De richting waarin de chakra’s draaien

Vraag: Kun je uitleggen wat de goede richting is waarin de chakra’s moeten draaien?

Antwoord van Kim Michaels – Estland, 2017:

Ze draaien meestal met de klok mee. Wanneer je voor jezelf staat en naar jezelf kijkt. Binnenin de chakra’s draaien ze tegen de klok in. Dit is dus met de klok mee. Van jouw kant lijkt het tegen de klok indraaien. Maar vanuit de chakra, als jij je chakra, laten we zeggen als een schaal of een cilinder beschouwt, dan is het met de klok mee.

Vraag: Hoe weet je of hij in de goede richting draait?

Kim: Als hij in de verkeerde richting draait, dan voel je vaak óf een irritatie in de chakra, of je kunt zelfs fysieke pijn voelen. Ik was een keer in een situatie toen ik nog maar net van de leringen van de geascendeerde meesters had gehoord, waarin ik moeite had met slapen. En ik voelde vaak een bepaalde beroering, stress. En op een dag las ik een boek, Het was van de Summit Lighthouse, dictaten door Kuthumi.

Er was niets van buitenaf dat dit triggerde voor zover ik weet, maar ineens realiseerde ik mij dat mijn chakra de verkeerde kant opdraaide. Ik werd mij hiervan bewust en ik realiseerde me dat ik al jarenlang die bijna fysieke pijn in mijn solar plexus had. En zonder erbij na te denken stemde ik me spontaan af op Kuthumi.

Ineens zag ik met mijn innerlijke oog dat er een hand van boven kwam. En ik zag dat mijn chakra op een schijf leek met een handvat, zoals van die handvaten om iets in de rondte te draaien. Die hand greep dat handvat vast en stopte langzaam het draaien van de chakra. Een secondelang voelde ik dat de chakra helemaal niet draaide. Toen begon hij heel langzaam de andere kant op te draaien en dat ging steeds sneller. Vanaf dat moment had ik nooit weer die fysieke pijn daar. Ik weet niet hoe het gebeurde. Ik bedoel, het was gewoon een cadeau dat ik kreeg. En dat bedoel ik dus wanneer ik zeg dat je vaak een fysieke sensatie in het gebied van de chakra kunt hebben, als die heel erg uit evenwicht is of de verkeerde kant opdraait.

Vraag: Alle chakra’s draaien met de klok mee.

Kim: In hun natuurlijke staat is dat met de klok mee.