Het gevoel overwinnen dat er geen bedoeling in het leven zit

ONDERWERPEN: het gevoel dat het leven geen bedoeling heeft, is egoïsme – stel jouw leven in dienst van anderen – egoïstisch zijn maakt dat je kwetsbaar bent voor duistere krachten – een depressie ontstaat uit egoïsme – zoek iets wat belangrijker is dan in je eigen ellende te blijven hangen – de snelste manier om van een depressie te genezen – alleen een leven van egoïsme is niet de moeite waard – de wereld verandert pas als jij verandert – begin te geven – de hel is een bewustzijnsstaat – verander jouw mening en jij verandert jouw leven – de omslag maken

Vraag: Lieve Jezus: Na heel veel akelige gebeurtenissen in mijn leven, voel ik me totaal alleen. Ik heb niemand om in vertrouwen te nemen, om mijn hart en ziel mee te delen. De wereld maakt mij heel erg depressief. Ik walg van mensen en ook van de chaos die er dagelijks heerst. Sommigen zullen het niet met me eens zijn, maar ik geloof dat als er echt een hel bestaat, het deze plek is. Alles wat ik om me heen zie, zijn mensen die enkel aan zichzelf denken en niet aan anderen. Ik zie hebzucht. Ik zie geen zorgzame liefde. Ik voel die twee dingen ook niet. Het lijkt alsof de mensen alleen maar om geld, macht en zichzelf geven. Mijn carrière interesseert me niet. Ik heb geld nodig om te overleven op deze wereld, maar het is niet de belangrijkste factor in mijn leven. Het maakt mij nog minder uit hoeveel macht ik kan uitoefenen. Alles wat ik wil, is dat andere mensen om anderen geven. Niet iemand die een werknemer een paar weken voor de Kerst ontslaat, niet iemand die in zijn auto iemand voorbijrijdt die met pech in de regen staat. Ik heb nog hoop, maar die vergaat snel.

Mijn vraag vandaag is: Wat is het punt om te leven als je niets hebt om voor te leven?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Beste vriend, ik wil niet ongevoelig zijn voor jouw situatie of het lijden van zoveel mensen die moeilijkheden in hun leven hebben gehad en zich dus net zo voelen als jij. Ik voel veel mededogen voor jou en zoveel anderen die de hoop verloren hebben. Maar ik ben een spirituele leraar en ik kan je niet helpen als ik jou het gevoel geef dat het begrijpelijk is en dus zogenaamd acceptabel dat jij depressief blijft. Ik kan je alleen helpen door jou een lering te geven die jou uit je huidige bewustzijnsstaat kan halen – als je tenminste acht op mijn woorden slaat. Dus laat mij jou duidelijk maken dat het belangrijkste probleem in jouw brief egoïsme is.

Wil je weten wat ik als de opperste vorm van egoïsme zie? Dat is zelfmoord. Ik weet dat dit velen zal verbazen, maar laat ik het uitleggen. Denk eens na over één van mijn uitspraken die velen versteld hebben laten staan:

Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. (Joh. 15:13)

Wat betekent het om je leven te geven voor iemand anders? Het betekent niet beslist dat jij je fysieke leven opgeeft, hoewel het wel op die manier kan worden uitgelegd. De hoger spirituele betekenis van mijn uitspraak is dat jij je leven geeft om anderen te dienen om te helpen deze wereld te verbeteren. Met andere woorden, je zet egoïstische of egocentrische wensen aan de kant om mensen te helpen die het slechter hebben dan jij.

Ik weet dat veel mensen die depressief zijn of zelfmoord overwegen, het gevoel hebben dat niemand zo slecht af is als zij. Dit is echter een illusie en een illusie die versterkt wordt door de duistere krachten. Maar wat een levensstroom zo kwetsbaar maakt voor deze illusie, is dat de levensstroom te egocentrisch is geworden. De levensstroom wordt dan verblind voor het feit dat er altijd iemand is die slechter af is dan jij. Deze weigering om te zien dat er altijd iemand is die jij kunt helpen, is de hoogste vorm van egoïsme.

Dus wanneer iemand zelfmoord pleegt, weigert die persoon te erkennen dat er mensen zijn die het minder goed hebben dan zij. Deze persoon is niet bereid om zijn of haar egocentrische gevoelens of wanhoop opzij te zetten en een hand uit te steken om anderen te helpen. Dus weigert deze persoon volledig om ‘zijn leven voor een vriend te geven’ en in plaats daarvan het leven te nemen dat hem door God geschonken is als kans om van de wereld een betere plek te maken. Dit is de hoogste vorm van egoïsme.

