Legitieme wensen leiden niet tot verslavingen

ONDERWERPEN: alcohol heeft veel effecten – gebruik natuurlijk remedies – chemicaliën in blauwe druiven met positieve effecten – in grote hoeveelheden innemen – alcohol heeft wel negatieve effecten – neem druiven zonder alcohol – geef toe dat je alcohol wilt – is dit jouw eigen wens? – alcohol versterkt jouw spirituele groei niet – legitieme verlangens leiden niet tot een verslaving – op een natuurlijk manier een verlangen loslaten

Vraag: Jezus, wil je alsjeblieft de mogelijke voordelen voor de gezondheid bespreken door het drinken van rode wijn.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Ik ben me ervan bewust dat wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat rode wijn drinken hartziekten kan helpen voorkomen. Maar hebben deze studies de negatieve effecten bestudeerd die het drinken van grote hoeveelheden alcohol op andere aspecten van het lichaam hebben?

Er zijn veel planten op aarde die daar letterlijk door God zijn geplaatst om gebruikt te worden als medicijn. Menselijke wezens zouden er goed aan doen om natuurlijke remedies te gebruiken om ziekten te genezen om de hebzucht van de farmaceutische industrie tot staan te brengen.

Mijn punt is dat er chemicaliën zitten in blauwe druiven die gunstige effecten op de gezondheid hebben. Het probleem is dat jij om die voordelen te voelen grote hoeveelheden blauwe druiven moet nemen. Als je zulke grote hoeveelheden inneemt door middel van wijn, heeft de alcohol een negatief effect op jouw gezondheid. Het kan misschien ook tot een verslaving leiden en dat heeft zeker een negatief effect op jouw geestelijke vermogens Daarom raad ik ten sterkste aan dat mensen óf onbewerkte druiven eten, rozijnen, óf druivensap drinken.

Ik ben me ervan bewust dat bepaalde mensen altijd naar alcohol verlangen en ze zoeken altijd een manier om te rechtvaardigen dat zij aan die wens toegeven. Het is een algemeen menselijke neiging dat mensen zoeken naar een reden om te doen wat ze graag willen. Dergelijke mensen gebruiken die wetenschappelijke studies dan om rode wijn te drinken.

Mijn advies is dat jij, als je de wens hebt om wijn te drinken, aan deze wens moet toegeven in plaats van het proberen te camoufleren door te zeggen dat je het enkel drinkt vanwege de voordelen voor je gezondheid. Wanneer je hebt toegegeven dat je naar alcohol verlangt, kun je beginnen met intelligente keuzes maken over die wens.

Je hebt de optie om te erkennen dat veel wensen niet van jou zijn. Ze worden in je geest en wenslichaam geprojecteerd door de krachten van deze wereld en in vele gevallen wordt dit gedaan uit onzuivere motieven. Ik kan je ervan verzekeren dat alcohol niet door God op deze planeet werd geplaatst. In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren, kan alcohol nooit je geestelijke groei versterken. In feite zullen zelfs kleine hoeveelheden alcohol jouw geestelijke vermogens afstompen. Het zal je intuïtie verminderen en het jou veel moeilijker maken om spirituele inzichten en beelden te krijgen.

Daarom zou een oprechte spirituele zoeker zich weloverwogen van alcohol moeten onthouden. Dit heeft zelfs betrekking op het serveren van wijn tijdens de communie. In vorige eeuwen was het niet mogelijk om druivensap buiten het seizoen te bewaren. Daarom was wijn de enige praktische manier om dit te bereiken. In het huidige tijdperk heeft de technologie het mogelijk gemaakt om op elk moment van het jaar druivensap te serveren en er is dan ook geen reden meer om wijn tijdens de communie te nuttigen.

Ik zeg nu niet dat iedereen zich van alcohol moet onthouden. Veel mensen willen de dingen van deze wereld ervaren, waaronder voedsel dat vergezeld gaat van wijn. Dit kan een legitieme wens zijn. Maar ik moet zeggen dat zo’n wens nooit tot een verslaving leidt. Niemand heeft een levensstroom die dronken wil worden en ontwaken met hoofdpijn of een leven te verspillen aan verslavingen. Dus als je wijn drinkt omdat je ernaar verlangt, doe het dan met mate.

Als je eenmaal de subtiele grens tussen het genieten van alcohol en verslaafd aan alcohol zijn, bent overgestoken, kun je er zeker van zijn dat je niet langer een ware wens inwilligt. In plaats daarvan wordt je levensstroom geëxploiteerd door de krachten van deze wereld die je spirituele groei proberen te voorkomen.

Een echt verlangen is een verzadigbaar verlangen. Het kan op korte termijn verzadigd worden door van alcohol te genieten bij een maaltijd zonder dronken te worden. En het kan op lange termijn verzadigd worden door voorgoed het verlangen om alcohol te drinken achter je te laten, omdat jij je dan hebt gerealiseerd dat het handhaven van scherpe geestelijke vermogens belangrijker voor jou is dan het genieten van zintuiglijke geneugten.

Wat ik zeg, is dat op een bepaald niveau van het pad van de levensstroom het aanvaardbaar kan zijn dat je in bescheiden mate van alcohol geniet. Maar als een levensstroom volwassen wordt, gaat hij op een natuurlijke manier meer aandacht schenken aan de spirituele kant van het leven. Naarmate dit gebeurt, laat de ziel op een natuurlijke manier elke zucht naar alcohol los.