De meeste mensen hebben heling nodig voor zij persoonlijk Christusschap kunnen manifesteren

ONDERWERPEN: psychische wonden moeten worden geheeld op het pad van Christusschap – een fragment van jouw levensstroom kan ergens in het verleden vastzitten – je moet een innerlijke ervaring krijgen om dat fragment terug te halen – in een veilige omgeving onder leiding van een professional – gebruik spirituele hulpmiddelen – de meeste zoekers zouden therapie moeten krijgen

Vraag: Veel mensen die diverse therapieën hebben gedaan, zoals holotropic breathing en gestalttherapie, rapporteren een toename aan innerlijke vreugde en zelfvertrouwen en zuivering van de negatieve effecten van traumatische ervaringen. Deze therapieën roepen innerlijke ervaringen op, dus vroeg ik me af of dit mensen dichterbij hun Christusbewustzijn kan brengen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Het korte antwoord is ja. Zoals ik uitgelegd heb in de verhandeling over spirituele ontwikkeling, zijn er veel levensstromen op aarde die diep gewond zijn geraakt en heling nodig hebben, voordat ze hun persoonlijke Christusschap kunnen manifesteren. Een levensstroom kan nog wonden hebben, waardoor het heel nuttig is om diverse vormen van psychotherapie te gebruiken, totdat de levensstroom meesterschap bereikt.

Zoals ik uitgelegd heb in mijn antwoord op schizofrenie, kan het gevolg van een trauma zijn dat de levensstroom fragmenteert of zich splitst. Dit gebrek aan heelheid is de belangrijkste hindernis om het Christusschap te manifesteren. Door de geschikte technieken om dergelijke wonden te genezen te gebruiken, kan iemand met rasse schreden vooruitgaan om het Christusbewustzijn te manifesteren.

Omdat alles draait om de keuzes van de de vrije wil van de Bewuste Jij, begint de fragmentatie of splitsing met een besluit. Dit besluit wordt vaak gebaseerd op angst, de angst om een traumatische ervaring mee te maken. De Bewuste Jij besluit daarom dat hij het trauma niet wil ervaren, en trekt zich terug uit de situatie. Zoals de moderne wetenschap heeft aangetoond, is alles in het universum innig met elkaar verbonden en dit geldt ook voor de tijd. Het is daarom heel goed mogelijk dat een levensstroom zich splitst en dat een deel van de levensstroom ergens vast komt te zitten in de tijd.

Om dat fragment terug te halen, moet de levensstroom een innerlijke ervaring ondergaan die hem opnieuw in contact brengt met het oorspronkelijke besluit dat de fragmentatie van de levensstroom heeft veroorzaakt. Dit hoeft niet beslist te betekenen dat de Bewuste Jij terug moet en de situatie exact moet herbeleven die het trauma heeft veroorzaakt. Het is heel goed mogelijk dat de Bewuste Jij een innerlijke ervaring krijgt die een aantal hoofdbestanddelen bevat en de Bewuste Jij in staat stelt de beslissing te nemen die een opening maakt waardoor het fragment kan terugkeren.

Als het fragmenteren van de levensstroom gebeurde als gevolg van een trauma, zal de Bewuste Jij vanzelfsprekend bang zijn om de situatie opnieuw te ervaren. Daarom heeft de Bewuste Jij een veilige omgeving nodig om deze angst te overwinnen. Het zou de levensstroom kunnen helpen om dit onder leiding van een getrainde professional te doen en een situatie te ervaren die minder bedreigend is dan de situatie die het trauma heeft veroorzaakt. Daarom kan de levensstroom vaak helen door aan een probleem te werken uit de kindertijd van het huidige leven. Dit probleem kan het symbool worden voor de band met het oorspronkelijke trauma dat in een vorig leven heeft plaats gevonden. Door een situatie in het huidige leven bijvoorbeeld met gestalttherapie opnieuw uit te vergroten, kan de Bewuste Jij er oude registraties aan vastknopen en zich openstellen om een fragment terug te laten keren dat verloren is gegaan in een vorig leven.

Zoals ik in het antwoord op een andere vraag heb uitgelegd, is het heel verstandig om spirituele middelen te gebruiken om het effect van diverse vormen van therapie te verdiepen. Wanneer de levensstroom fragmenteert, zal er een leegte zijn in de kristallijnen structuur van het viervoudige voertuig en zeer waarschijnlijk wordt deze binnengevallen door onvolmaakte energie van lagere wezens. De juiste oproepen naar Aartsengel Michaël kunnen dergelijke entiteiten opruimen en juist gebruik van de Violette Vlam of Moeder Maria’s rozenkransen kan de negatieve energie transformeren die de leegte in de levensstroom vult. Dit kan het genezingsproces zeer versnellen. Maar een spirituele techniek op zich kan niet de terugkeer van de fragmenten garanderen. Dit kan alleen maar door een bewust besluit.

De laatste paar decennia zijn er veel deugdelijke vormen van therapie ontwikkeld en er zullen in de komende decennia nog meer door de geascendeerde meesters uitgegeven worden. Niet alle vormen van therapie zijn echter veilig of geschikt. Ik raad je heel erg aan om je niet in een diepe hypnose te laten brengen, waarmee ik een sessie bedoel waarin je geen bewuste herinnering meer hebt aan wat er gebeurt, omdat je de sessie niet op elk moment kunt afbreken of de therapeut suggestieve gedachten in je geest plaatst. Ik raad je ook aan om voor een sessie spirituele bescherming voor jezelf en de therapeut te vragen. Er zijn vele tragische voorbeelden, waarbij de therapeut gedachten en gevoelens uit zijn eigen onbewuste geest in de onderbewuste geest van de cliënt verplaatst heeft. Het zal je duidelijk zijn dat dit je spirituele groei niet helpt.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen raad ik een serieuze spirituele zoeker heel erg aan om diverse vormen van therapie te benutten. Het is een triest feit dat veel mensen zijn opgegroeid met de gedachte dat je gek moet zijn, voordat je in therapie gaat. Dit is een zeer onproductieve houding en die zou je kunnen vergelijken als zeggen dat je pas vitaminen hoeft in te nemen als je ziek wordt.

Het is gewoon een feit is dat je op een planeet woont met veel negatieve omstandigheden en het is bijna onmogelijk om ergens op aarde op te groeien zonder aan een of ander trauma te worden blootgesteld. En omdat iedereen op deze planeet veel incarnaties heeft gehad, heeft iedereen heeft heling nodig van zijn levensstroom. Dus ja, geschikte vormen van therapie kunnen één van de meest efficiënte manieren zijn om je persoonlijke Christusschap tot stand te brengen.