Tegenwoordig moet je spiritualiteit met praktisch leven integreren

ONDERWERPEN: Tijdens het Vissentijdperk moesten mensen zich vaak uit de wereld terugtrekken – In het Aquariustijdperk vind je spiritualiteit in jezelf en dan breng je die bij alle activiteiten tot uitdrukking – kun je zakendoen met liefde combineren? – is het de juiste manier van zakendoen voor jou? – de sleutel is niet-gehechtheid – stem je af op je goddelijke plan – spirituele mensen stelt wereldlijk succes niet tevreden – soms moet je de stap in het onbekende doen

Vraag: Geliefde Jezus, je hebt ons in het verleden geleerd om alles los te laten – behalve jou. Hoe belangrijk is het om je de hele tijd bewust te zijn van jouw IK BEN Aanwezigheid, terwijl onze zakelijke en wereldlijke kwesties aan ons trekken. Is het veilig om te blijven zakendoen, onze zaak op te geven en er alleen als spiritueel wezen mee aan de slag te gaan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Opnieuw, 2000 jaar geleden werden mijn leringen aangepast aan de bewustzijnsstaat van de mensen in die tijd. Destijds zaten de mensen veel meer gevangen in het gevoel van gescheidenheid van God. Wanneer mensen in die bewustzijnsstaat zitten, is het misschien wel nodig dat zij zich een tijdlang uit wereldlijke zaken terugtrekken voor zij de niet-gehechtheid kunnen krijgen die hen in staat stelt om niet langer de mammon te dienen maar de God binnenin henzelf.

Daarom hebben jullie de laatste 2000 jaar de traditie opgebouwd van kloosters waarin spirituele zoekers zich uit de wereld konden terugtrekken en zichzelf volkomen distantiëren van wereldlijke zaken. Maar tegenwoordig is dat niet het hoogste doel. Ik zeg niet dat mensen zich niet een poosje uit de wereld mogen of moeten terugtrekken, als dat noodzakelijk voelt. Maar het ideaal in het Aquariustijdperk is dat jij, in plaats van je terug te trekken uit de wereld om spiritualiteit te vinden, naar binnen gaat om de spiritualiteit te zoeken en die dan bij jouw wereldlijke activiteiten naar buiten te brengen. Dit geldt voor het gezin, je studie, zakendoen of elke andere activiteit.

Dus de vraag is eigenlijk: ben je er niet aan gehecht? Kun je met liefde zakendoen? En als je ontdekt dat de zaken die jij doet, jouw innerlijke vreugde verstoren, jou eraan gehecht laten voelen of je naar situaties trekken waarin jij geen liefde kunt voelen, dan moet je een keus maken. En dan kun je misschien ontdekken wat in jouw psyche voor die gehechtheid zorgt en dan die wond helen zodat jij ervan bevrijd kunt zijn.

Maar in sommige gevallen is het misschien wel nodig dat jij zegt dat jouw specifieke vorm van zakendoen niet bevorderlijk is voor een spirituele levensstijl, doordat het niet in de aard van de zaak ligt, of omdat het te veel tijd en aandacht vraagt, zodat je niet het juiste evenwicht tussen spirituele naar binnengaande activiteiten en de wereldlijke naar buitengaande activiteiten hebt. Opnieuw, dit moet een persoonlijk evenwicht zijn dat ieder zelf moet uitzoeken.

De sleutel is dat je er niet aan gehecht bent. Als jij er niet aan gehecht bent, voel je de liefde van God door jou heen stromen en dan kun je en moet je op verschillende manieren met de wereld omgaan om jezelf en je gezin te onderhouden. Maar nog belangrijker, om jouw Godvlam tot uitdrukking te brengen bij andere mensen die jij tegenkomt bij het zakendoen. Maar als jij het gevoel hebt dat jouw manier van zakendoen je ervan afhoudt, dan is het natuurlijk beter dat je ermee ophoudt. En voor sommige mensen kan het wel juist zijn om met de wereldlijke manier van zakendoen op te houden en in plaats daarvan zich te focussen op de spirituele zaak. Dit is opnieuw, heel persoonlijk.

Er zijn inderdaad veel spirituele zoekers die op de wereld komen met een heel specifiek plan om de mensheid in deze tijd te wekken. Veel van die mensen zijn heel kundige en intelligente zielen. En veel van hen zijn heel goed in staat om een zaak te hebben. Maar een succesvolle zaak vormt misschien wel geen onderdeel van jouw goddelijke plan, dus kun je op het juiste moment beslissen wanneer het tijd wordt om de zaak te sluiten of een ander manier te vinden, zodat je de tijd die je dan over hebt, kunt gebruiken voor jouw ware zaak – de zaak van jouw Vader waar jij mee aan de slag moet, als je waar geluk en ware voldoening zoekt.

Als je een spirituele levensstroom bent, maakt het niet uit hoeveel wereldlijk succes je behaalt, hoeveel geld of erkenning je krijgt, want niets bevredigt jou meer dan het diepere gevoel dat jij hier met een bedoeling bent. Pas wanneer jij je goddelijke plan ontdekt en uitvoert, weet je dat jij op de juiste plaats bent – de juiste plaats in bewustzijn. En als dat voor jou geldt, is het misschien nodig – en opnieuw, dit is strikt persoonlijk – maar het is dan misschien wel nodig dat jij je netten achterlaat en de Christus volgt tot je op de berg van God komt, waar je duidelijk ziet welk pad jij moet nemen in het leven.

Sommige mensen kunnen zo in hun wereldlijke zaken verwikkeld zijn dat ze geen tijd of aandacht meer over hebben om hun goddelijke plan duidelijk te zien. En dus zal het in sommige gevallen nodig zijn om je netten achter te laten en het onbekende in te stappen voor jij weet wat het ware pad is. Maar voor veel anderen is het mogelijk om een heel leven bezig te zijn met het opvoeden van een gezin of een zaak, een baan of een carrière te hebben.

Onthoud dat je niet twee meesters kunt dienen, je kunt niet God en de mammon dienen. Dus als je het gevoel hebt dat je aan mammon gehecht bent, dan moet je wat tijd nemen om te beseffen dat jouw Bewuste Jij een spiritueel wezen is en dat jij je niet meer met mammon vereenzelvigt maar je afstemt op wie jij echt bent.