De noodzaak om niet alles op een intellectuele manier te benaderen

ONDERWERPEN: je moet innerlijke aanwijzingen krijgen – verkeerde leraren zeggen wat jij moet doen – gebruik de hulpmiddelen die wij hebben gegeven om innerlijke leiding te ontvangen – transcendeer de wereldse maatstaf – duistere krachten kunnen jou een teken geven dat jij eraan toe bent om hogerop op jouw pad te komen – houd op met alles intellectueel te benaderen – pijn en uitersten zijn niet nodig

Vraag: Er zijn het laatste jaar 2 interessante gebeurtenissen geweest. De eerste was dat ik een visitatie van een geest gehad heb die bij mij kwam controleren. Hij bewoog door het bos naar me toe. Hij had een menselijke vorm, maar was helemaal zwart, een leegte die door het bos bewoog. Omdat ik nooit een ervaring uit eerste hand met geesten heb gehad, was mijn eerste reactie angst, dus wat heb ik gedaan, ik gooide er een steen naar toe. Ja, ik weet dat dit niet echt slim was, maar ze kwamen mij gewoon controleren. De andere was een hert dat op mijn erf stond en hij liep achter de schuur en toen ik ging kijken was hij weg. Dus ik heb een geest gezien en het hert is een goddelijke boodschapper van de andere kant, maar ik heb geen boodschap gekregen. Dus ik vertel hier de waarheid of een leugen. Jij bent degene die mij de waarheid kan vertellen en als het waar is, waarom kwamen zij dan naar mij. Het is heel waarschijnlijk dat ik gek ben geworden en een waanvoorstelling had, dus alles wat iets over dit probleem kan verduidelijken, zou erg nuttig zijn. Heeft het iets met jou of de andere meesters te maken of zijn ze door de duistere krachten naar mij toegezonden. Ik zit in een impasse in mijn leven en ik heb gauw een zoektocht naar een droom nodig anders zou ik de rest van mijn leven kunnen verdwalen. Ik ben geen heiden, maar ik volg de op de aarde gebaseerde lering van Native Spirituality en ik volg de leringen van jou, de Boeddha, Tao en filosofie, dus ik ben gewoon genaaid of ik doe wat ik moet doen op mijn pad?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

De reden dat jij je interesse verliest in vragen stellen, is dat je levensstroom begint te beseffen dat hij antwoorden van binnenuit moet krijgen in plaats van van een bron in de buitenwereld. Je hebt deze les nog niet helemaal omarmd en daarom hoop je dat iemand van buitenaf jou kan komen vertellen wat je moet doen en hoe jij moet leven. Er zijn genoeg verkeerde leraren op de wereld die dit maar al te graag willen. Maar ik ben daar niet één van en daarom moet ik jou de waarheid vertellen dat je dergelijke antwoorden uit jezelf moet halen.

Ik heb je echter al veel hulpmiddelen gegeven om zulke inzichten te krijgen – waarom zou je ze dan niet gebruiken! Ik moet zeggen dat als jij jouw impasse graag wil te boven komen, er maar één manier is om dat te doen en dat is door de hulpmiddelen te gebruiken die wij je op deze website geven. Iedereen heeft spirituele bescherming nodig. Iedereen moet onvolmaakte energie transformeren. Iedereen moet afstemming op zijn Christuszelf krijgen en voor mensen die leiding over de juiste koers van hun leven willen, zou ik de wake van 33 dagen zeer aanbevelen.

Wanneer je nadenkt over wat je met je leven moet doen, probeer dan altijd te ontdekken wat je grootste liefde is. Volg die liefde dan en maak je niet al te druk over het geld. Zelfs als je ontdekt dat iets niets voor jou is, dan heb je winst gemaakt met je geld en je leert ook veel andere dingen tijdens dat proces.

Je moet afstappen van het wereldlijke perspectief door te denken dat alles praktisch moet zijn en om geld of bepaalde andere resultaten draait. Je bent duidelijk een spirituele zoeker en je kunt niet bepalen wat goed is op het spirituele pad door een wereldlijke of aardse maatstaf te volgen. Zo’n maatstaf vertraagt alleen maar jouw spirituele groei en verhindert dat je de besluiten neemt die je naar hogere niveaus op jouw persoonlijke pad brengen.

