Was Jezus een Esseen?

ONDERWERPEN: Jezus was geen Esseen – De Essenen ging te ver in uitersten door – Jezus heeft een innerlijk pad onderwezen en heeft geen eisen in de buitenwereld gesteld

Vraag: Jezus, er bestaat een evangelie van Essenen die zeggen dat jij een Essen was, klopt dat?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Formeel gezien was ik nooit een Esseen en ik had geen officiële positie in de gemeenschap van de Essenen. Ik had banden met de Essenen en ik hoopte wel dat zij konden dienen als basis op mijn leringen te verspreiden. Helaas was de gemeenschap van de Essenen niet helemaal in staat om de neiging te overwinnen om alles tot in het uiterste door te voeren. Een van die tendensen was een bepaalde levensstijl en voedingspatroon te vereisen dat voor de meeste mensen onevenwichtig was. Een ander voorbeeld was hun droom dat de Messias de Joden zou leiden bij een militante opstand tegen de Romeinen. Omdat ik niet voldeed aan hun verwachtingen van hoe de Messias moest zijn, wezen zij mij grotendeels af en deden mijn hoop teniet. Daarom beschouw ik mij niet een Esseen.

Mijn belangrijkste missie was om de mensen te helpen het universele pad dat naar het Christusbewustzijn leidt, te ontdekken. Dit is een innerlijk pad en ik probeerde dat in universele bewoordingen te beschrijven, binnen de beperkingen van de cultuur waarin ik verscheen. Ik heb geen voorwaarden in de buitenwereld gesteld die het mensen moeilijker zouden maken om dit pad te accepteren. Ik eiste niet dat mensen een bepaald dieet zouden volgen, jood moesten worden voor zij christen of besneden konden worden. Dit zijn uiterlijke factoren, en hoewel een dieet zeker de snelheid van je spirituele groei kan bevorderen, is het belangrijker om het innerlijke pad naar Christusschap te volgen dan de rituelen of regels in de buitenwereld.