Stuwkracht opbouwen door een techniek voor bescherming te gebruiken

Vraag: Mijn vraag betreft negatieve energie. Als je de beschermende maatregelen gebruikt die jij omarmt, wat houdt dan de negatieve energie die dit weet tegen om vervolgens een sterkere trilling naar jou toe te zenden. Om een analogie te gebruiken, je beschermt je met een stok, zij gebruiken een mes. Dan gebruik jij een geweer, zij gebruiken een kanon. Slecht uitgedrukt, maar je snapt wel wat ik bedoel.
Ik begrijp niet hoe de donkere energie de bescherming van het licht lijkt te overwinnen wanneer jij de beste intenties en methoden om je te beschermen, gebruikt.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Jouw analogie is heel goed en het is waar, maar tot aan een bepaald punt. Wanneer je spirituele bescherming gaat gebruiken, zullen de duistere machten hun aanvallen opvoeren en proberen jouw bescherming af te breken. Als je echter een oprechte poging doet, bouw jij stuwkracht op wanneer je een techniek voor bescherming gebruikt. Omdat je jouw verbinding met je Christuszelf versterkt, kun je zo’n krachtige bescherming oproepen dat geen enkele kracht op deze wereld die kan binnendringen. Je kunt letterlijk spirituele bescherming oproepen die zoveel kracht heeft dat de poorten van de hel er niet tegenop kunnen.

Dit kun je gemakkelijker begrijpen als je nadenkt over het feit dat alles energie is. De krachten van deze wereld kunnen enkel de energie op deze wereld gebruiken om jou aan te vallen. Alle energie op deze wereld heeft een lagere trilling dan de energie in het spirituele rijk. Wanneer jij dus een muur van spiritueel licht om jou heen oproept, zal die muur zo’n hoge trilling hebben dat de lagere energie van deze wereld die niet kan doordringen. Door die muur te blijven aanvallen, kunnen de duistere krachten hem langzaam afbreken. Als je hem niet vernieuwt, kunnen ze op den duur gaten in jouw bescherming maken. Zolang jij echter jouw bescherming onderhoudt en hem dagelijks vernieuwt, ben jij beschermd tegen de duistere krachten.

Helaas heb je gelijk dat duistere krachten op andere manieren jouw bescherming kunnen overwinnen. De reden is dat de spirituele bescherming die je oproept niet jouw vrije wil schendt. Ter illustratie: stel je voor dat jouw spirituele bescherming een muur om jou heen vormt, net als een huis. De muur is ondoordringbaar, maar er zitten wel deuren en ramen in. Als jij een deur of raam opent, kan de energie de muur van buitenaf binnendringen en jou toch bereiken zelfs als je binnen die muur blijft.

Dus wat zorgt ervoor dat je de deuren en ramen in de muur opent? Jouw eigen onvolmaakte overtuigingen en psychische wonden. Zolang jij er bepaalde onvolmaakte overtuigingen op na houdt, zoals het geloof dat jij een ellendige zondaar bent die straf verdient omdat jij iets verkeerd hebt gedaan, kunnen de duistere krachten jou aanvallen met die overtuiging. Dit betekent niet dat die overtuigingen alle spirituele bescherming helemaal neutraliseren. Maar het betekent wel dat onvolmaakte overtuigingen zich gedragen als een deur of raam in de muur. Een bepaalde hoeveelheid energie kan je krachtveld door die opening binnenkomen. Je bent nog steeds beter af dan zonder die muur van bescherming, maar je bent niet totaal beschermd.

Een andere factor die zwakke plekken kan veroorzaken, zijn psychische wonden die ervoor zorgen dat jij met negatieve gevoelens op bepaalde situaties reageert. Als jij bijvoorbeeld bang voor duistere krachten bent, kan die vibratie van angst een gat of scheur in die muur van de spirituele bescherming vormen. Een andere veel voorkomende factor is boosheid. Als mensen met boosheid op bepaalde situaties reageren, vormt dat gaten in hun spirituele wapenrusting en de duistere krachten zullen dan toegang hebben tot hun bewuste en onderbewuste geest. In feite kan elk willekeurig spiritueel gif dat Moeder Maria heeft beschreven, gaten in jouw wapenrusting maken.

Wat je dan ziet, is dat jij, wanneer je voor het eerst hoort over de noodzaak van spirituele bescherming, een poosje een zware strijd tegemoet gaat. Je roept spirituele bescherming op, maar die zal gedeeltelijk worden geneutraliseerd of afgebroken door onvolmaakte geloofsovertuigingen of psychische wonden. Als je nooit iets doet om die overtuigingen op te lossen of je wonden te genezen, kan de strijd de rest van jouw leven blijven bestaan. Het is dan letterlijk twee stappen vooruit en weer één stap achteruit. Veel mensen leven inderdaad hun hele leven op deze manier en de reden is dat ze niet de noodzakelijke inspanningen leveren om hun onvolmaakte overtuigingen op te lossen en hun wonden te genezen.

Wanneer jij besluit om je volledig bezig te houden met het pad naar persoonlijk Christusschap, houdt jij je bezig met een serieuze studie over spirituele leringen die je op den duur helpen om alle onvolmaakte overtuigingen uit jouw wezen te verwijderen. Je gaat ook een poging doen om jouw eigen psyche, jouw ziel, van alle wonden te genezen die je in dit leven en in vorige levens hebt opgelopen. Terwijl je dit doet, sluit je een voor een de deuren en ramen die je gevoelig maken voor de aanvallen van de duistere krachten. Wanneer jij spirituele bescherming oproept, zullen jouw onderbewuste keuzes die bescherming niet langer neutraliseren. Daardoor word je verzegeld binnen een muur van licht en zolang jij dat licht handhaaft, ben jij echt onkwetsbaar en verzegeld tegen die duistere krachten.

Om jouw spirituele bescherming echter maximaal te laten werken, moet je de overtuigingen te boven komen en de wonden helen die jou gevoelig maken voor de verzoekingen van de duistere krachten. Wanneer je dat doet, vindt de prins van deze wereld niets bij jou om jou zover te krijgen dat jij je spirituele bescherming neutraliseert. Je kunt dan op de wereld zijn zonder van de wereld te zijn. Je kunt het licht zijn dat in het duister schijnt en de duisternis begrijpt het niet en hij kan jouw licht ook niet aanvallen.