Hoe vind ik de ‘juiste’ partner voor het leven

ONDERWERPEN: Richt je op jouw eigen groei – magnetiseer de juiste partner door de juiste partner te worden – jouw partner is een kans op groei – kijk naar de maatstaf voor de ‘juiste’ partner – jouw spirituele partner helpt jou om je spirituele plan uit te voeren – jouw huidige partner is altijd de ‘juiste’ partner – ga eerst op zoek naar jezelf en dan komt de spirituele partner wel – een hogere matrix voor relaties uitvergroten

Vraag: Hoe vindt iemand de juiste partner in het leven? Moet je niets doen en wachten tot de juiste persoon gewoon in jouw leven verschijnt, of moet je een actieve aanpak hebben en zoeken zonder echt te weten waar je moet zoeken of wat je trouwens precies zoekt? Wat mij het beste advies lijkt, is iemand vinden door 100 kikkers te kussen, er één te vinden die in een prins (of prinses) verandert, maar op de een of andere manier staat me dat innerlijk tegen. Wat zou de juiste aanpak zijn vanuit spirituele betekenis?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels 26 oktober 2010:

Vanuit spiritueel perspectief zijn de passieve noch de actieve benadering die jij beschrijft, constructief. In plaats daarvan adviseer ik je een actieve benadering te hebben in die zin dat jij je concentreert op jouw eigen spirituele groei. Merk op dat mijn woorden van 2000 jaar geleden nog steeds van toepassing zijn op alles wat je in het leven wilt:

Maar zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid; en alle dingen zullen eraan toegevoegd worden. (Matteüs 6:33)

In plaats van het concept in je geest te hebben dat je de juiste partner ‘vindt’, verander jij je standpunt in de juiste partner ‘magnetiseren’. Zoals we overal op deze website onderwijzen, zie je dat alles op aarde het bewustzijn van de mensheid uitvergroot. Alles wat er in jouw leven gebeurt, is een uitvergroting van jouw bewustzijnsstaat.

Het koninkrijk van God zoeken is een metafoor voor het Christusbewustzijn zoeken. In plaats van je te concentreren op krijgen wat je wilt van een bron van buitenaf, richt jij je op het verhogen van je eigen bewustzijn, waardoor je moeiteloos aantrekt wat jij eigenlijk wilt.

Waar de meeste mensen de fout in gaan is door de ‘juiste’ partner te zoeken, is door aan te nemen dat de ‘juiste’ partner iemand is waardoor zij zelf niet hoeven te veranderen. Ze zoeken een partner die de onopgeloste aspecten in hun psyche compenseert, zodat zij zich compleet of gelukkig kunnen voelen zonder naar de balk in hun eigen oog te kijken. Als ze echt zo’n partner zouden vinden, zou dat een gemakkelijk leven zijn, maar het zou nadelig zijn voor hun spirituele groei.

Als je een partner zoekt gebaseerd op jouw bewustzijnsstaat, wat zou dan onvermijdelijk het resultaat zijn? Dat je dan een partner aantrekt die overeenkomt met jouw huidige bewustzijnsniveau. Daar is niets mis mee – als je naar alles kijkt als kans om te groeien.

Met andere woorden, je hebt je huidige partner aangetrokken, omdat die partner de persoonlijkheid heeft die je precies kan geven wat jij nodig hebt om te transcenderen om vorderingen te maken naar Christusschap. Dus als jij je huidige relatie gebruikt als kans voor zelftranscendentie, kan het je op je pad vooruit brengen. Maar als je deze ‘kikker’ verlaat en gaat zoeken naar de ‘één op de honderd’ dan boek je geen vooruitgang en trek je enkel dezelfde soort partner aan. Ik verzeker je ervan dat dit meer dan honderd keer kan gebeuren in verschillende levens. Er is natuurlijk geen garantie dat het kussen van 100 kikkers hem in een prins ZULLEN veranderen. Als je aan me twijfelt, ga dan naar de dichtstbijzijnde vijver en begin meteen te kussen.

Mijn punt is dat de meeste mensen aannemen dat ze al aan de ‘juiste’ partner toe zijn. Maar voor de overgrote meerderheid van de mensen is dit niet het geval. De meeste mensen moeten door één of meer relaties en een oprecht proces van zelftranscendentie heen om die bewustzijnsstaat te bereiken waarin ze de partner die ‘juist’ voor hen is in hun huidige leven kunnen magnetiseren.

