Het fundament voor jouw groei is de energie transformeren die door de dualistische overtuigingen zijn gecreëerd

ONDERWERPEN: hoe beperkende overtuigingen energie opwekken die een verkeerde (lagere) kwaliteit heeft en zich in jouw energieveld verzamelt – de fundering voor groei is die energie transformeren – geleidelijk pad door die dualistische overtuigingen te vervangen – zoek contact met jouw Christuszelf – praktische hulpmiddelen om energie te transformeren en dualistische energie te vervangen

Vraag: Als we de werkelijkheid creëren met onze overtuigingen, hoe kunnen we dan in de praktijk onze huidige overtuigingen vervangen en nieuwe krijgen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Laat ik als fundering van mijn antwoord een lering uit het boek ‘Save Yourself’ toevoegen:

Jezus: Ik weet dat er veel organisaties zijn die diverse spirituele technieken als een wondermiddel aanbevelen dat al je problemen oplost. Toch is het gewoon niet mogelijk om je psychologische wonden, enkel met rituelen te helen. De reden daarvoor is, dat alles onderworpen is aan jouw vrije wil. Jij wekt giftige energie op, omdat jij je bezighoudt met onvolmaakte gedachten en emoties. Deze keuze ontstaat gewoonlijk door het feit, dat je, of een onvolledig begrip van het leven hebt, of dat je bepaalde verkeerde overtuigingen hebt geaccepteerd. Deze acceptatie van verkeerde overtuigingen heeft waarschijnlijk al in vorige levens plaatsgevonden, dus kunnen die overtuigingen zeer diep in jouw psyche geworteld zijn. Toch begint de acceptatie van verkeerde overtuigingen altijd met een keuze. Die kan daarom herzien worden door een betere keuze.

Laat mij proberen jou een visuele illustratie hiervan te geven. Ik heb gezegd, dat wat een ziel in leven houdt, de constante stroom van energie is die uit het spirituele zelf stroomt. Je zou je bewustzijn kunnen vergelijken met een rivier. Als je gedachten en emoties zuiver zijn, kan het Levenswater vrij stromen. Je voelt een fantastische verbinding met je spirituele zelf en je hebt volop energie. Als je een onjuist idee of overtuiging accepteert, is het alsof je een rotsblok in de rivier gooit. Als je een rotsblok in een stroom gooit, belemmer je de stroming in het water. Het water moet om het rotsblok heen stromen en dit veroorzaakt een draaikolk achter het rotsblok, waarin zich puin kan verzamelen. Als je eenmaal besluit om het onjuiste idee te accepteren, blokkeert dat geloof het licht van jouw spirituele zelf. Het onjuiste idee vervormt het licht en de verkeerd gebruikte energie hoopt zich ‘stroomafwaarts’ van de verkeerde overtuiging op. Het is net slib dat zich achter het rotsblok verzamelt.

Stel je nu voor dat een ziel vele levens heeft gehad, waarin ze verkeerde overtuigingen heeft geaccepteerd. Elke overtuiging is alsof je een rotsblok in de rivier hebt gegooid. Verkeerd gebruikte energie begint zich achter het rotsblok te verzamelen en begint het rivierbed te vullen. Dit belemmert de waterstroom en zou de stroom kunnen indammen. Wanneer de stroom helemaal met rotsblokken en slib verstopt zit, verliezen de mensen elk bewustzijn van de spirituele kant van het leven. Ze vergeten hun spirituele oorsprong en gaan geloven dat ze materiële, menselijke, wezens zijn. Omdat het bewuste zelf (en alle niveaus van de ziel) stroomafwaarts van het spirituele zelf liggen, verhinderen de blokken in de rivier dat de bewuste geest de IK BEN Aanwezigheid ziet.

Hoe kun je deze situatie gaan verbeteren? Je moet beginnen met het slib dat zich achter de rotsblokken heeft verzameld, te verwijderen. Het slib is verkeerd gebruikte energie. Je roept hoogfrequente spirituele energie op en richt die op de verkeerd gebruikte energie, waardoor je de vibratie van de verkeerd gebruikte energie verhoogt. Terwijl je de verkeerd gebruikte energie opruimt, begin je het rotsblok, de verkeerde overtuiging, te zien waardoor het verzamelproces begon. Als je eenmaal die verkeerde overtuiging hebt blootgelegd, kun je de oorspronkelijke beslissing herzien die ervoor heeft gezorgd dat jij die overtuiging accepteerde. Dit moet een bewust proces zijn, omdat je een andere beslissing moet nemen om de oorspronkelijke beslissing te vervangen. (einde quote.)

Zoals je ziet, de praktische manier om je huidige overtuigingen te vervangen is een tweeledig proces. De fundering voor je groei en een factor die vaak over het hoofd gezien wordt door spirituele zoekers, is de energie die gecreëerd werd door onvolmaakte overtuigingen te transformeren. Deze energie voorkomt dat je de onderliggende overtuiging ziet. Of ze resulteren in een emotionele gehechtheid die maakt dat het voelt alsof je de beperkende overtuiging, of niet kunt, of niet zult, of niet hoeft te vervangen. Door deze energie te transformeren, maak je het jezelf veel gemakkelijker om de vaak onbewuste overtuigingen die je tegenhouden op je spirituele pad, bloot te leggen en te vervangen.

Het andere element is dat jij je dieper liggende overtuigingen moet blootleggen en vervangen door bewust betere beslissingen te nemen. naarmate dit proces vordert, kun je geleidelijk alle beperkende overtuigingen vervangen, totdat je hele wereldbeeld op de Christuswaarheid wordt gebaseerd. Dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, en voor veel mensen is dit een proces waar ze hun hele leven over doen. Toch zullen er onderweg veel beloningen zijn in de vorm van een groter gevoel van spirituele vrijheid en gemoedsrust.

Om je beperkende overtuigingen bloot te leggen, is het bijzonder nuttig om je intuïtieve vermogens aan te scherpen en je bewuste contact met je Christuszelf te vergroten. Wanneer jij je intuïtie gebruikt bij het bestuderen van spirituele technieken, kan je Christuszelf een lering in de buitenwereld gebruiken om jou veel inzichten te geven die jou zullen helpen om je beperkende overtuigingen te vervangen. Je kunt echter nog betere resultaten bereiken door opzettelijk met je onbewuste geest aan de slag te gaan door diverse vormen van therapie die erop gericht zijn je verborgen overtuigingen bloot te leggen.

Gebruik als heel praktische maatregel de vele decreten en invocaties die wij hebben uitgegeven. Deze invocaties zijn ontworpen om onvolmaakte energie te transformeren en je te helpen de dualistische overtuigingen op te ruimen die ervoor zorgen dat je energie verkeerd gebruikt. Door alle middelen te gebruiken die tegenwoordig tot je beschikking staan op de wereld, kun je snel vorderingen maken om een groter gevoel van vrijheid te bewerkstelligen. Ik kan je ervan verzekeren dat het, hoewel dit werk vereist, zeker de moeite waard is.

Je zou kunnen zeggen, dat het er bij spirituele groei en verlossing helemaal om draait je beperkende overtuigingen te vervangen. Het zijn echt jouw dualistische overtuigingen, de overtuigingen die je menselijke identiteitsgevoel vormen, die je buiten de hemel houden. Zoals ik al zei: “Het koninkrijk van God is binnenin jou,” waarmee ik bedoel dat de sleutel om het koninkrijk van God binnen te gaan, het verwerven van een hogere bewustzijnsstaat, namelijk het Christusbewustzijn, is. De sleutel tot het Christusbewustzijn is het transcenderen van alle onvolmaakte overtuigingen.