Doen wat nodig is bij een spirituele oefening

Vraag: De meesters hebben aanbevolen om decreten en invocaties in ieder geval negen dagen achter elkaar op te zeggen als je de initiaties doet bij elke Chohan. Moeten ze achtereenvolgens worden gedaan om effect te sorteren, want met een gezin, en een hele dag werken, heb ik soms geen tijd voor mijn spirituele oefening, en verlies ik dan energetisch momentum, moet ik dan weer opnieuw beginnen als het één keer uitvalt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Het is natuurlijk beter als je ze achter elkaar kunt doen. Met andere woorden, doe ze elke dag, hoe lang je ze ook wilde doen. Maar je moet ook praktisch zijn en doen wat je in jouw situatie kunt doen. Misschien kun je een decreet niet negen keer opzeggen, maar doe hem dan drie keer, of drie keer ’s morgens, drie keer ’s middags en drie keer ’s avonds. Wat je maar kunt doen. Als je een dag overslaat, hoef je niet helemaal overnieuw te beginnen.

Aan de andere kant wil je hem zo vaak doen als je besloten hebt. Doe dan aan het eind gewoon één dag meer, in plaats van één dag minder. Dus nogmaals, er is altijd een ideale situatie en de praktische realiteit, vooral wanneer je kinderen en werk hebt, enzovoort. En daar moet jij je aan aanpassen, jezelf niet straffen, jezelf niet schuldig voelen, en het niet opgeven omdat je alles niet letterlijk kunt doen. Als je niet alles letterlijk kunt opvolgen, dan doe je het met een positief humeur en dat telt ook erg mee. Je hebt de letter van de wet en je hebt de geest van de wet en wij vragen je natuurlijk om de geest van de wet toe te passen.