Hoe je invocaties opzegt als je een moeder bent die het druk heeft

Vraag: Deze vraag gaat over het opzeggen dan invocaties als je moeder bent en een klein kind hebt en de invocaties wilt opzeggen en dat doen wanneer je de tijd daarvoor hebt als het kind slaapt. Maar vanzelfsprekend wil de moeder ook op die tijd slapen. Ze staat dus voor een dilemma. Doe je de spirituele oefening of ga je rusten in de verwachting dat je het later zult doen of tot de volgende dag wacht zonder de invocatie op te zeggen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Estland:

Nu moet je een praktische realist zijn en je persoonlijke situatie bekijken. Je moet bereid zijn om je af te stemmen en te zeggen: Vandaag ben ik te moe – ik moet rust nemen. Maar ik raad je aan om niet in gedachten te beslissen dat je iedere dag een bepaald aantal decreten en invocaties moet opzeggen. Je kunt wel je leven bekijken en zeggen: Is er een bepaalde hoeveelheid tijd die ik elke dag of in ieder geval bijna iedere dag opzij kan zetten? Als dat tien minuten is, dan kan ik geen invocatie opzeggen, maar misschien wel één of twee secties van een invocatie. En dan raad ik je aan om wat tijd vrij te maken wanneer het kind slaapt. Je gebruikt die tien minuten en daarbij richt jij je zoveel mogelijk op je hart en zeg je een deel van een invocatie op. Het is beter om je tien minuten op je hart te concentreren, terwijl je een deel van een invocatie opzegt. Het is beter om je op je hart te concentreren dan het een half uur of meer uit je hoofd op te zeggen.

De meesten van jullie zullen zelfs als je kleine kinderen hebt iedere dag wel tien minuten vrij kunnen maken om je op je hart te concentreren in plaats van je te laten sturen door een beslissing die je in gedachten neemt. Met andere woorden, laat je hierdoor niet belasten. Maak er geen verplichting van. Maak er eigenlijk iets van wat niet beslist rust is, maar verjonging. Wanneer je hier plezier in krijgt en hierdoor ook verjongt wordt in plaats van gefrustreerd omdat je meer had moeten doen. Laat die oude frustratie los over wat je had moeten doen, en maakt dan wat tijd om echt iets te doen waar jij van geniet.