil bezitten, ervoor zorgt dat zij die vrije wil kunnen ontkennen en beweren dat die niet werkt. Hoe kunnen ze beoordelen dat de Schepper iets doet wat niet goed is, als zij geen vrije wil zouden bezitten? Alleen een Schepper die je vrije wil heeft gegeven, geeft je het vermogen om die als fout te beoordelen. Wanneer zullen zij het accepteren dat wij vrije wil bezitten en dat betekent niet dat God ons iets aandoet, wij doen onszelf iets aan. Wanneer realiseren jullie je, mijn geliefden, dat niet God of de geascendeerde meesters jullie iets aandoen? Jij doet jezelf iets aan.

Wanneer je geïncarneerd bent, kunnen andere mensen of de gevallen wezens je misschien ook iets aandoen in fysieke zin. Maar vanbinnen, verstandelijk, doe jij alleen maar jezelf iets aan. Nu, had ik dit volledig kunnen accepteren toen ik nog geïncarneerd was? Als je bij mij was gekomen en had gezegd: “Zeg Mark, je doet het jezelf allemaal aan. Ieder probleem dat je hebt, is gewoon iets wat jij jezelf aandoet”, had ik dat dan kunnen accepteren? Waarschijnlijk niet. Zijn jullie niettemin in dezelfde bewustzijnsstaat als ik toen ik was geïncarneerd? Ik hoop van niet. Want jullie hebben de kans om hogerop te komen, omdat het bewustzijn op de planeet hoger is dan in 1973. Dat is drastisch omhooggegaan en de geascendeerde meesters hebben enorm veel uitgebracht, gezien wat je destijds kon uitbrengen.

Jullie hebben de kans om die omslag te maken, bereid te zijn naar jezelf te kijken. Jullie zijn bereid om toe te geven dat ik, als ik de controle over mijn leven wil, de controle moet nemen over hoe ik naar mezelf kijk, ik moet mijn gedachten in bedwang houden. Hier ligt mijn kracht: binnenin mij. Niemand van jullie heeft natuurlijk macht over andere mensen op een planeet met zo’n laag collectief bewustzijn, maar je hebt de macht in jou en dat hebben wij jullie steeds opnieuw verteld. De meesters zeiden dit al toen ik nog geïncarneerd was, hoewel op een andere manier, misschien minder direct dan ik het vandaag zeg. Maar je kunt het vinden, als je tussen de regels door leest. Je kunt zien dat de boodschap is wezen niet is veranderd. Hoewel er meer gezegd is, is de boodschap van wat het spirituele pad inhoudt, in wezen niet veranderd – en herken dan in welke tijd je leeft.

 

Voorkom dat je wordt ontmoedigd door gebrek aan resultaten
Verheug je, omdat je in deze tijd leeft, waarin zoveel tot je beschikking staat, omdat het bewustzijn lichter is. Sta jezelf toe om te doen wat andere meesters in Nederland hebben gezegd: Maak het tot je doel om je goed over jezelf en je spirituele pad te voelen, zelfs de situatie waarin je leeft. Zelfs als je misschien in moeilijke omstandigheden op de wereld leeft, zoals het in veel gevallen moeilijk is om tegenwoordig in Rusland te leven met alle onzekerheden die er zijn, met het bewustzijnsniveau dat hier is, gezien het feit dat er maar weinig spirituele mensen zijn. Niettemin heeft Rusland eigenlijk een hoger percentage spirituele mensen dan in veel andere naties. Degenen die zijn hier, net als jullie, omdat zij ervoor hebben gekozen om te helpen het bewustzijn te verhogen.

Je moet erkennen dat Rusland een dichter collectief bewustzijn heeft dan veel andere naties. Ik zeg dit niet om Rusland af te kraken of het Russische volk naar beneden te halen, maar om jullie, de spirituele mensen, te helpen om niet ontmoedigd te raken wanneer je niet snel en onmiddellijk de resultaten van je inspanningen ziet. Jullie verrichten een enorme klus en die kun je niet in heel korte tijd doen.

Dus naarmate jullie hoger op het pad komen en je pad beginnen te depersonaliseren, raak je steeds minder gehecht aan het zien van snelle resultaten in de buitenwereld. Naarmate jij je begint af te stemmen op hoeveel je zelf gegroeid bent, dan wordt dat je beloning. De groei die jij bij jezelf voelt of bij anderen van je groep, wordt je beloning en jij hecht je steeds minder aan de resultaten in de buitenwereld. Je bewijst jezelf een dienst. Je weet dat het effect heeft, maar je verwacht of eist niet dat je onmiddellijk het resultaat ervan in het massabewustzijn terugziet. Als je echter goed kijkt, zie je dat er bepaalde resultaten zijn gevolgd. De Russische natie is een beetje gegroeid en put hier moed uit, je kunt er positief over zijn.

