Moeten wij iedereen leuk vinden?

ONDERWERPEN: anderen en jezelf de vrijheid geven – of je iemand aardig vindt, wordt irrelevant – liefde is niet altijd zacht

Vraag: moeten wij van iedereenhouden, maar ik vroeg me the af omdat ik hoorde zeggen: “Maar je hoeft niet iedereen leuk te vinden.”

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Wanneer je van iemand houdt met de onvoorwaardelijke liefde van God, geef je iemand de vrijheid om te zijn wie hij is en door dat te doen, geef jij jezelf de vrijheid om te zijn wie jij bent. Wanneer ik zeg dat je van iedereen moet houden, bedoel ik dat je van iedereen met de onvoorwaardelijke liefde van God moet houden. Die liefde is onvoorwaardelijk, in de betekenis van dat die boven alle menselijke voorkeuren en afkeren staan.

Wanneer je de onvoorwaardelijke liefde van God waarachtig belichaamt, denk je niet meer na over of je iemand aardig vindt. Je geeft gewoon liefde aan iedereen die je ontmoet zonder een bepaalde reactie te verwachten. Wanneer je geen menselijke verwachtingen meer hebt, heb je spirituele vrijheid bereikt, de vrijheid die ik heb gedemonstreerd.

Merk echter op dat onvoorwaardelijke liefde niet altijd zacht is. Toen ik de wetgeleerden berispte, deed ik dat met de onvoorwaardelijke liefde van God die niet wilde dat iemand vast bleef zitten in zijn egoïstische gemoedsgesteldheid. Mijn uitdaging die met de standvastigheid van liefde werd gegeven in plaats van de onvrede van de menselijke boosheid, gaf deze levensstromen wel de kans om voor het Licht van Christus te kiezen boven hun zelf gekozen duisternis.