Mentale ziekten: technologie en exorcisme

Vraag: Tijdens de eerst vraag- en antwoordsessie, maakte Moeder Maria een opmerking die mijn aandacht trok, dat er momenteel op aarde technologie en kennis is over hoe we mentale ziekten kunnen diagnosticeren op de hogere niveaus. Wij kunnen, zelfs nu, methoden hebben om te visualiseren wat er op de hogere niveaus aan de hand is. En ook, wat hiermee verband houdt: Ik vroeg mij af wat de redenen zijn voor mentale ziekten. Toen ik hoorde dat er problemen konden zijn met zielsfragmentatie, dat er een invasie kan komen van externe krachten, en in het geval van externe krachten, hoe kunnen we dan die entiteiten kwijtraken en of hier bijvoorbeeld exorcisme voor kan worden gebruikt om dit aan te pakken.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Nederland, 2016:

Mentale ziekte is natuurlijk een enorm groot onderwerp en heeft vele oorzaken. De technologie die momenteel tot je beschikking staat is dat er bepaalde digitale camera’s zijn die zo kunnen worden ingesteld dat ze de drie hogere lichamen kunnen tonen, het emotionele, het mentale en identiteitslichaam. Niemand heeft dat tot nu toe echt begrepen, maar de technologie zou heel snel kunnen worden aangepast en ontwikkeld, zodat ze de toestand van de drie hogere lichamen kan tonen. Dan zou je het digitale beeld kunnen gebruiken om te zien dat er altijd bepaalde energetische patronen in mensen aanwezig zijn die een bepaalde mentale ziekte hebben en dan kun je dat beginnen te doen.

Er zijn ook bepaalde meer geavanceerde scanners die meer scannen dan het fysieke lichaam. In feite zijn er al mensen die met deze technologie werken, die al hebben gezien dat deze scanners meer kunnen laten zien, maar zij beschouwen het als ‘ruis’ en doen er daarom alles aan om het eruit te filteren en te onderdrukken.

Deze technologie zal in de nabije toekomst bredere toepassing vinden, maar er is, natuurlijk, een verandering in bewustzijn voor nodig. Er zijn al mensen, alternatieve genezers, die al met deze technologie aan de slag zijn gegaan en dit is natuurlijk nog maar een begin. Maar je kunt mettertijd veel meer ontwikkelen wanneer die technologie momentum krijgt.

Met betrekking tot mentale ziekten zal ik een algemeen antwoord geven. Er zijn vele oorzaken voor en het klopt dat externe invloeden er een groot deel van kunnen uitmaken. Er bestaat echter altijd een symbiotische relatie tussen intern en extern. Wij hebben eerder gezegd dat er geen kracht in de drie hogere rijken is die op een geforceerde manier toegang kan krijgen tot jouw drie hogere lichamen. Vanzelfsprekend kan iemand jou fysiek aanvallen in het fysieke octaaf. Maar dat geldt niet voor het emotionele, mentale en identiteitsrijk.

Een aantal zeer agressieve demonen op het astrale val die de geest van sommige mensen hebben overgenomen, hadden dat niet kunnen doen als de mensen niet zelf keuzes hadden gemaakt die hen voor deze invloed hadden opengesteld. De sleutel, de absolute sleutel, om je van die invloed te bevrijden, is dat de persoon dit moet gaan inzien, de keuze begrijpen die hij heeft gemaakt en die bewust terugdraaien.

Daarom is exorcisme, zoals dat traditioneel door de katholieke kerk wordt uitgevoerd, eigenlijk geen geneesmiddel voor een mentale ziekte. In zeldzame gevallen kan iemand zo door een demon bezeten zijn, dat het feit dat verscheidene andere mensen hun aandacht op die persoon vestigen, de demon laat verdwijnen, maar in veel gevallen is dat slechts tijdelijk. Het klopt dat iemand met een bepaald niveau van Christusschap een duistere geest kan uitdrijven bij iemand, maar zoals zelfs in de Bijbel staat, waarin wordt beschreven dat Jezus de geesten bij iemand uitdreef, kunnen die heel gemakkelijk terugkomen, als die persoon de keuze niet verandert die hij had gemaakt, waardoor hij ze in de eerste plaats liet binnenkomen.