Als je kijkt naar de tijd waarin ik heb geleefd, in de jaren (19)60 en vroege 70er jaren, kun je natuurlijk zeggen dat er destijds vele politiek en geopolitieke zorgen waren. Je zegt nu misschien: “Welke resultaten ik heb gezien als boodschapper in die tijd, in de tijd dat ik bewust het pad bewandelde?” Je kunt naar Elizabeth kijken die langer dan ik boodschapper is geweest en welke resultaten zij heeft gezien. Welnu, zij heeft de instorting van de Sovjet-Unie gezien. Dat was een dramatisch resultaat, gezien de vele oproepen die de Hoeders van de Vlam in die decennia hebben gedaan in hun diensten iedere zaterdagavond voor Saint Germain. Maar veel spirituele mensen hebben geen grote dramatische resultaten van hun inspanningen gezien en daarom zeg ik tegen jullie dat er een moment komt waarop je niet meer aan de resultaten gehecht bent die je motiveren, het is de vreugde omdat je van dienst kunt zijn – de vreugde omdat jij je eigen groei kunt voelen.

 

Wanneer het feit dat je constant een chela bent, niet genoeg is
Er kan een moment komen waarop je iets anders nodig hebt dan je richten op uiterlijke rituelen. Dit is een fase die alle spirituele mensen op een bepaald moment bereiken. Er zijn studenten van geascendeerde meesters die al dertig of veertig jaar iedere dag dezelfde decreten opzeggen en zij denken dat zij hiervoor beloond worden, omdat El Morya eens heeft gezegd dat hij alleen maar constante chela’s wil en zij dachten dat dit inhield dat hij alleen chela’s wilde die een bepaald programma doen en dat dan de rest van hun leven blijven doen. Hoe is het mogelijk dat El Morya of Master More dat zou willen? Kun jij je kwalificeren voor je ascensie door steeds hetzelfde te blijven doen? Nee, mijn geliefden. Om je voor je ascensie te kwalificeren, moet je op hogere niveaus van bewustzijn komen en dat betekent dat jij jouw bewustzijn op een drastische manier moet wijzigen naarmate je verder op het pad komt.

Natuurlijk maakte ik ook drastische veranderingen– heel veel veranderingen – in mijn bewustzijn mee vanaf het moment dat ik boodschapper werd tot het moment dat ik het fysieke lichaam losliet. Zoals deze boodschapper eerder heeft gezegd, is boodschapper zijn een proces: een groeiproces, een leerproces. Als boodschapper moest ik vele problemen meemaken waar de meeste mensen niet eens over nadenken. Je moet weten wat echt en onecht is. Je moet zover komen dat je zegt: “Het gaat niet om mij; het gaat erom dat ik de mensen dien, het gaat erom dat ik een open deur ben voor de geascendeerde meesters en ik kan mijn persoonlijke eigenaardigheden of meningen niet in de weg laten staan van die dienstbaarheid.” Dit is een verandering die maar doorgaat en doorgaat, zolang je geïncarneerd bent.

Mijn geliefde Elizabeth heeft dit in haar boek, haar magnifieke boek zou ik zeggen, een magnifiek geschenk uit haar hart en haar Aanwezigheid, geprobeerd te beschrijven. We zouden nogmaals kunnen zeggen: Waarom hebben maar heel weinig mensen die beweren dat zij haar volgelingen zijn, dat boek gelezen? Maar waarom zouden we met spijt terugkijken op iets wat menselijke wezens vaak doen? Het is zoals het is, mijn geliefden. De mensen zullen zeker oogsten wat zij hebben gezaaid in die zin dat wij, als zij niet een bepaald bewustzijnsniveau willen transcenderen en een geascendeerde meester volgen, hogerop gaan en accepteren dat hoewel wij die studenten persoonlijk hebben gekend, hoewel wij van hen houden (velen hebben wij gekend in vele incarnaties), er een moment komt waarop wij eenvoudig moeten zegen: “Adieu. Hopelijk niet voor eeuwig, maar wel adieu voor nu, want ik ga hogerop.”

