Heb geduld wat betreft Noord-Korea

Vraag: Er was een hele tijd grote spanning tussen Noord- en Zuid-Korea aan het begin van het jaar (2013), in maart. Noord-Korea heeft een atoomwapen ontwikkeld dat het lot van Zuid-Korea kan bepalen, hoewel Noord-Korea denkt dat zij wapens uit Amerika krijgt. Wat is de visie van de geascendeerde meesters of het volk van zowel Noord- als Zuid-Korea het dualiteitsbewustzijn kan overwinnen?

Antwoord van Master MORE door Kim Michaels:

Er zijn vele, vele mensen in Zuid-Korea die ons na aan het hart liggen, die spiritueel erg ontwikkeld zijn, een zuiver hart en zuivere bedoelingen hebben. Er zijn natuurlijk ook zulke mensen in Noord-Korea geïncarneerd, maar in veel kleinere aantallen vanwege de omstandigheden daar en het gebrek aan openheid. Dus je zou dan natuurlijk kunnen zeggen dat de mensen in Zuid-Korea het spirituele evenwicht voor de mensen in Noord-Korea bewaren.

Er bestaat geen twijfel over dat de visie van de geascendeerde meesters bestaat uit de eenwording van de twee Korea’s, zodat die worden samengevoegd tot één democratische natie, net zoals je bij Duitsland hebt gezien. Dit is natuurlijk een grote opoffering voor de mensen in het zuiden en het zal enige tijd nogal voor wat economische onrust zorgen.

Ik zal geen profetie uitspreken over wanneer dit precies gebeurt, want het hangt van heel veel variabelen af. Wat ik wel wil zeggen, is het volgende: Uit Noord-Korea komen meestal slechts dreigementen. Het nucleaire programma van Noord-Korea is helemaal niet zo verfijnd als de Noord-Koreaanse leiders zelf graag geloven. Het is niet zo verfijnd als de Amerikaanse inlichtingendiensten ons laten geloven. Het is één ding om bepaalde wapens te ontwikkelen, het is wat anders om ze te laten werken.

Dus zou ik je adviseren om geduld te hebben; de beste manier op dit moment is het beeld van een verenigd Korea te visualiseren. Er zijn krachten in Noord-Korea die al op een manier werken die de leiders niet kunnen tegenhouden om het systeem te laten afbreken. Het klopt dat veel mensen sterven door verhongering. Wij, de geascendeerde meesters, voelen hier mededogen voor. Maar als er een gewapende confrontatie kwam, zouden er nog veel meer mensen sterven.

Daarom is het soms nodig dat de vrije wil wordt uitvergroot. Omdat het volk van Noord-Korea niet in bepaalde mate tegen hun leiders opstand komen, is er geen opening voor een snelle oplossing van het probleem.

Het is natuurlijk heel moeilijk, zowel voor geïncarneerde als geascendeerde wezens, om toe te kijken hoe dat lijden zich voortduurt. Maar in alle eerlijkheid, zien we hetzelfde niet op veel andere plaatsen op de wereld? Wij, de geascendeerde meesters, beschouwen al het menselijk lijden in principe als onnodig en dus vragen wij ons wel eens af hoe lang de mensen hier nog mee doorgaan.

Hoe erg moet het lijden worden voor iemand op het punt komt dat hij zegt, zoals Saint Germain het heeft uitgedrukt: “Het wordt tijd om hiermee op te houden.” Er moeten een bepaald aantal mensen in Noord-Korea zijn die deze vastbeslotenheid bereiken en dat tegen hun leiders die hun macht niet willen loslaten, durven te zeggen.

Laat de situatie op zijn beloop. Doe de oproepen, zeg de rozenkransen, heb het beeld voor ogen, maar wees geduldig. Wees niet in een staat van paniek. Visualiseer niet dat andere naties, of het nu de Verenigde Staten of andere landen zijn, onmiddellijk militaire actie moeten ondernemen, want dat zou helemaal niet verstandig zijn.

Je zou kunnen visualiseren dat China iets van haar interne onvermogen over de kwestie Noord-Korea oplost. China zou hier natuurlijk een rol in kunnen spelen, maar China lost het probleem niet op. Wij visualiseren natuurlijk niet dat Noord-Korea een deel van China wordt, maar een deel van een verenigd Korea.