Hoe je jouw gedachten tot zwijgen brengt

 

Vraag: Ik heb een vraag aan de meesters. Wat is een efficiënte manier om al te veel nadenken en soms dwangmatig gebabbel in mijn hoofd te overwinnen? Ik begrijp dat ik een gescheiden zelf moet accepteren als onbelangrijk en mezelf moet accepteren zoals het nu is, maar hoe kan ik mijn aandacht er efficiënter van afleiden, want het kost me nog steeds energie.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Gautama Boeddha. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Er zijn veel factoren die dit gekwetter in je hoofd veroorzaken, iets wat veel boeddhisten de ‘apengeest’ noemen, die voortdurend aan het denken is, voortdurend aan het praten, voortdurend aan het analyseren, voortdurend bezig is met iets, en je aandacht wil trekken in dit nooit ophoudende proces. Een van de factoren kunnen natuurlijk projecties zijn van krachten in het astrale rijk of het mentale rijk, krachten die gewoon proberen jou uit balans te brengen zodat ze energie van jou kunnen afpakken. Het kan ook een projectie zijn uit het collectieve bewustzijn. Hiervoor moet je onze oproepen gebruiken voor bescherming en verzegeling van je aura door Aartsengel Michael, en van Astrea om je te bevrijden van deze duistere krachten.

Je moet natuurlijk ook onze hulpmiddelen gebruiken om diverse gescheiden zelven op te ruimen of die reactiepatronen te helen. Bijvoorbeeld, veel mensen ervaren dat ze een soort conflict of onenigheid met iemand anders hebben. Dit wordt dan een werktuig om in gedachten de situatie keer op keer door te nemen en te analyseren en je wordt erin meegesleept. En je kunt jezelf er niet van weerhouden om hierover na te denken, de situatie in gedachten te willen corrigeren die je op fysiek niveau niet kunt veranderen. Je moet je realiseren dat dit van bepaalde gescheiden zelven komt, omdat je gehecht bent aan de situatie, de uitkomst, of omdat je een zelf hebt dat niet bereid is de ander te vergeven. Nogmaals, als je de ander vergeeft, bevrijd je jezelf in feite. Dus wil je vrij zijn?

Er kunnen veel gescheiden zelven zijn die dit voortdurende gebabbel in je hoofd veroorzaken. Uiteindelijk kun je dit alleen maar oplossen door het gewoon los te laten omdat ineens de dingen waar je gedachten je normaal gesproken in mee zouden kunnen slepen, je aandacht op vestigen, niet langer belangrijk voor je lijken. Je kunt er gewoon naar kijken en zeggen: “En wat dan nog. Het is niet belangrijk.”

Maar zelfs als je veel zelven oplost, moet je erkennen dat je op een heel dichte planeet leeft die heel chaotisch is, een heel chaotisch collectief bewustzijn heeft, en dat er heel veel chaotische energie is. Het kan moeilijk zijn om te voorkomen dat je gedachten dit gewoon oppikken, want je hebt ook niet alleen een gescheiden zelf, zoals we het gewoonlijk uitleggen, maar misschien zouden we ook kunnen zeggen dat je een groter gescheiden zelf hebt dat in feite belast is met het laten werken van je geest. En die zelf zal gewoonweg altijd denken, evalueren, analyseren.

Deze boodschapper kwam een aantal jaren geleden tot het besef dat hij een probleemoplossend zelf had dat problemen wilde oplossen. En als er geen probleem was om op te lossen, dan zou hij er wel een maken. Het kan moeilijk zijn om te voorkomen dat je geest actief is en aan dingen denkt. Er zijn zenboeddhisten die tientallen jaren in meditatie en contemplatie hebben doorgebracht en die het nog steeds moeilijk vinden om de geest het zwijgen op te leggen. Velen hebben zelfs gezegd dat het niet belangrijk is om je geest het zwijgen op te leggen zolang jij je blijft concentreren op iets wat achter die geest ligt, we zouden kunnen zeggen dat dit je IK BEN Aanwezigheid zou kunnen zijn, of het spirituele rijk of je spirituele groei.

Maar ik zal je een praktisch hulpmiddel geven dat nuttig kan zijn. Als jij je eigen gedachten observeert, dan merk je dat er een gedachte in je opkomt. Er is een fractie van een seconde waarin je kunt beslissen: “Moet ik op deze gedachte ingaan, moet ik deze gedachte denken of niet?” De meeste mensen zijn zich hier niet van bewust. Maar terwijl jij je aandacht erop vestigt, kun je op een punt komen waarop jij je ervan bewust wordt dat er een korte pauze is nadat een gedachte bij je opkomt, hetzij van buitenaf, hetzij vanuit je gedachten zelf, maar de Bewuste Jij, je bewuste bewustzijn, heeft een korte tussenpoos om te beslissen: “Ga ik hierin mee of niet?”

In plaats van te beslissen: “Ik ga hier niet in mee,” word jij je gewoon bewust wordt van die gedachte, ook al is deze al bij je opgekomen en al een tijdje aan de gang, en dan zeg je mentaal: “Ik geef hem op; ik geef deze gedachte op.” Je geeft eigenlijk het signaal af dat hij niet belangrijk voor je is; je gaat er niet op in, je gaat je aandacht of energie daar niet op richten, je geeft hem gewoon op, je laat hem los. Hij is niet belangrijk. Hij is niet van belang. Als je dit blijft doen, kun je hier wel succes mee hebben.

Elke keer als er een gedachte opkomt, en je kunt het zelfs doen als je in bed ligt en ’s avonds probeert in slaap te vallen, zeg je gewoon constant mentaal: “Ik geef hem op; Ik geef hem op; Ik geef hem op.” Na enige tijd krijg je misschien een gedachte die ineens weer je aandacht trekt. En zo gaat het nog een tijdje door. Maar als jij je daarvan bewust wordt, zeg je opnieuw: “Ik geef hem op; Ik geef hem op.” Ik zeg niet dat dit gaat werken voor de mensen die de andere dingen die ik heb aanbevolen, niet hebben gedaan, maar wel voor degenen die meer helderheid en zuiverheid van hun vier lagere lichamen hebben gekregen.