Fundamentele leringen over het helen van je psyche

ONDERWERPEN: Welke techniek het best bij jou werkt – jouw persoonlijke doolhof – illusies moeten inzien en betere beslissingen nemen – geen enkel middel werkt voor iedereen – ga op zoek naar verschillende technieken – wees loyaal aan je groei, niet de leraar in de buitenwereld – verschillende niveaus van genezing – gebruik spirituele hulpmiddelen – zelfonderzoek en zelfdiscipline – vraag feedback buiten jouw mentale kader – sta open voor leiding en gebruik jouw intuïtie – geen instant psychologie – hoe bereid ben je naar de balk in jouw eigen oog te kijken? – op den duur kijk je naar de diepste wonden – merk jouw weerstand op – het ego verbergt zich waar jij niet wil kijken – touwtrekken tussen jou en je ego – je hebt ervaringen nodig om te groeien – het helen van je psyche is de sleutel tot vreugde en vrijheid

Vraag: Wat zijn de meest effectieve en efficiënte technieken om je psyche te helen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels 3 oktober 2010:

De meest effectieve en efficiënte technieken om JOUW eigen psyche te helen, zijn die technieken die het best voor JOU werken.

Wat ik bedoel, is dat ieder mens een uniek individu is. We zouden kunnen zeggen dat toen je begon te experimenteren met het dualiteitsbewustzijn, je jouw eigen persoonlijke doolhof of labyrint hebt gemaakt. En voor elke bocht en afslag die je dieper in de doolhof bracht, heb je een beslissing genomen die werd gebaseerd op een bepaalde overtuiging of illusie. Je persoonlijke pad naar de bevrijding van de dualiteit eist van jou dat je die eerdere keuzes ongedaan maakt door bewust te zien wat die zijn en daarna de beslissing te nemen om ze te transcenderen.

Met andere woorden, de essentie van je pad is dat je op een punt komt dat je één van de beperkende beslissingen uit je verleden ziet, ziet hoe die op een illusie wordt gebaseerd en daarna een hoger inzicht accepteert dat je van de illusie bevrijdt – de waarheid zal je bevrijden. Dus de middelen en technieken die het meest efficiënt voor jou zijn, zijn die, die jou helpen op het punt te komen om te zien wat voor jou, en misschien wel vele levens lang, verborgen was. Omdat elk individu zijn of haar persoonlijke doolhof heeft, is het niet mogelijk om met een enkel hulpmiddel aan te komen dat voor ieder even goed werkt. Als dat trouwens mogelijk was geweest, zouden we dat al heel lang geleden aan de mensheid hebben gegeven.

Er zijn natuurlijk veel mensen die dezelfde dualistische illusie hebben geaccepteerd, maar ze accepteren hem vaak net om andere redenen. Dus als zij allemaal dezelfde illusie moeten overwinnen, dezelfde uitspraak van de waarheid, werkt dat niet even goed voor iedereen. Daarom moeten veel verschillende leringen over dezelfde onderwerpen gaan, maar vanuit een enigszins ander perspectief. Het kan zijn dat jij verscheidene leringen moet bestuderen voor je de juiste combinatie van woorden en concepten vindt die je vaardigheid ontsluiten om een specifieke illusie te doorzien. Daarom is loyaliteit aan een bepaalde lering of leraar niet constructief. Waar je loyaal aan moet zijn, is jouw eigen innerlijke pad.

Denk er ook eens aan dat je persoonlijke doolhof lagen of secties heeft. Als je naar de mensheid kijkt, zie je dat er verschillende fases van ontwikkeling zijn, zoals ik al eerder heb opgemerkt. De technieken die je helpen de illusies te doorzien, zijn niet beslist efficiënt in een andere fase.

Mijn punt is dat als je de meest efficiënte manier wilt vinden om je psyche te helen, je moet beginnen om de meest constructieve aanpak van deze taak te ontwikkelen. De eerste stap die ik zou aanbevelen is te accepteren dat er geen quick-fix is (voor hulp hierbij, zoek je op de website naar ‘quick-fix’ en lees dan de artikelen die je vindt).

Je psyche helen is iets wat je zou moeten benaderen als een levenstaak die doorgaat zolang je geïncarneerd bent. Bovendien is het NIET een mechanische taak die je kunt voltooien door gebruik te maken van dat er beweerd wordt dat het het ultieme hulpmiddel of de allerbeste techniek is. Er is letterlijk geen enkel systeem dat automatisch je psyche heelt, omdat het allemaal afhangt van de beslissingen die jij neemt en jouw bereidheid om je talenten te vermenigvuldigen.

Toch zijn er zoals ik in het boek ‘Save Yourself’ beschrijf, twee pilaren waar je vooruitgang op steunt. De ene is dat je de verkeerd gekwalificeerde energie moet transmuteren die zich in jouw energieveld heeft verzameld, en de andere is dat je de illusies moet doorzien en daardoor beperkende keuzes vervangt door bevrijdende keuzes.