Depressie, vooral het gevoel dat het leven niet de moeite waard is om geleefd te worden of dat je niets hebt om voor te leven, is een goede tweede als het op egoïsme aankomt. Ik weet dat ik elders verklaard heb dat de duistere krachten altijd een grote rol spelen bij depressie. Maar nu zal ik je de volgende fase geven in mijn voortdurend progressieve openbaringen over depressie. Een levensstroom wordt gevoelig voor depressie, omdat hij in de eerste plaats heeft toegelaten dat hij veel te egocentrisch werd. Daardoor komt de levensstroom in een negatieve, zichzelf versterkende, spiraal terecht die de levensstroom overmant tot die een vastbesloten poging doet om de vergelijking te veranderen en verder te kijken dan zijn neus lang is. Daarom is de beste manier om een depressie te genezen, jouw eigen persoonlijke ellende aan de kant zetten om anderen te helpen die minder geluk hebben dan jij. En er is altijd wel iemand die minder boft dan jij.

Als jij dit leest, jij kunt natuurlijk lezen, maar miljoenen mensen – zelfs in de rijke landen – kunnen niet lezen en miljoenen kinderen groeien op zonder hoop op een opleiding. Als jij dit op een computer leest, heb je natuurlijk toegang tot een computer. Veel mensen hebben niet dat geluk.

Hoe kan ik zeggen dat er altijd iemand is die slechter af is dan jij? Kleine kinderen plegen geen zelfmoord of bazuinen rond dat ze depressief zijn. Toch groeien miljoenen – en men schat een miljard – kinderen op in de meest afschuwelijke omstandigheden die jij je maar kunt bedenken zonder hoop op een betere toekomst. Waarom hebben zij geen hoop? Omdat te veel volwassenen in de rijkste en meest bevoorrechte landen van de wereld het te druk hebben met zich depressief voelen – het gevoel hebben dat ze niets om voor te leven hebben – dat ze geen aandacht over hebben om te zien dat zij in de positie zijn om deze kinderen te helpen die zichzelf niet kunnen helpen.

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als alle depressieve mensen verder dan hun eigen situatie zouden kijken en hun eigen leven – dat zij waardeloos beschouwen – opzij zetten om iemand anders te helpen. De wereld zou letterlijk in een oogwenk veranderen, zelfs één persoon kan het verschil uitmaken. Als jij denkt dat jouw leven niet de moeite waard is om geleefd te worden ten behoeve van jouzelf, open dan je ogen en zie dat het de moeite waard is om te leven voor iemand anders. Alles wat nodig is om de wereld te veranderen, is dat enkele mensen hun leven geven voor degenen die zichzelf niet kunnen verdedigen.

Dus dit is de zekerste en snelste manier om te genezen van een depressie. Word wakker en besef dat er duizenden zaken op de wereld zijn die de moeite waard zijn en die slechts wachten op iemand – wie ook maar en op elk niveau – die zijn leven geeft om de wereld te verbeteren. Er is niemand in de rijke en bevoorrechte landen die niet iets kan vinden om energie in te steken. En ik kan je ervan verzekeren dat jij, als jij eenmaal je ergens voor gaat inzetten, snel je depressie vergeet. Je zult het gevoel gaan krijgen dat jij het verschil uitmaakt en als jij eenmaal beseft dat jij iets voor iemand anders hebt gedaan– niet uit egoïsme, maar om het juiste te doen – jij nooit weer dat gevoel krijgt dat jouw leven niet de moeite waard is. Het enige leven dat niet de moeite waard is, is een leven van totaal egoïsme. Dus maak je los van dat egoïsme en vind een doel. Als je mijn specifieke advies wilt, gebruik dan de hulpmiddelen in de Transcendence Toolbox om in je hart contact met mij te maken.

Je zou kunnen werken om de fysieke omstandigheden waarin mensen leven, te verbeteren: van humanitaire organisaties tot politiek, wetenschap en media. Of je zou kunnen helpen om het spirituele leven van mensen te verbeteren door werk te doen dat hen verlicht op hun spirituele pad naar Christusschap. Je zou misschien kunnen helpen om mijn ware leringen in dit tijdperk te verspreiden. Je zou zelfs in jouw eigen huiskamer kunnen beginnen door daar de vele invocaties op te zeggen die wij hebben uitgebracht om te wereldomstandigheden te verbeteren. Maak je keus en denk eens na over hoe andere mensen het verschil hebben uitgemaakt. Moeder Teresa, die een prima voorbeeld is, maar ook elk van de vele mooie levensstromen die Moeder Teresa’s missie ondersteund hebben, hebben het verschil uitgemaakt net als zoveel anderen die voor waardevolle zaken werken.

