Waarom crematie belangrijk is

ONDERWERPEN: Niet nodig om het lichaam op ijs te bewaren – de levensstroom voelt geen pijn na de dood – de meesters bevelen crematie aan – gemakkelijker voor mensen om hun lichaam achter te laten – het fysieke lichaam wordt niet weer opgewekt

Vraag: Wanneer iemand wordt gecremeerd, is het dan nodig om het lichaam van te voren op ijs te bewaren en voelt de levensstroom/het lichaam ook ongemak of pijn omdat het gecremeerd wordt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Er is geen spirituele reden om het lichaam op ijs te zetten voor de crematie. Vanzelfsprekend is er wel een praktische reden voor. De levensstroom scheidt zich kort na de dood van het lichaam af, gewoonlijk meteen na de dood en voelt dan geen pijn of ongemak door wat er met het lichaam gebeurt. Dus de levensstroom voelt geen ongemakken tijdens de crematie van het lichaam.

Laat mij echter heel duidelijk zeggen dat wij, de geascendeerde meesters, zeer aanraden alle lichamen te cremeren. De reden is dat het risico wordt verminderd dat de ziel emotioneel gehecht aan het lichaam blijft en niet in staat is om naar het licht te gaan. Vanzelfsprekend is dit voor spiritueel gerichte zielen geen probleem. Maar voor levensstromen die emotioneel gehecht aan hun lichaam zijn, is het minder waarschijnlijk dat ze eraan gehecht blijven als het lichaam wordt gecremeerd. Zien dat het lichaam gecremeerd wordt, geeft de levensstroom het gevoel dat het definitief en afgesloten is, het gevoel dat hij niet terug kan en dat het tijd is om verder te gaan.

Er zijn bepaalde culturen of religies die geloven in de daadwerkelijke opstanding van een specifiek fysiek lichaam en dit kan ervoor zorgen dat levensstromen aan dat lichaam gehecht blijven. Dit kan het voor die levensstromen moeilijker maken om naar het licht en het spirituele rijk te gaan. Een voorbeeld hiervan is de oude Egyptische cultuur, waarin de lichamen werden gemummificeerd. Zulke praktijken worden sterk afgeraden door de geascendeerde meesters.

De crematie is dus een proces dat belangrijk is vanuit spiritueel perspectief. Vanzelfsprekend heeft het ook praktische voordelen en daarom zou het heel erg nuttig zijn als ieder ontbindend lichaam werd gecremeerd.