Hetzelfde trekt hetzelfde aan en tegenstellingen komen elkaar tegen

ONDERWERPEN: mensen met dezelfde bewustzijnsstaat versterken elkaar – meer volwassen mensen zoeken anderen uit die je kunnen uitdagen om anders te groeien

Vraag: Is het waar dat hetzelfde hetzelfde aantrekt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria door Kim Michaels:

Ja en nee – want je weet dat als je met een magneet twee polen benadert, twee noordpolen, bij elkaar brengt, die elkaar eigenlijk afstoten. Dus is dit een vraag die je niet met een lineair ja-en-nee antwoord kunt beantwoorden.

Het klopt heel erg dat mensen met een bepaalde bewustzijnsstaat zich vaak tot elkaar aangetrokken voelen. En dan versterken ze die bewustzijnsstaat – ze gaan vaak nog meer naar beneden op de wenteltrap door bij elkaar te zijn, dan elk van hen alleen zou doen.

Dit zie je bijvoorbeeld bij een groep mensen die een negatieve handeling verricht en een misdaad pleegt, of meer dan normaal aan het feesten is, of zelfs een kliek vormt die iemand lyncht of een spirituele leraar aan een houten kruis hangt.

Toch mijn geliefden, is het ook waar dat tegengestelden elkaar ontmoeten. En wat je dan vaak ziet, is dat degenen die in de laagste bewustzijnsstaat zitten – ik spreek over het laagste deel van de middelste 80% en de laagste tien procent van de bevolking – die mensen zo overweldigd worden door het dualiteitsbewustzijn, door het massabewustzijn, dat hun individualiteit vaak niet sterk genoeg is. En dan zullen ze groepen opzoeken die hun eigen bewustzijnsstaat versterken, die het oké laten lijken, dat het wel goed moet zijn omdat iedereen het doet.

Maar wat je ziet, is dat degenen die een hogere bewustzijnsstaat van spirituele volwassenheid hebben bereikt, een sterkere individualiteit hebben ontwikkeld waardoor ze niet meer het massabewustzijn willen volgen, niet meer de blinde volgelingen van de blinde leiders willen zijn. En dus zie je onder spirituele mensen vaak dat tegengestelden elkaar ontmoeten en dat je in liefdesrelaties, bijvoorbeeld de neiging hebt om iemand aan te trekken die in vele opzichten een tegenovergestelde mening over het leven of een tegengestelde psyche heeft.

Waarom doe je dat? Je doet dit juist omdat jullie spirituele mensen zijn die zo snel mogelijk willen groeien en beseffen dat je juist door dit samenzijn met mensen die van je verschillen, de grootste kans krijgt om de balk in je eigen oog te zien, om te zien wat er in je psyche gecorrigeerd moet worden en overwonnen. En zo zie je dat er een genuanceerd antwoord op deze vraag is.