Hemelvaartsdag zou de belangrijkste christelijke feestdag kunnen zijn

ONDERWERPEN: vier het potentieel dat iedereen heeft om te ascenderen – de ascensie is de laatste initiatie van School van aarde – vereisten voor de ascensie – de laatste stap is een beslis – de ascensie is een unieke viering

Vraag: Mijn verjaardag is dit op een speciale dag voor de orthodoxe kerk, Op 20.05.04 vieren we de ascensie van Jezus naar onze Vader (40 dagen na Pasen). Wat betekent dit eigenlijk en is dit ook een boodschap voor mij?
Dank je wel en moge de Genade, Liefde en Licht van onze bron altijd bij je zijn!

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Hartelijk Gefeliciteerd. Mijn Hemelvaartsdag is inderdaad een belangrijke dag om te vieren en ik zou graag willen dat mijn Hemelvaartsdag de belangrijkste christelijke vrije dag wordt in plaats van mijn geboorte te vieren, die relatief onbelangrijk is vergeleken met mijn ascensie, of te veel de nadruk te leggen op mijn kruisiging. Maar de echte focus moet niet liggen op mijn persoonlijke ascensie, maar op het vieren dat ieder mens het potentieel heeft om te ascenderen.

De ascensie is een spirituele initiatie waar de levensstroom doorheen gaat, nadat hij aan zijn bedoeling om naar de aarde te komen, heeft voldaan. Je zou misschien wel kunnen zeggen dat de levensstroom is geslaagd voor het laatste tentamen op de School de aarde en nu vrij is om permanent naar het spirituele rijk te verhuizen zonder weer te hoeven incarneren op aarde.

Om te ascenderen, moet de levensstroom de ervaringen gehad hebben waar hij voor kwam en die ervaringen in hun totaliteit hebben gehad, zodat aan de verlangens van de levensstroom is voldaan en die voorgoed zijn opgelost. Het betekent ook dat de levensstroom de doelen bereikt moet hebben om zijn creatieve vermogens als medeschepper met God te gebruiken die hij hier kwam uitvoeren. Je zou kunnen zeggen dat de levensstroom het geschenk aan deze planeet en de mensheid die hij kwam geven, moet hebben gegeven. En ten slotte moet de levensstroom ook de onvolmaakte energie, of karma, in evenwicht hebben gebracht, die hij tijdens incarnaties in het materiële rijk gecreëerd heeft.

Wat ik eigenlijk zeg, is dat de levensstroom op het punt moet zijn dat er geen vorm van verlangen of gehechtheid en geen hoeveelheid onvolmaakte energie meer is die de levensstroom naar de aarde terug kan trekken. Maar zelfs al heeft de levensstroom aan alle uiterlijke vereisten voor de ascensie voldaan, de levensstroom moet dan nog steeds de keus maken om de aarde voorgoed achter te laten. Dit betekent dat de levensstroom echt bereid moet zijn aardse leven op te geven, zijn aardse identiteit, om het hogere identiteitsgevoel van een wezen dat vrij in God is, te krijgen die permanent naar het spirituele rijk kan verhuizen en het materiële universum voorgoed kan achterlaten. Dit is een keuze die de levensstroom moet maken en die moet hij helemaal in zijn eentje maken zonder enige tussenkomst of hulp van de geascendeerde meesters, God of zelfs van het Christuszelf en IK BEN Aanwezigheid.

Dit wordt gedeeltelijk gesymboliseerd door mijn verklaring aan het kruis: “Mijn God, mijn God, waarom hebt ge mij verlaten?” Hoewel ik op dat punt nog niet aan mijn ascensie toe was, weerspiegelt die verklaring wel dat op het moment van je ascensie alle spirituele krachten zich van je moeten terugtrekken opdat jij de keus zelf kunt maken.

De boodschap voor jou persoonlijk is dezelfde als voor ieder ander op deze planeet, namelijk dat jij ook het potentieel hebt om te slagen voor de initiatie van de ascensie, waardoor jij je voorgoed van het materiële rijk en de beperkingen die je op deze wereld vindt, kunt bevrijden. Jij kunt ook ascenderen naar het spirituele rijk en lid worden van de geascendeerde meesters of naar andere niveaus in de spirituele wereld doorgaan.

Het was trouwens één van de belangrijkste bedoelingen van mijn komst om het pad te demonstreren dat je naar de ascensie en permanente vrijheid leidt. Dat betekent Verlossing echt, namelijk dat jouw levensstroom naar het licht ascendeert. Zoals ik al zei, niemand kan die keus voor jou maken en dat is nog een reden waarom het idee van een Verlosser van buitenaf, die al het werk voor je doet, totaal geen overeenkomst heeft met de realiteit.

De ascensie is de allerhoogste initiatie en de allergrootste triomf voor een levensstroom die de moeilijke taak heeft gekozen om naar de dichte energie van het materiële rijk af te dalen. Het is letterlijk jouw beloning, jouw overwinning, voor trouwe dienst en het pad van persoonlijk Christusschap bewandelen in de zeer moeilijke situatie die je hier op aarde vindt. Daarom zou geen enkel wezen in de hemel jouw overwinning verkleinen. Het is de persoonlijke overwinning die jij moet opeisen, die je door jouw eigen verdiensten moet verdienen en hoewel wij, de geascendeerde meesters, jou alle mogelijke hulp bieden, uiteindelijk zal het jouw beslissing en jouw overwinning zijn.

Wanneer je de laatste keer door de poort tussen het materiële rijk en het spirituele rijk loopt, loop je daar alleen. Maar zodra je die poort door bent, zul je begroet worden door je spirituele broeders en zusters bij de geascendeerde meesters. We zullen er staan om jouw unieke persoonlijke overwinning te vieren en ik kan je ervan verzekeren dat jij het middelpunt van die viering bent.

Elk mens op aarde heeft het potentieel om te ascenderen en dit ritueel maar één persoon tegelijk kan doen. Jouw levensstroom zal alleen door die poort gaan, omdat iedere ascensie een unieke viering is van een unieke levensstroom die nu veel meer is geworden dan de menselijke levensstroom. Hij heeft een permanente identiteit in het spirituele rijk gekregen die tijd en ruimte te boven gaat en daarom sterfelijkheid ontstijgt.

Mijn geliefde broeders en zusters die nog niet geascendeerd zijn, ik kan bijna niet wachten om jullie aan de andere kant van de hemelpoort te begroeten, terwijl jullie één voor één in het licht van jullie ascensiespiralen binnenkomen. Ik hoop oprecht dat veel van jullie aan het eind van jullie huidige leven ascenderen en ik hoop dat velen van jullie mijn leringen en de hulpmiddelen zullen gebruiken die ik op deze website geef om alle beproevingen waar je voor staat, te overwinnen voor je door die poort kunt gaan en thuis komen bij degenen die op jouw overwinning wachten.