Dus laten we eens naar de transmutatie van energie kijken. Het ligt voor de hand dat als jij openstaat voor deze website, ik je zou aanbevelen om gebruik te maken van de invocaties en decreten die we speciaal voor dit doel geleverd hebben. Toch zeg ik niet dat er geen andere efficiënte technieken voor dit doel zijn en als je een sterke innerlijke aanwijzing krijgt om een andere techniek te gebruiken, doe het vooral. Wees je er ook gewaar van dat je in verschillende fases van je pad, andere technieken nodig hebt.

Een ander aspect is dat je moet stoppen met meer verkeerd gekwalificeerde energie te vormen en hoewel dit uiteindelijk alleen kan door de wonden te helen (de illusies te overwinnen) die ervoor zorgen dat jij in bepaalde reactiepatronen belandt, kun je natuurlijk veel bereiken door een combinatie van eerlijk zelfonderzoek en zelfdiscipline. Als je ziet dat je de neiging hebt om boos te worden, kun je vorderingen maken door een krachtig besluit te nemen dat het niet acceptabel is om die woede te uiten en je dan de discipline op te leggen om het in te houden. Op korte termijn kan dit je ervan weerhouden om meer karma te maken en een negatieve spiraal te versterken. Op lange termijn is het niet effectief, tenzij je een oprechte poging doet om te ontdekken waarom je boos wordt en dan de illusies transcenderen die je laten denken dat boosheid een acceptabele of onvermijdelijke reactie is.

En dit brengt ons bij het volgende element en dat is: manieren bedenken om die elementen in jouw psyche zichtbaar te maken die je beperken en je ‘dwingen’ in jouw reactiepatronen te schieten die je, of niet kunt zien, of waar je de noodzaak niet van inziet om ermee te kappen. Om dit te doen kun je significante vooruitgang boeken door spirituele leringen en algemene boeken over psychologie te bestuderen. Vanzelfsprekend werden mijn verhandelingen over het ego en veel andere leringen op de website en in onze boeken met die bedoeling uitgegeven. Maar opnieuw, ik zeg niet dat jij je tot een enkele bron moet beperken. In tegendeel, je moet je laten leiden in wat jij moet bestuderen. Maak er een gewoonte van om je op je hogere Zelf of spirituele leraar af te stemmen en volg dan de ingevingen die je krijgt, zelfs wat je door andere mensen of omstandigheden in de buitenwereld aangereikt krijgt. Als een boek plotseling je aandacht trekt, bestudeer het dan.

Maar hoewel dit significante vooruitgang kan geven, komt er een moment dat je geen vooruitgang meer kunt boeken, tenzij je rechtstreeks feedback krijgt op je psyche van iemand die niet in jouw mentale kader zit en daarom kan zien wat jij niet kunt zien. Daarom moet je nadenken over de uitdrukking van Master MORE: “Als de goeroe een mier is, sla er dan acht op.” In veel gevallen krijg je die feedback van mensen om je heen en vaak van mensen van wie je denkt dat ze minder dan jou zijn of niet in de positie zijn om jou advies te geven. Vanzelfsprekend hoef je niet beslist naar alles wat andere mensen zeggen te luisteren, vooral als je kunt zien dat ze een negatieve of egoïstische bedoeling hebben.

Als je echt snel vooruitgang wilt boeken, kan het heel erg nuttig zijn om één van de vele technieken toe te passen die ontworpen zijn om jou te helpen zichtbaar te maken wat in jouw onderbewuste geest verborgen zit. Opnieuw, er is niet één techniek die totaal goed is. Begin waar je op dit moment in bewustzijn bent en denk na over waar jij je bewust van bent. Stem je dan af en zie welke techniek jou op dit moment het meest aanspreekt. Wanneer je dat duidelijk voelt, pas je die techniek toe en blijf die dan toepassen tot je voelt dat die jou de doorbraak heeft gegeven die je nodig hebt en dat je naar iets anders moet zoeken.

Vertrouw er dan op dat als jij je hart en geest open houdt voor innerlijke leiding, je zeker die leiding ontvangt. Plotseling trekt een boek jouw aandacht of je leest iets in een tijdschrift of op het internet. Of je ontmoet iemand die jou over één of andere techniek vertelt. Ik zeg hiermee niet dat je letterlijk alles wat je aandacht trekt, moet uitproberen. Je moet altijd op je innerlijke leiding afgaan en wat er resoneert op jouw hartniveau.

Als je eenmaal voor een hulpmiddel gekozen hebt, pas het dan zo goed mogelijk toe en houd pas op als jij een of andere doorbraak ervaart. Veel te veel mensen proberen iets een of twee keer en daarna geven ze het op, omdat het hen niet ogenblikkelijk resultaten oplevert. Ik heb er geen probleem mee dat je instant-havermout eet, maar er bestaat niet zoiets als instant-psychologie.

