Het kruis als symbool voor de missie van Jezus en het christendom

ONDERWERPEN: Jezus droeg alleen het dwarshout – Het was niet de bedoeling van Jezus dat het kruis het symbool zou worden van zijn missie

Vraag: Lieve Jezus, Was het kruis dat je moest dragen het hele kruis of alleen het dwarshout, zoals de geleerden op TV verklaard hebben? Het lijkt mij dat niemand een heel kruis kan dragen omdat het heel erg zwaar is.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

De geleerden hebben het juist. Ik droeg inderdaad enkel het dwarshout. In veel gevallen werd een kruisiging uitgevoerd door het dwarshout aan een boom te bevestigen en daarom kon de persoon uiteraard niet het hele kruis dragen. In gevallen waar geen boom was, stond er vaak een verticale paal die permanent in de grond verankerd werd op de plaats die voor executies werd gebruikt.

Het was nooit mijn bedoeling dat het kruis een symbool zou worden voor mijn missie of voor het christendom. Nadat de christelijke leiders de kruisiging, en niet mijn wederopstanding, tot de belangrijkste gebeurtenis in mijn leven en missie maakten, begonnen kunstenaars mij af te beelden door mij het hele kruis te laten dragen zodat het symbolisme compleet werd. Uiteraard was dit historisch gezien onnauwkeurig, zoals de geleerden nu gezegd hebben.

Je hebt het helemaal juist: het dragen van het hele kruis is onmogelijk voor de meeste mensen, vooral nadat ze gegeseld of op andere manieren gemarteld zijn. Dit is nog een aanwijzing dat de laatste film ‘The Passion of the Christ’, onjuist is. Niemand zou 40 zweepslagen had kunnen ontvangen en dan het hele kruis zo’n lange afstand kunnen dragen.