Laat ik jou erop wijzen dat wij onderrichten dat het universum een spiegel is. Wat jij uitzendt, spiegelt het universum naar jou terug. Je weet dat als jij naar jezelf in de spiegel kijkt, er maar één manier is om te zorgen dat het beeld in de spiegel naar jou glimlacht. Juist ja, jij moet in de spiegel glimlachen. Maar als mensen te egocentrisch worden, doen zij het tegenovergestelde. Ze zitten voor de kosmische spiegel en denken dat zij, wanneer de spiegel naar hen glimlacht, naar de spiegel zullen glimlachen. Zal deze benadering de wereld verbeteren? Zal het jouw leven verbeteren? Natuurlijk niet, dus houd ermee op te wachten tot er een wonder gebeurt dat de wereld verbetert. Maak je los van de passieve benadering dat het leven jou slachtoffer laat voelen. Krijg in plaats daarvan een actieve houding. Glimlach naar iemand die minder geluk heeft dan jou en ik garandeer je dat jouw levensstroom ook begint te glimlachen.

Begrijp alsjeblieft dat ik niet probeer om er één persoon uit te pikken. Ik probeer de bovenstaande brief te gebruiken als voorbeeld om te laten zien hoe gemakkelijk je gevangen komt te zitten in een passieve benadering van het leven. Laat mij dus de brief bespreken.

Je zegt dat jij je alleen voelt, maar dat kan slechts om één reden zo zijn. Je hebt geen enkele poging gedaan om een hand uit te steken naar iemand die het minder had dan jij. Er zijn zoveel mensen die maar al te graag de hulp die jij wilt bieden, zouden aanvaarden en als je eenmaal begint anderen te helpen, zul jij je nooit meer alleen voelen. Je zult al gauw anderen vinden die de wereld willen proberen te verbeteren, mensen met wie wij je hart en ziel kunt delen. Maar onthoud dat jij om een beeld in de spiegel te krijgen dat naar jou glimlacht, naar jezelf moet glimlachen. En steek niet je handen uit de mouwen om iets terug te ontvangen, omdat dat je enkel nog meer bindt aan de tredmolen die egoïsme is. Steek de handen uit je mouwen om te geven!

Je zegt dat je van mensen walgt en dit toont aan dat jij je als slachtoffer beschouwt en zodoende benader jij het leven passief. Je denkt dat andere mensen of de wereld jou van alles kunnen laten voelen. Maar de waarheid is dat jij het potentieel hebt om de baas te zijn over jouw gedachten en gevoelens en het is jouw verantwoordelijkheid om dat ook te doen. Onze website staat vol praktische methodes die je daarbij kunnen helpen. Begin mijn advies op te volgen over hoe jij een levenslange verslaving bestrijdt. Echt, een voortdurende depressie is een vorm van verslaving.

Je zegt dat deze plek de hel is, maar de hel is een bewustzijnsstaat. Ik zei dat het koninkrijk van God binnenin jou is, omdat het koninkrijk van God een bewustzijnsstaat is, namelijk het Christusbewustzijn. Dus is de hemel op die plaats waar jij het Christusbewustzijn vindt en dat vormt de hemel. Op dezelfde manier is de hel de plek waar jij je in de negatieve draaikolk van egoïsme laat zuigen. De hel is een plaats die gecreëerd is door levensstromen die het meest egoïstisch zijn in het hele universum. Ga alsjeblieft niet naar hen. Kom bij mij in het koninkrijk der hemelen. Gebruik mijn hulpmiddelen om daar te komen.

Je zegt dat alles wat jij om je heen ziet, enkel mensen zijn die aan zichzelf denken. Maar ik zie miljoenen mensen die iedere dag bezig zijn de wereld te verbeteren door zich in te zetten voor waardevolle zaken. En ik zie dat deze mensen samen het verschil uitmaken en langzaam – maar zeker – tillen zij deze planeet uit het duister naar het licht. Het universum is een spiegel. Wat jij op de wereld ziet, krijg je. Wat jij op de kosmische spiegel projecteert, weerspiegelt het universum naar jou terug. Dus verander je visie en je verandert jouw leven.

Je zegt: “Alles wat ik wil, is dat andere mensen om anderen geven.” Wie gaat daarmee beginnen? Wacht je tot iemand anders de eerste stap zet en als je ziet dat iemand dat doet, ga jij dan ook laten zien dat jij om anderen geeft? Ga jij voor de spiegel zitten wachten tot die naar jou glimlacht? Of beslis jij dat je gewoon geen tijd hebt om je depressief te voelen, dus ga je erop uit om iets voor een ander te doen?

Je denkt misschien van niet, maar je staat op het punt om je leven een nieuwe draai te geven. Alles wat daarvoor nodig is, is dat je het knopje in je geest omdraait. Je draait het van uit naar aan en doet het licht aan. Ik nodig je uit om nu meteen het besluit te nemen dat gevoel van hopeloosheid af te leggen, je egocentrische gevoelens opzij te zetten en je bij hen te voegen die beslist het verschil maken door het leven positief te benaderen. Ik beloof je dat het beeld in de spiegel naar je teruglacht als jij naar de kosmische spiegel glimlacht. In feite zul je op een dag mijn beeld zien dat naar jou teruglacht. Ik zie uit naar die dag. Zorg dat jij erbij bent!