Wat betekent het als we zeggen de ‘juiste’ partner? Welnu, je hebt een goddelijk plan voor dit leven en dat houdt in dat je een bepaald bewustzijnsniveau bereikt en dan diensten verleend aan het leven vanaf dat niveau. Dus is de ‘juiste’ partner degene die jou kan helpen de laatste stap naar het bewustzijnsniveau te maken dat jouw geplande doel is voor dit leven en die jou kan helpen de hoogst mogelijke dienstbaarheid aan het leven te geven. Ik zou dit liever je ’spirituele’ partner noemen in plaats van het relatieve woord ‘juist’.

Maar aangezien jij door het proces heen moet om je spirituele partner te magnetiseren – en aangezien dit vaak vereist dat mensen diverse relaties hebben – zou je kunnen zeggen dat je huidige partner altijd de ‘juiste’ partner is. Je hebt je huidige partner naar je toe gemagnetiseerd, omdat hij of zij de volmaakte kans biedt voor de volgende stap op je persoonlijke pad. En als je de hoogst mogelijke les uit die relatie haalt, kom jij een stapje dichterbij het magnetiseren van je spirituele partner – en wat is daar mis mee?

Dus als je het gevoel hebt dat je nog niet de ‘juiste’ partner in het leven hebt gevonden, besef dan dat jij aan jouw eigen psyche moet werken. En houd dan op met dromen over, en te zoeken naar, een pot goud aan het eind van de datingsite regenboog. Stroop je mouwen op en gooi er alles tegenaan om jouw psyche te helen, zodat jij jezelf kunt vinden. Pas als jij jezelf gevonden hebt, kun jij een spirituele partner vinden; tot je dicht bij het manifesteren van je eigen hoogste potentieel in dit leven komt. Tot je het koninkrijk van God binnenin jou gevonden hebt en de gerechtigheid om je hoogste potentieel voor dit leven te ontsluiten, trek je met jouw zoektocht naar de ‘juiste’ partner niet de juiste spirituele partner aan.

Zoeken naar de ‘juiste’ partner zonder te proberen jezelf te veranderen, is een poging om het paard achter de wagen te spannen. Dat kan gewoon niet. Wat WEL kan, is de vele hulpmiddelen gebruiken om je eigen psyche te helen die beschikbaar zijn op deze site en elders.

Natuurlijk werkt dit alleen maar als je feitelijk en oprecht bereid bent jouw ‘juiste’ partner te vinden, wat inhoudt dat je bereid bent jezelf zo te veranderen als nodig om je spirituele partner naar je toe te trekken in plaats van één die je onopgeloste psychische problemen weerspiegelt. De hoogste vorm van relatie zal niet komen, tenzij je aan jezelf werkt. Veel mensen zijn niet bereid dit werk te doen, dus blijven ze dromen over een partner met wie ze niet aan zichzelf hoeven te werken, omdat de partner zó perfect is. En zolang je droomt, kun je altijd eigenschappen projecteren die precies zijn wat jij denkt dat je wilt en ze nooit door de werkelijkheid laten verstoren.

Maar als DAT is, wat je de rest van je leven wilt, heb ik er natuurlijk geen bezwaar tegen, omdat ik de Wet van Vrije Wil respecteer. Natuurlijk hoef je in dat geval mijn advies niet en heb ik je niets te bieden. Maar als je echt de ervaring wilt om aan je hoogste potentieel te voldoen – waaronder, maar niet beperkt tot het vinden van jouw spirituele partner – heb ik jou veel te bieden, zoals het zeker één van de doelen is van het Aquariustijdperk om degenen bij elkaar te brengen die het hoogste potentieel hebben om een relatie te laten werken en een echt spirituele relatie te demonstreren, waarbij de partners zowel hun eigen als elkaars talenten vermenigvuldigen en daardoor een hogere eenheid vormen dan de meeste mensen tot nu toe bereikt hebben.

Als de tijd daar is, zullen Maria Magdalena – nu de Geascendeerde Meester Magda – en ik leringen uitgeven over hogere relaties. Maar er is geen reden om daar op te wachten en er zijn al volop leringen beschikbaar over hoe jij jouw bewustzijn kunt verhogen. Dus schiet op met jezelf tot de best mogelijke partner te maken en vertrouw erop dat jij op den duur je spirituele partner zult aantrekken. Zoek en je zult ontdekken dat dit waar is – maar enkel wanneer je binnenin jou zoekt.