De angst overwinnen dat je de Christus in actie bent

ONDERWERPEN: Zie je angsten onder ogen – de angst op je mening te geven – jij hebt jouw persoonlijke angsten – de angst zit in het sterfelijke zelf – weten dat je meer bent dan jouw sterfelijke zelf – bouw een impuls op om je ogen onder ogen te zien – handelen zonder analyseren

Vraag: Kun je ons helpen onze angst en aarzeling te overwinnen om op dit moment de Christus in actie te zijn?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Er is maar één manier om angst te overwinnen en dat is door die angst onder ogen te zien – door juist te doen wat je angst inboezemt. En vervolgens te beseffen dat hoewel er bepaalde dingen kunnen gebeuren op het fysieke vlak, dat wat er ook op het fysieke vlak gebeurt, geen macht over de echte jij heeft.

Je begrijpt dat ik toen ik in de Hof van Gethsémané zat, de avond voor mijn arrestatie te maken had met een heel intense angst – niet alleen de angst om mijzelf, maar de angst om de mensheid. De angst om een standpunt in te nemen en dan de consequenties te dragen door het doelwit te zijn van degenen die niet worden uitgedaagd, omdat zij geloven dat ze de aarde bezitten.

Ik worstelde hier net zo mee als ieder van jullie dat op zijn eigen manier moet doen. Want zie je, ieder van ons die ooit geïncarneerd is, heeft zijn eigen persoonlijke psychische problemen gehad – onze eigen persoonlijke overtuigingen over wat belangrijk is, en wat niet. We hebben onze eigen zou-moetens en zou-niet-moetens gehad.

En dus moet iedereen hiermee worstelen. Jullie hebben, elk stuk voor stuk, je eigen persoonlijke gevoel van gescheidenheid gecreëerd, je gescheiden zelf, je sterfelijke zelf. Je overwint die angst enkel door dat sterfelijke zelf in de ogen te kijken en volledig te erkennen – van binnenuit te ervaren – dat je meer bent dan het sterfelijke zelf. En daarom heeft de angst van het sterfelijke zelf geen macht over de echte jij.

Ik deed dit op mijn eigen manier. Ik zag mijn eigen demonen onder ogen, zoals ze zeggen en daardoor gaf ik mij over aan alles waarvan ik wist dat het de bedoeling was om een voorbeeld voor allen te zijn. Jullie – elk stuk voor stuk – moeten hetzelfde doen. Er is geen standaardmanier, er is geen snelle en gemakkelijke oplossing die ik je kan geven, er is geen toverstaf waar je mee kunt zwaaien – en – poef – het probleem is weg. Wat je dus moet doen, is een impuls opbouwen om je angsten onder ogen te zien, te beginnen met de mindere angsten. En als je bang bent om iets te doen, doe het dan juist en zie dat het lang niet zo erg was als jij het je in je geest had voorgesteld.

Kijk naar het voorbeeld van deze boodschapper die als kind bang was voor skeletten en zich in een kast liet opsluiten met een skelet. Daardoor realiseerde hij zich – zoals hij van tevoren wist – dat hij niet zou sterven door die ervaring. En zo die angst overwinnen, maar ook stuwkracht opbouwen om gewoon zijn angsten onder ogen te zien wanneer hij zich ervan bewust wordt – met een beetje hulp van mij, zou ik eraan toe willen voegen. Zodat hij nu op het punt komt dat hij beseft dat er niets is dat zo beangstigd is, dat zo verschrikkelijk is, dat hij het niet onder ogen durft te komen.

En elk van jullie heeft dat potentieel en je moet gewoon beginnen te lopen, beginnen de ene voet voor de andere zetten, totdat jij je steeds meer op je gemak voelt. Net zoals toen je leerde fietsen en ineens de balans zich in je onderbewuste geest programmeert – en dan wordt het een tweede natuur.

En dus kan het je tweede natuur worden om niet alleen je angsten onder ogen te zien, maar om gewoon je innerlijke aanwijzingen op te volgen, zodat je niet eens angst over de angst nadenkt, je gaat de vibratie van angst niet in. Je volgt gewoon ogenblikkelijk je innerlijke aanwijzingen op zonder de analytische geest de potentiële gevolgen en wat er gebeurt als je dit en dit doet, te laten analyseren en wat er gebeurt als andere mensen zus of zo denken over wat ik doe.

En dan verdwaal je in dit analytische drijfzand en dat stopt je stuwkracht. En je staat daar en laat het “I dare not wait upon I do.” zoals ze zeggen, in plaats van gewoon de Christus in actie te zijn en volgens naar je innerlijke leiding te luisteren zodra het je bewuste geest binnenkomt.