Met karmische aantrekkingskracht omgaan

ONDERWERPEN: karma met anderen en karma met jezelf – karma kan sneller in evenwicht komen zonder fysieke relatie – veel mensen hebben hun groei vertraagd door snel aan een relatie te beginnen – gebruik spiritueel hulpmiddelen om karma in evenwicht te brengen – het excuus van jouw ego om niet naar jezelf te kijken – jouw groei kan niet worden ingeperkt door de psychische problemen van anderen – richt je op het leren van jouw eigen lessen – ga op zoek naar het koninkrijk in JOU

Vraag: Ik las op één van de websites dat we vaak mensen fysiek, of emotioneel, of spiritueel, of intellectueel aantrekkelijk vinden, omdat we misschien karma met iemand hebben uit te werken. Kan iemand die heel zelden een niveau van aantrekking voelt die voldoende is om een relatie aan te gaan met iemand, redelijkerwijs aannemen dat zij al hun karma in evenwicht gebracht hebben, of zijn ze alleen heel erg kieskeurig?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria door Kim Michaels:

Het is heel goed mogelijk dat je karma in evenwicht hebt gebracht met andere mensen. Maar dit betekent niet beslist dat je al je karma in evenwicht hebt gebracht. Want je moet de waarheid weten dat de eerste 51% van je karma, het karma is dat je met andere mensen hebt. Maar de laatste 49 % is het karma dat je met jezelf hebt.

Want heeft Christus niet gezegd: “Doe aan anderen wat je wilt dat anderen aan jou doen?” Nu, werkt dat niet twee kanten op? Behandel jezelf net zo, behandel jezelf op de manier waarop je anderen zou behandelen. En ik moet je zeggen dat er onder jullie enkelen zijn die jezelf veel slechter behandelen dat je anderen ooit zou behandelen. Je bent veel kritischer op jezelf dan op andere mensen. En dan maak je karma met jezelf.

Ik zou je ook willen waarschuwen dat fysieke aantrekking niet altijd door karma veroorzaakt wordt – noch een emotionele, spirituele aantrekking. Want er zijn natuurlijk bepaalde momenten dat je iemand anders ontmoet, omdat die deel uitmaakt van je goddelijke plan om bij die persoon te zijn.

Wat ik wil zeggen over karmische relaties, is dat er veel gevallen zijn – in feite de overgrote meerderheid van de karmische relaties – waardoor het karma sneller in evenwicht wordt gebracht door niet een fysieke relatie met iemand te hebben dan door overhaast een relatie aan te gaan op basis van een karmische aantrekkingskracht. En dan tot de ontdekking te komen dat zodra de huwelijksreis voorbij is, dat ondanks dat je verliefd op iemand bent, het karma niet in evenwicht is gebracht. En nu je in een meer gebonden relatie zit, kun je niet zomaar bij dat karma weglopen.

Ik raad jullie – die de meer volwassen spirituele mensen zijn – aan, wanneer jij je fysiek tot iemand aangetrokken voelt, het langzaam op te bouwen voor je feitelijk een relatie aangaat. Door bereid te zijn de rozenkransen van Vergeving en Uitstijgen boven je Verleden, op te zeggen, die je karma in het verleden met iemand in de violette vlam plaatsen, zodat je zo veel mogelijk daarvan in evenwicht brengt. En dan open te staan voor je innerlijke leiding om te zien of je een fysieke relatie nodig hebt, of niet.

Ik kan wel zeggen dat er veel, veel spirituele mensen zijn die hun vooruitgang op het spirituele pad hebben opgeschort door overhaast een relatie aan te gaan op basis van karmische aantrekkingskracht en vervolgens meer karma te maken dan karma in evenwicht te brengen, zoals de bedoeling was.

Om karma in evenwicht te brengen, moet je – zoals wij al heel vaak hebben gezegd – bereid zijn naar de balk in je eigen oog te kijken. En wat er vaak in een karmische relatie gebeurt, is dat jij je zo richt op de splinter in het oog van je partner dat jij, óf de balk in je eigen oog vergeet, óf ernaar weigert te kijken en je ego een excuus laten bedenken waarom jij dat onmogelijk kunt doen, óf dat je het niet hoeft te doen, tot die ander veranderd is. Want jouw ego zal altijd zeggen dat de schuld bij die ander ligt.

Maar ik moet zeggen dat de waarheid is dat je spirituele vooruitgang nooit, ooit door de psychische problemen of gedrag van iemand anders beperkt mag worden. Je persoonlijke vooruitgang mag enkel beperkt worden door JOUW psychische problemen en gedrag. En daarom hangt je vooruitgang er nooit op een of andere manier – en ik bedoel NOOIT – van af of die ander verandert. Het hangt enkel van jouw bereidheid af om te veranderen.

Ga voor die verandering. Als jij in een moeilijke relatie zit, volg je het eeuwige advies van Jezus – zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, wat betekent zoek eerst de balk in jouw eigen oog en verhoog je bewustzijn. En dan zal al het andere eraan toegevoegd worden, wat betekent dat óf je partner en je relatie zullen veranderen, óf dat jij je partner inruilt en een nieuwe relatie begint, misschien wel een innerlijke relatie met je eigen Hogere Wezen – en tevreden bent en vrede vindt in die staat.

Wanneer je altijd probeert jezelf te veranderen, groei je altijd. En het maakt niet uit of de ander groeit of niet. Want dat is een kwestie van vrije wil. Terwijl, als jij jezelf laat geloven dat jouw vooruitgang van die partner afhangt, nu dan maak je jouw partner tot jouw God. En dat zet je een verkeerde god voor de echte God.

Want waar is de echte God? Nu, de echte God zit in zijn koninkrijk. En waar is dat koninkrijk? Dat is binnenin jou – en niet in jouw partner. Want, mijn geliefden, JOUW koninkrijk van God zit binnenin JOU. Het koninkrijk van andere mensen zit in hen. En daarom kun je het zonder iemand anders vinden.