Het onderwerp tweelingvlam

ONDERWERPEN: het concept tweelingvlam kan je van het pad laten afdwalen – jij bent niet alleen – van het zoeken naar de volmaakte geliefde tot een spirituele eenheid – jouw echte tweelingvlam is jouw IK BEN Aanwezigheid – geen regels voor relaties in Christus – vaak beter om seksuele relaties te transcenderen – de illusie van een sprookjesrelatie – relaties transcenderen die op een behoefte worden gebaseerd – niemand anders kan jou compleet maken; alleen jouw IK BEN Aanwezigheid – ga op zoek naar innerlijke heelheid, zodat jij in een relatie staat vanuit de positie van geven

Vraag: Geliefde Jezus, ik heb een vraag over het onderwerp tweelingvlam van een ziel. Er zijn tegenwoordig veel mensen op aarde die het idee hebben dat het de bedoeling is dat zij de tweelingvlam van hun ziel moeten vinden en wanneer die elkaar dan vinden, raken ze in de war over wat ze met elkaar moeten. Zou je alsjeblieft kunnen helpen door ons wat spirituele inzichten te geven over de juiste ideeën en gedachten die we over deze kwestie moeten onthouden. En ook iets om over na te denken wanneer jij jouw tweelingvlam van de ziel ontdekt en tot de ontdekking komt dat je fysiek niet bij elkaar past. Dank je.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Nu, mijn advies zou zijn om je tweelingvlam te vergeten – ZET JE ER OVER HEEN!

Serieus, volg mijn advies op en zoek eerst het koninkrijk van God en al het andere zal je gegeven worden. Je zult wel gemerkt hebben dat ik niet veel meer over tweelingvlammen spreek. En de reden is juist dat we beseft hebben dat de leringen over de tweelingvlammen die in het verleden werden gegeven, niet helemaal het gewenste effect hadden, maar er inderdaad voor hebben gezorgd dat veel mensen er enigszins door in de war raakten. En enkele mensen zijn van het spirituele pad afgedwaald.

De bedoeling was oorspronkelijk om het concept tweelingvlammen uit te geven om te mensen helpen beseffen dat zij meer dan hun fysieke lichaam, meer dan hun fysieke zelf, zijn. Zoals het oude gezegde zegt: geen mens is een eiland. Dus om de mensen te wekken voor het potentieel van spirituele groei, moeten wij hen helpen in te zien dat zij niet geïsoleerd en hier beneden alleen zijn, dat ze deel zijn van iets zijn dat verder gaat dan hun gescheiden zelf. En dan kunnen wij het verlangen weer wekken – dat veel mensen vergeten zijn – om zich te verenigen met iets wat groter is dan zij.

Er was een tijd dat we besloten dat de bewustzijnsstaat van de mensen nog zo laag was dat de enige manier waarop wij veel mensen zouden kunnen wekken, door het concept was dat er ergens op de wereld een perfecte andere persoon was die de perfecte partner voor hen was. Wij probeerden het verlangen van de mensen te bespelen om naar de volmaakte minnaar op zoek te gaan in de hoop dat ze verder zouden kijken naar grotere spirituele eenheid.

Wat de reden was dat wij leringen gegeven hebben dat er een hoger perspectief is op tweelingvlammen, hoger dan de tweelingvlam van de ziel. Die is dat je echte tweelingvlam jouw IK BEN Aanwezigheid is en het grotere wezen waaruit je voortgekomen bent. En daarom zeg ik dat ieder van jullie afzonderlijk eerst het koninkrijk van God moet zoeken, dat je persoonlijke innerlijke contact is met je IK BEN Aanwezigheid. Vervolgens zul je door dat innerlijke contact de leiding ontvangen over hoe je met andere mensen moet omgaan voor wie je misschien meer zou kunnen voelen dan gewoon zielscontact.

Er bestaan geen regels voor Christusschap. Dus er bestaat geen regel dat jij, als je iemand anders ontmoet van wie je het gevoel hebt dat je er een sterk zielscontact mee hebt – of je het nu je tweelingvlam noemt of iets anders – er is geen regel die zegt dat je een fysieke, seksuele relatie met die persoon moet hebben. Het is heel goed mogelijk, en in veel gevallen heeft het de voorkeur, om een vriendschap te hebben die de traditionele seksuele relatie transcendeert.

In veel gevallen – wanneer de mensen met een sterke band de tegenovergestelde sekse hebben, en dan een seksuele relatie aangaan – het vaak niet op een heel harmonieuze manier blijkt te gaan, omdat beide gescheiden persoonlijkheden hebben ontwikkeld en gescheiden karma dat met elkaar botst. En wanneer twee mensen een sterke band voelen, hebben ze vaak het gevoel dat ze een sprookjesrelatie moeten krijgen en dan vaak erg onverdraagzaam worden over iets wat die illusie van een sprookjesrelatie verstoort.

En daardoor zijn mensen met een sterke innerlijke band vaak met grote onvrede uit elkaar gegaan, omdat ze niet verder konden kijken dan het sprookjesbeeld van de ideale relatie. Dat echt een illusie is, omdat je op aarde niet naar een ideale relatie moet zoeken, in ieder geval niet nadat jij jouw ego hebt overwonnen. Want als je jouw ego overwint, ga je niet een relatie uit behoefte aan.

De meeste relaties op aarde worden gebaseerd op behoeftes. Beide partners voelen zich niet compleet, dus beiden gaan de relatie aan in de hoop dat zij iets van hun partner ontvangen en dat hun partner hen als door een wonder compleet maakt en hen dan in een geheeld menselijk wezen verandert. Maar het koninkrijk van God is binnenin jou, dus als jij compleet en heel wilt zijn, zul je nooit heel zijn als je die heelheid buiten jou zoekt – zelfs in iemand anders, of die iemand nu de tweelingvlam van jouw ziel is of niet, je vindt het nooit.

Niemand anders maakt jou compleet. Compleet zijn kan slechts door het Christusschap plaatsvinden en het Christusschap is een individueel pad. Zolang je denkt dat je door iets heen moet, of iemand buiten jou om God te vinden, nu dan vind je God niet. En dan ga je onvermijdelijk wrok voelen tegen datgene wat buiten jou is waar jij op hebt vertrouwd, hetzij iemand anders, een kerk, of een politiek leider.

Dus streef daarom naar dat innerlijke eenzijn met je hogere Wezen, zodat je relaties kunt aangaan met totale liefde voor jezelf, zodat je geen partner nodig hebt om je heel te voelen. En dan kun je een relatie aangaan vanuit de positie van geven. En dat houdt in dat je dan verder kunt gaan dan een relatie met één mens en aan alle mensen kunt geven.

Wanneer spiritueel volwassen mensen een relatie aangaan, zie je geen relatie van twee mensen die zo in elkaar verdiept zijn dat er niets over is om andere mensen te helpen of hun rol om de maatschappij verder te brengen op zich te nemen. Ze steunen elkaar, maar gaan niet volledig in elkaar op tot hun relatie een doel op zich wordt, in plaats van het middel tot hun doel.