MM 05 Macht en acceleratie

Geascendeerde Meester Master MORE

Master MORE BEN IK. Laat mij nu jouw instructies naar het volgende niveau brengen. Wat ik tot dusver beschreven heb, is hoe ik gewoonlijk mensen probeer te helpen wanneer hun levensstromen voor het eerst naar mijn retraite in Darjeeling komen. Ik heb beschreven hoe de meeste nieuwe studenten eerst door een periode heen moeten waarin ik hen help inzien dat ze verder moeten kijken dan hun verwachtingen – hun wereldbeeld, hun maatstaf – over hoe een spirituele leraar eruit moet zien en hoe het is om spiritueel student te zijn en in een retraite te zijn. Want ik kan de mensen niet helpen als ze mij aan hun verwachtingen willen laten voldoen in plaats van bereid te zijn mij te helpen hen uit hun mentale kader te halen.

Ik heb beschreven hoe ik het met de mensen probeer te bespreken, omdat alle mensen de vaardigheid hebben om één stap buiten hun huidige bewustzijnsniveau te redeneren. Ik heb beschreven hoe ik probeer de mensen zich geliefd te laten voelen en het gevoel te geven dat ik hen op geen enkele manier veroordeel, maar dat ik maar één doel heb en dat is om hen op een hoger bewustzijnsniveau te brengen.

Heling in de Tuin van Liefde
Maar ik zal ook beschrijven hoe veel studenten door een periode heen moeten waarin zij – na dat zij beseffen dat zij verder moeten kijken dan hun maatstaf, nadat zij begonnen zijn het te beredeneren – door een periode van heling heen moeten waarin zij liefde ervaren. Voor dit doel heb ik uitgestrekte tuinen om mijn retraite heen, die natuurlijk in het etherische rijk liggen waar je niet over het klimaat hoeft na te denken. Want ik en degenen die mij helpen, onderhouden het klimaat.

Wij hebben uitgestrekte tuinen gemaakt met prachtige bloemperken, geurende planten, fonteinen en beekjes en natuurlijk vogels die constant zingen. Ik heb al eens over de kleine blauwe lijster van vriendelijkheid gesproken, maar wij hebben heel veel verschillende vogels. Wij hebben een bepaalde sectie in de tuin waar de belangrijkste bloem de roos is en waar diverse vogels zingen op een manier die is bedacht om de studenten de vibratie van liefde te laten voelen.

Je weet natuurlijk dat de roos de bloem is die de geur heeft die het dichtst de geur van liefde benadert. Wanneer je aan een roos ruikt, ervaar je met je reuk hoe je het dichtst bij dat gevoel van de vibratie van liefde kunt komen. Er komt een moment, waarop de student al enige tijd in mijn retraite verblijft, dat het letterlijk tijd wordt om aan de rozen te ruiken. Dus gaan veel studenten de tuin in, vinden een plekje wat hen toelacht, en dan zitten ze daar gewoon en absorberen de geur en het geluid van de vogels. Natuurlijk zijn er helpers in mijn retraite die de vibratie van de aura en de chakra’s van de mensen kunnen lezen en dan precies weten wat zij moeten horen en ruiken en zien en voelen om de meeste heling te ontvangen.

Studenten kunnen daar wat tijd doorbrengen, want er is geen moment waarop ze verder moeten tot je ware liefde hebt ervaren, waarmee ik de liefde bedoel die geen voorwaarden stelt. Dit is de liefde die boven wat je gewoonlijk als liefde op aarde ervaart staat, omdat je zo gewend bent dat er altijd voorwaarden kleven aan mensen die liefde voor jou tot uitdrukking brengen. Je moet het verdienen, je moet aan een bepaalde voorwaarde voldoen. Maar de ware heling komt door het ervaren van onvoorwaardelijke liefde.

In het begin kun je die van mij ervaren, maar het uiteindelijke doel is dat je die rechtstreeks van jouw IK BEN Aanwezigheid ervaart, die de bron van onvoorwaardelijke liefde voor jou is. Die liefde is natuurlijk de liefde van de Schepper, de liefde die de Schepper voor al zijn van zichzelf bewuste verlengstukken voelt. Dus kunnen wij dat niet produceren. Wij kunnen er slechts de open deur voor zijn, maar dat is wel het allerbeste middel om te helen.

Onvoorwaardelijke liefde afwijzen
Er zijn mensen die naar mijn retraite komen en zo geprogrammeerd zijn door de omstandigheden op aarde dat zij het moeilijk vinden om onvoorwaardelijke liefde te accepteren. Dit levert mij een soort uitdaging op. Want hoe kan ik iemand helpen liefde te voelen als die persoon zoveel voorwaarden stelt aan wat liefde is – en hoe die tot uitdrukking gebracht moet worden en hoe die persoon aan die maatstaf kan voldoen voor iemand zijn/haar hart kan openen om echt liefde te ervaren?

Kijk maar naar de aarde en zie hoe jullie is geleerd te denken dat je aan voorwaarden moet voldoen voor je liefde kunt ontvangen en veel studenten brengen dit op God over en denken dat God degene is met de meeste voorwaarden. Omdat de liefde van God wel zo speciaal moet zijn – specialer dan de liefde van menselijke wezens – dus als je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om liefde van menselijke wezens te ontvangen, dan zul je nog wel aan striktere voorwaarden voldoen om die superieure liefde van God te kunnen ontvangen.

Zo redeneren veel studenten wanneer zij bij mij komen. Ik kan natuurlijk proberen het met hen te bespreken. Maar de vraag is: Kunnen zij dat punt bereiken waarop zij eigenlijk hun eigen voorwaarden lang genoeg kunnen laten vallen om – en ik bedoel niet begrijpen, maar echt ervaren – onvoorwaardelijke liefde te ervaren? Niets transformeert je meer dan onvoorwaardelijke liefde ervaren. Tot je daar in ieder geval een glimp van opvangt, kun je echt niet naar het volgende bewustzijnsniveau.

Ik heb uitgelegd dat je op het 48e niveau verder dan je normen moet kijken. Maar als je enigszins bereid bent om verder dan je normen te kijken, kun je naar het 49e niveau. Dit betekent niet dat je alle maatstaven moet laten vallen, want je kunt dat meestal pas op het 96e niveau en misschien nog wel later. Maar het betekent wel dat je hebt ervaren hoe het is om naar jezelf en het leven te kijken vanuit een hogere bewustzijnsstaat dan de staat die door jouw huidige maatstaf wordt gedefinieerd. En dan ascendeer je naar het 49e niveau.

Op dit niveau moet je leren te redeneren, zodat je in feite constant een element van jouw normen en ervaren onderzoekt om te zien hoe het zou zijn als je dat element loslaat. Opnieuw, die betekent niet dat je al jouw normen moet laten varen, maar je ervaart het proces om er een paar van te laten en dan ga je naar het 50e niveau.

Op het 50e niveau moet je de liefde ervaren die boven de voorwaarden staat. Dit betekent niet dat je al jouw voorwaarden moet loslaten, maar het houdt wel in dat je rechtstreeks een liefde hebt ervaren die jouw huidige voorwaarde ontstijgt. En pas als je die ervaring krijgt, kun je naar het 51e niveau. Dat kan gewoon niet.

 

Noot: De rest van het dictaat staat in het boek ‘The Creative Power Within’ (niet vertaald)