 

Wanneer een leraar ascendeert
Wanneer je ascendeert, kijk je terug op de tijd van je incarnatie. Je kijkt naar het feit dat toen je geïncarneerd was, jij een wat Jezus een spirituele modus operandi, een spirituele MO, heeft genoemd, had. Ik, als Mark Prophet, had een bepaalde persoonlijkheid op de wereld. Ik had bepaalde keuzes gemaakt om mij op een bepaalde manier te presenteren, op een bepaalde manier te handelen, zoals ik het in die tijd als onderdeel van mijn cultuur en opvoeding zag. Wanneer je ascendeert en herkent hoeveel meer je bent dan die uiterlijke rol, word jij je er ineens van bewust dat de mensen die je hebt gekend toen je geïncarneerd was, jou nog steeds op de manier bekijken zoals je toen was.

Zij zien niet dat jij nu een geascendeerde meester bent. Een ogenblik (omdat ik toen in ieder geval nog niet volledig was geascendeerd) raakte ik in paniek, omdat ik me realiseerde dat iets wat ik als uiterlijke persoonlijkheid en MO had aangenomen, in feite een aantal mensen zou kunnen blokkeren om mij als geascendeerde meester te erkennen om verder te gaan op het pad. Ik raakte bijna in paniek, bedenkend wat ik moest doen, wat ik zou kunnen doen, nu ik geascendeerd ben. Hoe kan ik de waarneming die de mensen van mij hebben, veranderen wanneer zij geen contact willen leggen met wie ik tegenwoordig ben? Ik wendde mij tot El Morya en luchtte mijn hart bij hem en hij hielp mij te begrijpen dat iedere geascendeerde meester dit probleem heeft gekend, zelfs Jezus ook. Ik zei tegen El Morya: “Dank je wel dat je mij dit vertelt.”

En toen snelde ik naar Jezus en zei: “Jezus, help mij om hier mee om te gaan. Wat moet ik doen?” En hij keek mij in mijn ogen, niet in fysieke zin natuurlijk, maar zoals wij dat in het geascendeerde rijk doen, en die is natuurlijk anders maar nog steeds vergelijkbaar dan hoe jullie elkaar in de ogen kijken. Dus hij maakte contact met mij en in plaats van woorden te zeggen, toonde hij me een stukje uit de tijd van het proces dat hij na zijn ascensie, tegenwoordig bijna 2000 jaar geleden, had doorlopen. Hij toonde mij dat hij steeds meer bewondering en respect voor dit heel erg magnifieke proces dat de vrije wil is, had gekregen, en het was of er een last van mijn schouders afviel en ineens zag ik hoe definitief je laatste incarnatie op aarde is.

 

Het meest definitieve op aarde
Ik had hier nooit echt contact mee gemaakt in mijn bewustzijn. Ik had nog nooit echt gedacht: Wat is ervoor nodig om te ascenderen, hoe voelt het om te ascenderen? Wat moet ik doen om die allerlaatste stap te doen naar het geascendeerde rijk? Toen zag ik plotseling in dat je alles op aarde los moet laten. De ascensie is de meest definitieve stap die je ooit op aarde neemt. Er zit iets definitiefs in dat de meeste mensen niet zouden kunnen verdragen, als ze zich dit voor zouden stellen, want het is definitiever dan wanneer je fysieke lichaam sterft.

Jullie, de meesten van jullie, zijn zich hier niet van bewust, maar jullie zijn allemaal in veel vorige levens gestorven. Jullie zijn je er allemaal weer bewust van geworden dat je buiten je lichaam bent en dat je niets met het lichaam of via je lichaam kunt doen. Je kunt geen enkele situatie veranderen, hoewel je wanhopig je kinderen of andere mensen wilt helpen of andere veranderingen doorvoeren. Het is definitief, je bent uit je lichaam. Maar je weet dat er weer een incarnatie zal komen en dus kun jij je ervan gewaar blijven dat je op een dag teruggaat en je dan misschien wel af zou kunnen maken wat je in je vorige leven niet hebt kunnen afmaken. Misschien kun je iets voor anderen doen, misschien kun je nog iets ervaren en daardoor weet je dat iets doorgaat.

Mijn geliefden, wanneer je ascendeert, gaat er niets meer door op aarde: niet op het fysieke vlak en in het emotionele, mentale en het identiteitsrijk gaat door. Je laat dit achter je… voor eeuwig. Het is een verbazingwekkende, een ontzagwekkende ervaring. Het lijkt op niets wat je ooit op aarde hebt ervaren. Als ik zeg dat het ontzagwekkend is, dan bedoel ik daarmee dat ik op je over wil brengen hoe definitief het is, het is een schok voor je wezen. Het is een verbluffende ervaring. Daarna, wanneer je daadwerkelijk gaat accepteren dat het definitief zo is, wordt het de meest bevrijdende ervaring die je óóit kunt krijgen in verband met je reis op aarde.

