Hoe je in het nu leeft

ONDERWERPEN: Je verlangt naar contact met jouw Christuszelf – een nieuwe identiteit – waarom het leven een worsteling lijkt – je kunt alleen iets in het nu veranderen – de blokkades verwijderen om in het nu te komen

Vraag: Ik heb een probleem en wil weten of er een specifiek middel bestaat dat me kan helpen.
Ik maak me zorgen en heb het gevoel dat ik een dieper besef van mijn leven nodig heb. Zo af en toe struikel ik en dat laat mij op een of andere manier de loop van de gebeurtenissen, situaties, relaties met mensen en zo voort, veranderen.
Terwijl ik dit zeg, is elk moment waardevol. Hoe kan ik dan leren elk moment, elk ogenblik, te waarderen? Ik wil niet tot mijn oude dag wachten om meer bewust te worden, omdat het leven zo snel voorbijgaat.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Waar je levensstroom echt naar verlangt, is een duidelijk en bewust contact met IK BEN Aanwezigheid. Het beste praktische middel om je dit te helpen bereiken, is de techniek voor innerlijke afstemming die ik in de Transcendence Toolbox geef. Ik beveel mensen ook aan een techniek om spirituele bescherming op te roepen door decreten aan Aartsengel Michaël. Ik raad mensen speciaal aan de wake van 33 dagen te doen die hier wordt aanbevolen.

Als je deze wake uitvoert, zul je gevoeliger voor je Christuszelf worden en daardoor zul je aanwijzingen ontvangen over hoe je gebeurtenissen en relaties eigenlijk kunt veranderen. Naarmate je afstemt op je ware individualiteit als spiritueel wezen en die individualiteit tot uitdrukking begint te brengen met jouw dagelijkse bewustzijn en handelingen, zul je veranderingen gaan zien. In het begin zullen de veranderingen subtiel zijn, maar ze zullen geleidelijk duidelijker en betekenisvoller worden.

Als je de leringen die overal op deze website staan, bestudeert, zie je dat de echte bedoeling van het spirituele pad is dat jij je identiteitsgevoel verandert. Je moet het beperkte identiteitsgevoel loslaten als sterfelijk, menselijk wezen en geleidelijk een nieuw identiteitsgevoel gaan opbouwen als spiritueel wezen dat hier is op aarde om de individualiteit die jij van God hebt gekregen, uit te drukken.

De sleutel om het moment te waarderen, is afgestemd zijn op je Christuszelf. Wanneer je dat gevoel van innerlijke afstemming krijgt, voel jij je heel en door die heelheid zul je op een natuurlijke manier elk moment waarderen als unieke kans om je door God geschonken identiteit tot uitdrukking te brengen. Gebruik als praktisch hulpmiddel de invocaties om het verleden, heden en toekomst te transcenderen.

De reden dat zoveel mensen het contact met hun Christuszelf verloren hebben, is dat ze naar een lagere bewustzijnsstaat zijn afgedaald. Die bewustzijnsstaat wordt gebaseerd op de illusie dat de levensstroom van haar bron wordt gescheiden, van God wordt gescheiden. Zolang je in die staat van gescheidenheid blijft, lijkt het leven je onvermijdelijk een worsteling en je zult niet in staat zijn van het moment te genieten. In plaats daarvan zie je het leven als een voortdurende stroom van beproevingen en strijd en kijk je altijd uit naar een moment in de toekomst waarop je strijd ophoudt. Maar dat magische moment in de toekomst komt niet. De verandering in je leven, de verandering in je bewustzijn, kan niet ergens in de toekomst komen – die kan alleen in het nu komen.

Je kunt jouw leven niet veranderen, je kunt jouw bewustzijn niet in de toekomst veranderen. Je kunt dingen alleen in het heden veranderen, omdat je in het heden beslissingen moet nemen. Daarom zul je het heden pas waarderen als je op het punt komt waarop je besluit je ware identiteit als spiritueel wezen te accepteren. Wanneer neem jij die beslissing? Wanneer je besluit dat het tijd is om die beslissing NU te nemen.

Het is belangrijk te begrijpen dat veel mensen momenteel niet op het bewustzijnsniveau zijn waarop zij dat besluit kunnen nemen om in het nu te leven. Ze hebben te veel blokkades of wonden in hun psyche die voorkomen dat zij dat besluit nemen. Daarom hebben de geascendeerde meesters altijd een geleidelijk pad aangeboden dat naar je op het punt brengt dat je eindelijk je ware identiteit accepteert en in het moment begint te leven.

Afhankelijk van de psychische problemen van elke individuele ziel, kan dit pad misschien lang of kort zijn. Als je echter ijverig het pad volgt, dat op deze website wordt uitgezet, zul je op den duur het punt bereikt waarop je de beslissing kunt nemen om te zijn wie jij bent, in het heden te zijn. Gebruik gewoon de tools om geleidelijk aan je blokkades in je psyche op te lossen en tegelijkertijd mediteert om de noodzakelijke beslissing te nemen om te zijn. Als je ijverig bent, zul je daar komen en op een dag zul je ineens beseffen dat je volledig wakker bent en leeft in het eeuwige nu.