In enkele gevallen is het de bedoeling dat een specifiek hulpmiddel je maar één significante doorbraak geeft, maar in de meeste gevallen kan een hulpmiddel jou een serie doorbraken geven die je op een hoger niveau brengen. Overdrijf het analyseren met de dagelijkse denkgeest niet, maar vertrouw erop dat als je naar een bepaald hulpmiddel werd geleid, het je iets moet tonen. En besluit niet met je dagelijkse denkgeest om te stoppen, maar laat je innerlijke leiding je bij de volgende stap brengen. Als je echt open staat en bereid bent om alles in je psyche te zien wat je groei tegenhoudt, zal je leiding je brengen waar je heen moet.

En dat brengt ons natuurlijk bij de 64.000 Dollar vraag, namelijk hoe bereid jij bent om de balk in je eigen oog te kijken. De overgrote meerderheid van de mensen die zichzelf als spirituele zoeker beschouwt, heeft één of twee gebieden in hun psyche waar ze niet naar willen kijken, gewoonlijk omdat ze denken dat als zij dat doen overstelpt worden door pijn, maar in sommige gevallen zou dat hun hoogmoed vernietigen.

In de beginfases, kan het verstandig zijn om niet naar de diepe wonden te kijken. Maar als je echter hoger op het pad komt, wordt het noodzakelijk dat je letterlijk naar alles kijkt. Enkel wat je voor God verborgen probeert te houden, zal je buiten het koninkrijk van God houden, want in het licht kan niets verborgen blijven. Dus naarmate jij meer vooruitgang boekt, is het nodig om na te denken over gebieden waar jij weerstand of terughoudendheid bij voelt. Alles waar je vermijdt naar te kijken, is datgene waar jij je ego zich laat verbergen en zolang het ego zich kan verbergen, houdt hij jou gevangen.

Dus uiteindelijk hangt alles af van je motivatie, van je bereidwilligheid om je sterfelijke leven op te geven om de Christus binnenin jou te volgen naar het onsterfelijke leven om van je ego bevrijd te zijn. Op een bepaalde manier kan het helen van je psyche gezien worden als een krachtmeting tussen jou en je ego; het ego trekt aan je om niet naar de diepe wonden en de grote illusies te kijken. De beslissende factor is, of je motivatie om vrij te zijn groter is dan je ego’s motivatie om te overleven. Of jouw wens om het onsterfelijke leven te krijgen groter is dan je ego’s angst voor de dood of zijn hoogmoedige zoektocht naar onsterfelijkheid op deze wereld.

Ik ben me ervan bewust dat sommigen zullen zeggen dat ik je vraag niet beantwoord heb, omdat ik geen specifieke technieken heb genoemd. Toch noem ik opzettelijk geen specifieke technieken, omdat ik niet wil dat mensen een techniek kiezen omdat ik hem aanbevolen heb – en dan denken dat die de juiste voor hen moet zijn in deze fase. We zouden misschien kunnen zeggen dat een deel van je genezing eruit bestaat te leren jezelf spiritueel te onderhouden en dat betekent dat je bereid moet zijn om naar leiding te luisteren en daarna beslissingen nemen en leren van de uitkomst.

In enkele gevallen zou je eigenlijk wel leiding kunnen krijgen om een bepaalde techniek toe te passen, maar de reden is dat je moet leren waarom deze techniek niet oplevert wat die belooft. Dit wil niet zeggen dat je door je leiding om de tuin werd geleid, want je hebt inderdaad bepaalde ervaringen nodig om te gaan inzien wat jij niet kunt zien. En in enkele gevallen moet je een aantal keren met je hoofd tegen een betonnen muur lopen voor je beseft dat dit niet de ervaring is die jij in het leven wilt. En dan besluit je om naar jezelf te kijken in plaats van te denken dat de muur moet veranderen.

Hij die zichzelf verandert, is groter dan hij die de wereld verandert.

Laat me eindigen met zeggen dat ik begrijp dat voor veel mensen hun psyche helen een overweldigende taak kan lijken. En zeker het zal enige tijd overweldigend lijken. Maar als je echt de technieken bestudeert die we op deze uitgebreide website hebben gegeven en ook een paar praktische hulpmiddelen toepast, kan ik je ervan verzekeren dat iedereen die bereid is in de spiegel te kijken, vooruitgang zal boeken. En als je eenmaal beseft dat je vorderingen maakt, zal de taak om je psyche te helen niet meer zo overweldigend lijken. In feite zal het een taak zijn die een natuurlijk onderdeel van je leven wordt, hoewel hij je niet van de praktische en vreugdevolle aspecten van je leven moet afhouden. Dat je dat punt spoedig mag bereiken, zodat je in staat zult zijn om de vreugde te vinden die op degenen wacht die de moed hebben om naar hun psychische wonden te kijken en die te helen.