Dan zie je in dat juist omdat je er niet naar terugkeert, je niets meer op aarde kunt doen als menselijk wezen. Wanneer je erkent dat je niets meer kunt doen (er is niets meer wat je nog moet afmaken, niets wat je moet doen), dan komt de allergrootste bevrijding. Je krijgt ineens een referentiekader waardoor je naar jezelf kunt kijken en zegt: “Ik heb mij nu gekwalificeerd voor mijn ascensie. Heb ik nog iets of iemand waar ik aan gehecht ben op aarde?” Dan kun je met die gehechtheid aan de slag, terwijl je zoals wij vroeger zeiden de rest van je karma in evenwicht brengt. Het gaat er eigenlijk om dat je elke gehechtheid die er nog over is aan wat je denkt dat je had moeten doen of nog zou moeten doen op aarde, loslaat, waardoor je een bepaald beeld over jezelf begon te accepteren dat je fouten had gemaakt of iets moest doen of niet moest doen. Daarom denk je dat er meer is wat je moet doen in een fysiek lichaam. Hoe langer je hieraan werkt, hoe meer je op het punt kunt komen dat je het laatste losgelaten wordt. Er zijn geen wensen meer over. Je voelt geen verplichting of plichten meer. Je bent los van de aarde.

Dan kun je beginnen te zeggen: Het is niet een kwestie van de waarneming van de mensen veranderen van hoe ik was toen ik nog een fysiek lichaam had, het is een kwestie van hoe ik mensen nu kan helpen bij hun groei. En als bepaalde mensen gehecht zijn aan hun beeld van mij en niet op mij af willen stemmen als geascendeerde meester, dan is het slechts een kwestie van om mij heen kijken: zijn er andere mensen, zoals jullie, die zich op mij willen afstemmen? Zijn er andere mensen die ik kan helpen, ook al kennen ze mij niet als geascendeerde meester? Wat kan ik doen om deze planeet te dienen, niet vanuit een gevoel van verplichting, niet door een gehechtheid of verlangens die ik heb, maar gewoon uit vreugde omdat ik kan dienen – uit vreugde om dienstbaar te kunnen zijn?”

 

Lanello en Guru Ma-terlicht boven het Titcacameer
Mijn geliefden, ik wil jullie graag aankondigen dat Guru Ma en ik de volgenden zijn die het retraiteverblijf waar nu God en Godin Meru aan het hoofd staan, overnemen. Deze verandering gaat op 4 juli van dit jaar plaatsvinden en jullie worden allemaal uitgenodigd om deze ceremonie, deze vreugdevolle gebeurtenis, dit feest, bij te wonen in jullie fijnere lichaam. Wij hebben nog niet besloten of wij er directer over zullen spreken, maar jullie zijn er met jullie fijnere lichaam voor uitgenodigd. Als je besluit dat je dat wilt, dan zul je volgens mij getuige zijn van opmerkelijk bewijs dat mensen die niet perfect zijn, wel kunnen ascenderen in een relatief korte tijd in aardse jaren om een spiritueel ambt te bekleden.

Nu zeg je misschien dat wij maar een korte periode in jaren nodig hadden om ons bewustzijn te verhogen nadat wij zijn geascendeerd of ons fysieke lichaam hebben verlaten, maar ik kan je ervan verzekeren dat wij beide in die tijd geweldige veranderingen hebben ondergaan die ons het gevoel geven dat het heel lang heeft geduurd en veel aan onszelf hebben gewerkt om in bewustzijn te stijgen, in staat te worden om een spiritueel ambt te bekleden.

Ik deel dit met jullie als geschenk voor de toewijding van je hart aan mij, aan Guru Ma. We bedanken jullie dat jullie die toewijding blijven houden om naar ons te luisteren, zodat wij in staat zijn om het Levende Woord vanuit de geascendeerde staat te spreken zonder een vooroordeel over wat wij wel of niet moeten zeggen, hoe wij ons wel of niet zouden moeten uiten op grond van jullie verwachting van hoe wij waren toen wij nog geïncarneerd waren. Ik geef jullie de liefde vanuit ons hart, want wij zijn echt één en wij houden, net als Master More onvoorwaardelijk van jullie. Mijn geliefden, er is niets wat meer definitief op aarde is dan onvoorwaardelijke liefde als ervaring.

Hiermee verlaat ik jullie, vol vreugde, in de vrijheid die IK BEN, want IK BEN Lanello.