Invocaties opzeggen tijdens een oefening

Vraag: Het neemt aanzienlijk veel tijd om een rozenkrans of invocatie op te zeggen, is het oké als je dit doet terwijl je eenvoudige oefeningen doet – bijvoorbeeld fietsen of fietsen op een indoor-bike, of als je langzaam op een lopende band loopt. Ik wil het verschil weten, wat het effect is van een rozenkrans als je stilzit en je concentreert en fysieke oefeningen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Korea:

Mijn geliefde, ik probeer mij een beeld te vormen van hoe jij de rozenkrans op je iPad opzegt, terwijl je aan het fietsen bent. Natuurlijk wil ik dat je absoluut veilig bent, zodat je op geen enkele manier gewond raakt. Maar als je een decreet of een invocatie uit het hoofd kent, dan kun je hem opzeggen terwijl je aan het wandelen of fietsen bent of aan het hardlopen op een lopende band. Het komt erop neer dat het effect van een invocatie veel te maken heeft met hoe geconcentreerd jij op je hart bent. Hoe goed ben jij in staat om je op de meester in je hart af te stemmen en hoe kun je het licht door je heen voelen stromen. Dus als je dit gevoel kunt bereiken terwijl je oefening doet, is het geen probleem als je dit doet.

Je kunt natuurlijk zeggen dat een decreet opzeggen, terwijl je een oefening doet, beter is dan helemaal geen decreet opzeggen. Dus als je niet zoveel tijd hebt, dan kan dit een praktische oplossing zijn. Maar ik zou je er ook op willen wijzen dat onze studenten altijd geneigd zijn om in gedachten te beslissen dat ze een bepaald aantal decreten per dag willen opzeggen. In hun enthousiasme stellen ze vaak een hoog doel voor zichzelf. In de praktijk realiseren zij zich dat ze eigenlijk niet zoveel tijd in hun tijdsbudget hebben om alle rozenkransen op te zeggen die ze besloten hadden op te zeggen.

Ineens wordt het opzeggen van een rozenkrans een last, gevoel van verplichting, dat het je plicht is, en dan wordt het bijna een race, omdat je het gevoel hebt dat je iets wilt doen, zodat jij het gevoel krijgt dat je iets klaar hebt. Ik waarschuw je om het niet zo aan te pakken. Ik heb liever dat je één rozenkrans opzegt, waarbij je de tijd neemt om je op je hart te concentreren en het met innerlijk gevoel te doen in plaats van drie decreten mechanisch opzeggen.

In vorige organisaties waarin veel nadruk werd gelegd op het opzeggen van decreten en ze met hoge snelheid op te zeggen, hebben we vooral gezien dat veel studenten besloten dat ze elke dag een bepaald aantal decreten wilden opzeggen en dit dan zo snel doen dat het moeilijk voor hen werd om het contact in hun hart, de afstemming op de meester te voelen en zij deden het op de automatische piloot. En dan zeiden ze de decreten snel op, zo snel mogelijk en later zeiden ze dan: Poeh, dat waren de veertig decreten aan Astrea voor vandaag, nu kan ik wat anders gaan doen.” Ik zeg niet dat dit geen effect heeft, maar niet zo’n groot effect als negen decreten aan Astrea opzeggen, waarbij jij je echt op Astrea afstemt. Of één invocatie aan de meester opzegt in plaats van drie die je bijna automatisch opzegt.