Is Maitreya de ware verlosser?

ONDERWERPEN: Echte meesters proberen de mensen te helpen de illusie van gescheidenheid te overwinnen – zij doen het werk niet voor ons – Maitreya is nog nooit geïncarneerd

Vraag: is het waar dat Maitreya de komende verlosser is die zich op een niet te ontkennen manier manifesteert en de aarde en de mensheid meeneemt naar een Gouden Eeuw? Is het waar dat Maitreya fysiek geïncarneerd is?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels (23november 2010):

Als je mijn verhandeling hebt gelezen over het ware pad naar Christus, weet je dat wij, de geascendeerde meesters, tot doel hebben om alle mensen bewust te maken van hun goddelijke oorsprong en het potentieel hebben om hen te helpen de illusie van gescheidenheid, de illusie van de antichrist, te overwinnen. Dit houdt in dat wij niet komen om ‘de mensheid te redden’, en ook komen wij niet als een niet te ontkennen en spectaculaire manifestatie. Als wij dat zouden doen, zou dat alleen maar de illusie van gescheidenheid versterken – wat het tegenovergestelde is van onze ware missie.

Als deze planeet verheven wordt, gaat dit niet met externe krachten gepaard – of ik het nu ben, of Maitreya of UFO’s – die al het werk voor de mensheid verrichten. Het gebeurt als een kritieke massa mensen hun eigen Christuspotentieel ontdekken en erkennen. God redt de wereld niet door middel van mij; God redt de wereld door jou en vele mensen die net als jij zijn – als jullie de open deur worden.

Dus de bewering dat Maitreya op een spectaculaire manier zal verschijnen en alle problemen van de mensheid oplost is, komt totaal niet met de geascendeerde meesters en het Aquariustijdperk overeen. Het is een uitdrukkingsvorm van het vervormde bewustzijn van het Vissentijdperk en is al lang verouderd. Dit was nu juist het bewustzijn van de gevallen wezens die van mij een uitzondering hebben gemaakt, zodat de mensen mijn ware boodschap niet konden begrijpen, namelijk dat alle mensen het Christuspotentieel hebben.

Ook de bewering dat Maitreya fysiek is geïncarneerd stemt niet overeen met de Boeddhische leringen over de komende Boeddha. Maitreya incarneert niet als één menselijk wezen. Maitreya zou misschien kunnen ‘incarneren’ door veel menselijke wezens die de open deur voor hem en zijn licht en waarheid worden. Maar dat is ongeveer hetzelfde als God die door mij incarneerde, toen ik in menselijke vorm verscheen. Met andere woorden, de totaliteit van een geascendeerd wezen incarneert niet door een individu of zelfs een groep individuen.