De duistere geest die je in de bossen ervaren hebt, werd inderdaad door duistere krachten gestuurd om jou te controleren en om te zien of hij jou zover kon krijgen dat je hem op een of andere manier accepteerde om zo jouw vooruitgang te stoppen. Hoewel het misschien dom lijkt om een steen naar een niet materiële geest te gooien, gaf jij door dat te doen wel een teken dat jij de geest afwees en hij daarom geen toegang tot je bewustzijn kreeg. Dit was een belangrijke initiatie voor je levensstroom, hoewel het effectiever was geweest om Aartsengel Michaël op te roepen om die geest te binden en je tegen alle onvolmaakte energie te beschermen die op jou werd gericht door die geest. Merk op dat de geest op een leegte leek, omdat hij geen licht had. Dit is één manier om een duistere geest te ontmaskeren, hoewel dergelijke geesten zich als wezens van licht kunnen vermommen. Dan nog zou een wezen van licht deze verschijning niet aannemen.

De verschijning van zo’n geest is trouwens een goed teken, omdat dit aangeeft dat je levensstroom klaar is om een belangrijke stap voorwaarts in spirituele groei te doen. Daarom sturen de duistere krachten zulke geesten naar jou toe in een poging te verhinderen dat jij de volgende stap op je pad neemt.

Het hert dat verscheen was een visitatie van een lichtgeest en hij verscheen in een vorm die je aansprak, gezien je interesse in inheemse spiritualiteit. Het hert geeft aan, maar nu op een directere manier dat je levensstroom toe is aan de volgende stap. Het hert geeft ook aan dat de sleutel tot de volgende stap het bewustzijn van een hert aannemen is, wat de onschuld van het hert betekent. De geest van het dier heeft geen agressie of kwaadaardigheid ten opzichte van iemand. De geest van het hert is niet intellectueel en probeert niet alles te analyseren. Hij loopt gewoon onschuldig door de bossen zonder te analyseren of te oordelen.

De sleutel tot de volgende stap is de neiging overwinnen om alles met het intellect te begrijpen, te analyseren en te beoordelen. Opnieuw, gebruik de hulpmiddelen die wij hebben gegeven. Ik kan je er ook van verzekeren dat het opzeggen van de invocaties aan Moeder Maria en haar te vragen jou te helen van de neiging om alles met het intellect te benaderen, jou zou kunnen helpen om een belangrijke sprong te maken. Dit is echter een keus die jij alleen kunt maken.

Als je echt genaaid was, om jouw eigen woorden te gebruiken, zou je mij deze vraag niet stellen. Je bent gewoon bezig met ergens doorheen te gaan waar je levensstroom doorheen moet om eindelijk bij het innerlijke besef te komen wat jouw missie en je grootste liefde in dit leven is. Door goed gebruik te maken van de middelen die wij in de Transcendence Toolbox hebben, zou je het proces veel gemakkelijker en minder pijnlijk voor jezelf kunnen maken.

Soms kiest een levensstroom een moeilijke en pijnlijke weg, omdat hij denkt dat door de pijn en de uitersten te ervaren, hij de les beter leert. In werkelijkheid is dit maar zelden het geval. Alle levensstromen hebben het potentieel om van binnenuit te leren en ze hoeven niet door de uiterlijke pijn en zielenstrijd heen te gaan. Vanzelfsprekend heb je het recht om ervoor te kiezen je aan deze zielenstrijd te onderwerpen, maar ik beveel het bijvoorbeeld niet aan.

De bedoeling van de kruisiging is niet om pijn te ervaren, maar om een les te leren. Als je de les zonder pijn kunt leren, waarom zou je het dan niet doen?

Er is niets mis met veel verschillende leringen te bestuderen. Je bereidheid om dat te doen, geeft aan dat je levensstroom het hoogst mogelijke inzicht in Gods waarheid wil en dat hij bereid is om naar dat inzicht te zoeken waar hij dat ook maar kan vinden. De sleutel is het besef dat je het hoogste inzicht niet in leringen in de buitenwereld vindt, maar enkel in het naar binnen te gaan en de waarheid door jouw Christuszelf te ervaren.