Een geascendeerd wezen heeft de gelegenheid om verder te groeien

ONDERWERPEN: geascendeerde meesters hebben geen lineair bewustzijn – verder gaan of bij de aarde blijven – geen opoffering

Vraag: Als spirituele groei de hoogste wet van het universum is, zijn er dan nog meer ‘niveaus’ van ascensie boven dat van jullie? Als dit waar zou zijn, betekent dat dan dat jullie verdere ascensie opofferen totdat het koninkrijk zich op aarde heeft gemanifesteerd?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Het is correct dat er vele niveaus in het spirituele rijk bestaan en daarom heeft een geascendeerd wezen de mogelijkheid om verder te groeien. Wanneer je ascendeert uit het materiële rijk, word je een onsterfelijk wezen, dus kun je ervoor kiezen om zolang je wilt op ieder niveau te blijven – zolang jij je zelfgevoel maar blijft transcenderen.

Wij, die ervoor gekozen hebben om bij de planeet aarde te blijven, kunnen daardoor uiteraard niet naar hogere niveaus opklimmen – althans niet met ons totale wezen. Dus in zekere zin stellen wij verdere groei uit. Toch is ons bewustzijn als geascendeerd wezen niet zo lineair als het bewustzijn van menselijke wezens, dus een deel van ons kan inderdaad verder gaan, terwijl een ander deel bij de aarde blijft. Helaas is dit moeilijk te beschrijven op een manier die begrepen kan worden door een lineair denkende geest.

Nadat je ascendeert, heb je in principe twee mogelijkheden. Je kunt je spirituele verworvenheid gebruiken als brandstof om te ascenderen naar hogere niveaus van het spirituele rijk of je kunt die verworvenheid opgeven – je kunt je “leven” geven – voor je vrienden op aarde. Dat heb ik gedaan en de viering van het heilig avondmaal symboliseert dat het lichaam en bloed van mijn verworvenheid – mijn Christusbewustzijn – wordt gebroken om de mensen op de aarde te kunnen redden.

Vanuit jouw perspectief gezien kan dit misschien een offer lijken, maar in werkelijkheid zie ik het niet zo. Ik zie slechts de vreugde om levensstromen tot een hoger bewustzijnsniveau te verheffen. Wanneer je onzelfzuchtig geeft, geeft dat geschenk zijn eigen beloning, want God vermenigvuldigt natuurlijk wat wij aan anderen geven. Dit is hetzelfde voor geascendeerde wezens als voor menselijke wezens. En er zijn nog steeds enorme mogelijkheden om te groeien door levensstromen op aarde te helpen. Ik leer en groei iedere dag, terwijl ik mijn niet geascendeerde broeders en zusters observeer, terwijl zij ernaar streven om hogerop te komen. Ieder van ons – ik zou moeten zeggen de meesten van ons – groeien werkelijk met elkaar.