De viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Rusland en een aantal andere CIS-landen

Vraag: In Rusland en een aantal ander CIS-landen, is er op 9 mei, de dag van de Overwinning, een Mars van het Onsterfelijke Regiment, een optocht die de nederlaag van nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog memoreert. In die optocht houden mensen portretten van dode familieleden vast die heggen gevochten en zijn gestorven in of na de oorlog. Het is een daad om de herinnering aan individuele veteranen levend te houden en die wordt heel erg populair. Jaar na jaar nemen meer mensen deel aan deze optocht. Wat is de aard van dit fenomeen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Kazachstan:

Het is grotendeels een uitdrukkingsvorm van het feit dat de Russische natie niet vooruit wilde gaan met het leven en het verleden achter zich te laten. Het is een poging om zich vast te klampen aan een bepaalde vorm van grootsheid waarvan de mensen het gevoel hebben dat ze dit kwijt zijn geraakt. Zij hebben het gevoel dat zij met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie hun gevoel van eigendunk hebben verloren uit de tijd van de Sovjet-Unie. Zij klampen zich vast aan hun grootste prestatie, de nederlaag van nazi-Duitsland.

In de grote patriottische oorlog die de rest van de wereld de Tweede Wereldoorlog noemt en waarvan de rest van de wereld zich realiseert dat Rusland daar zeker een belangrijke rol heeft gespeeld om nazi-Duitsland te verslaan, maar dat zij dat niet alleen konden. Vanuit spiritueel perspectief is het niet een gezond fenomeen maar een uitdrukkingsvorm van het feit dat de mensen niet verder wilden gaan met hun leven.

Als je naar de westerse parallel kijkt, bedenk dan eens hoe jij je zou voelen als Duitsland een soortgelijke viering zou hebben vanwege het feit dat de nazi’s Polen of Frankrijk, of een ander land binnen zijn gevallen.