De Snelheid en het Ritme vinden voor Rozenkransen en Invocaties

Het belangrijkste aspect van het opzeggen van een rozenkrans is je hartvlam erbij betrokken te houden. Hoe meer jij je hart erin legt, hoe meer licht je oproept. Dus de snelheid waarmee je leest, is minder belangrijk dan je hart brandend te houden.

Toch zijn er een paar voordelen als je snel of langzaam leest. Als je langzaam leest, is het gemakkelijker om te visualiseren en sommige mensen vinden dat dit hun hart er meer bij betrekt. Ze geven er de voorkeur aan om de rozenkrans met meer toewijding op te zeggen. Toch is het ritme een belangrijk onderdeel van elke rozenkrans en door sneller te gaan, kun je een vloeiender, krachtiger ritme krijgen. Als je dit kunt en je hart erbij betrokken houdt, kan dit een krachtige manier zijn om een rozenkrans op te zeggen.

Houd in gedachten dat er niet één goede manier is en dat er misschien niet één is, die altijd de juiste is voor jou. Experimenteer dus en ontdek wat voor jou het beste werkt. En verval niet tot sleur. In sommige situaties, zul je de beste resultaten krijgen als je een rozenkrans langzaam opzegt en met grote toewijding. Andere keren zou jij je belast kunnen voelen door negatieve energie en moet je een rozenkrans met veel kracht opzeggen om de negatieve energie te doorbreken.

Een rozenkrans met grotere snelheid opzeggen, kan je een beter gevoel van ritme geven en dat het stroomt. Het kost je ook minder tijd om de rozenkrans op te zeggen, maar het is wel een tweesnijdend zwaard. Trap alsjeblieft niet in de valkuil door een rozenkrans snel op te zeggen om eerder klaar te zijn, want dan krijg je niet het volledige resultaat. Zeg een rozenkrans nooit zo snel op dat jij je innerlijke afstemming niet kunt vasthouden. Het is beter om een deel van de rozenkrans te zeggen dan de hele rozenkrans af te ratelen.

Enkele van de belangrijkste manieren om een rozenkrans te geven (Op de Engelse site kun je een paar voorbeelden afluisteren.):

Devotional – Toegewijd

Zeg de rozenkrans langzaam op en met een gevoel ven eerbied en devotie. Spreek zachtjes met een gevoel van intensiteit. Focus op je hart en je favoriete beeld van een geascendeerde meester.

Rhythmic, medium speed – Ritmisch, matig snel

Zeg de rozenkrans met matige snelheid op en laat de woorden stromen. Je zegt een volledige zin of een heel couplet in één adem. Spreek met ferme stem zonder je stem geweld aan te doen.

Rhythmic fast speed – Snel ritmisch

Zeg de rozenkrans op een ritmische manier op, maar zo snel je wilt. Porbeer het echter niet te forceren. Laat de snelheid zich natuurlijk opbouwen terwijl je de rozenkrans opzegt. Doe het niet zo snel dat je de woorden niet kunt uitspreken of dat je geen pauzes tussen zinnen en coupletten neemt. Vergeet niet te ademen – dat houdt je meer in leven dan de rozenkransen.

Chant –Zing

Zeg de rozenkrans op een melodieuzere manier op, bijna als een Gregoriaans gezang. Je spreekt zachter en sneller, en houdt het ritme gedurende de hele rozenkrans vast.

Fiat – Bevel

Zeg de rozenkrans langzaam, maar met grote kracht op en bijna in een staccato ritme. Spreek met krachtige stem.

Fiat, fast speed – Bevel, snel

Zeg de rozenkrans met grote kracht op, maar zeg hem snel op. In plaats van staccato, doe je het in een vloeiend ritme, maar niet als gezang.

Het ligt voor de hand dat je de methoden in één rozenkrans kunt combineren. Bijvoorbeeld: je zou kunnen beginnen met een fiat (bevel) en dan overgaan op rhytmic (ritmisch) of chant (gezang) en geleidelijk de snelheid opbouwen, op een manier die natuurlijk aanvoelt.