Het probleem met alcohol en hoe het relaties beïnvloedt

ONDERWERPEN: alcohol een samenzwering van duistere krachten – verslaafden maken geen vrije keuzes meer – zij hebben de wil niet om te stoppen – doe spiritueel werk om de mensen te bevrijden – ga niet tegen de vrije wil van de mensen in; laat het los – sommige mensen moeten de ervaring krijgen dat zij op de bodem van de put belanden – kijk naar jezelf en waarom je aan de verslaafde gehecht bent – vermijd de twee extremen – probeer de vrede te bewaren en ga verder als de ander niet wil veranderen – respect jouw eigen vrije wil ook

Vraag: Ik wil graag het probleem van alcohol op de wereld begrijpen en wat wij kunnen doen om mensen bij alcohol weg te houden, en wat we kunnen doen om vredige relaties te onderhouden met degenen die door dit probleem beïnvloed zijn.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria door Kim Michaels:

Zoals met elke verslaving, is alcohol met recht een samenzwering van de duistere krachten om de mensen de doodlopende weg mee in te nemen, waardoor ze de macht over hun leven verliezen door de verslaving, door een fysieke substantie. Het is slechts één van de vele samenzweringen die beraamd zijn door de wezens die het kromme bewustzijn hebben, het gevallen bewustzijn, dat de mensheid wil beheersen, hen zelfs van het spirituele pad wil halen.

Nogmaals, we lopen aan tegen het feit dat de vrije wil oppermachtig regeert op deze planeet. Zodoende kun je echt veel doen om andere mensen aan te moedigen om meer inzicht te krijgen in wat alcohol en de verslaving aan alcohol of een andere substantie doet met hun leven en relaties. En dus moedig ik je natuurlijk aan om een poging in het werk te stellen bij de mensen die je het meest na staan om hen te helpen wat meer inzicht te krijgen.

Om dit te doen moet je de waarheid beseffen dat als iemand eenmaal over de grens is en daadwerkelijk verslaafd is geworden aan welke substantie ook, hij geen keuzes meer uit vrije wil maakt. Omdat de essentie van een verslaving is dat mensen de macht hebben verloren en wat zij ook beweren – zeggen dat ze geen alcoholist zijn – de waarheid is dat ze niet kunnen stoppen met drinken zelfs als ze dat oprecht willen.

Maar de diepere waarheid is natuurlijk dat ze niet kunnen stoppen met drinken, omdat ze de moed om echt te willen stoppen niet kunnen verzamelen. Omdat ze zo verblind geraakt zijn door hun ego dat zij altijd wel een reden kunnen bedenken waarom ze vandaag nog niet hoeven te stoppen, waarom ze net nog één borrel mogen nemen of waarom hun drankgebruik niet echt een probleem is, het hen of de mensen om hen heen niet echt beïnvloedt.

Zij maken niet echt vrije keuzes om deze verslaving voort te zetten. In sommige gevallen kun je hen dit misschien duidelijk maken. Maar in veel gevallen zul je wat zeer serieus spiritueel werk moeten verrichten, voordat jij de kans krijgt om daarin door te dringen. Om dit te doen, moedig ik je aan om de rozenkrans van Aartsengel Michaël voor hen op te zeggen en in het bijzonder de rozenkransen die deel van Spirituele Crisis Toolkit uitmaken.

Je kunt natuurlijk ook de hulpmiddelen gebruiken die we geven, inclusief het dictaat door Aartsengel Michaël (Ook onderdeel van de Toolkit) waardoor je kunt luisteren naar dit dictaat en oproepen doen voor andere mensen, misschien zelfs naar hun foto kijken, terwijl je visualiseert dat Aartsengel Michaël hen lossnijdt van de duistere krachten die de verslaving veroorzaken.

En door dit spirituele werk voor dergelijke mensen te doen, kun je hen de kans geven om wat verlichting van de duistere krachten te krijgen die hun geest hebben overgenomen. Zodat zij weer op het punt kunnen komen dat ze misschien een enigszins vrije keus kunnen maken om de verslaving los te laten of aan een of ander behandelingsprogramma te beginnen.

Toch moet ik je tot voorzichtigheid manen, omdat je niet kunt – of in ieder geval zou moeten – proberen tegen de vrije wil van de mensen in te gaan. Want je moet begrijpen, dat de vrije wil oppermachtig regeert. En als iemand niet bereid is een verslaving op te geven, kun jij letterlijk niets doen. Tenzij je natuurlijk jezelf tot een overheersende macht bombardeert, waardoor jij dan probeert een sterkere overheersende kracht te worden dan de duistere krachten die de persoon overheersen met die verslaving. Maar ik vertrouw erop dat niemand van jullie die spiritueel is, bereid is dat te doen.

Dus moet je soms gewoon die ander aankijken en zeggen: ”Er moet een reden zijn, waarom hij de ervaring van deze verslaving moet ondergaan om uiteindelijk zo diep te zinken dat hij verandert en zegt: “Ik kan hier niet mee doorgaan.”

En je zult zien dat er enkele verslaafden zijn die tot op de bodem van de put moeten belanden, zoals men zegt, voordat ze het besluit kunnen nemen om niet op dat pad verder te gaan. Ik weet dat het buitengewoon moeilijk kan zijn om mensen door deze fase heen te zien gaan. Maar nogmaals, het is alleen maar moeilijk als jij verwachtingen hebt en voorwaarden stelt.

En nogmaals, ik moet je aanmoedigen het moeilijke proces te ondergaan van in de spiegel, naar jouw eigen bewustzijn, kijken en te onderzoeken waarom je misschien aan iemand anders gehecht bent, waarom jij hen niet de ervaringen kunt laten krijgen die zij nodig hebben om uiteindelijk te veranderen.

Mijn antwoord kan misschien verwarrend lijken. Maar nogmaals, zie je de delicate middenweg door niet in één van de twee uitersten te gaan die er altijd in het dualiteitsbewustzijn bestaan? Ik moedig je aan je in te spannen die ander te helpen met veranderen. Maar als jij een poging doet en na enige tijd beseft dat je niet meer aan die persoon gehecht bent – of dat iemand verandert – en jij een staat van innerlijke vrede krijgt, en vanuit die innerlijke vrede het gevoel hebt dat je redelijkerwijs alles hebt gedaan om die ander te helpen. Welnu, als je die innerlijke aanwijzing krijgt en als je weet dat die vanuit vrede komt, doe dan wat je nodig acht om verder te gaan en een hogere staat van leven voor jezelf te creëren.

Omdat jij volledig respect hebt voor de vrije wil van anderen, moet jij ook totaal respect hebben voor jouw eigen vrije wil en jouw recht om te zeggen: “Jij kunt kiezen om verder dit pad van alcoholisme naar beneden af te dalen, maar ik heb het recht om te kiezen jou niet te volgen en mij door jouw keuze niet te laten beïnvloeden. En daarom moet ik jou loslaten en verder gaan.”

En nogmaals, mijn geliefde, zoek eerst het koninkrijk van God, probeer eerst jezelf te helen en die innerlijke vrede en niet-gehechtheid te bereiken en ik verzeker je dat jij dan weet wat je moet doen. Want de antwoorden zullen uit je hart tot jou komen. De antwoorden die perfect zijn voor de actuele situatie die jij in de ogen moet zien.