Het Ashtar Commando en de geascendeerde meesters

ONDERWERPEN: Een aantal gechannelde entiteiten hebben welwillende bedoelingen – geven wezens een andere identiteit op? Gechannelde leringen kunnen veel waarheid bevatten en een paar vergissingen – van wie ontvang je liever informatie? – onderscheidingsvermogen is de sleutel

Vraag: Je zei eerder dat het Ashtar Commando niet behoort tot de geascendeerde meesters, maar toch zijn er veel goede verhandelingen die veel ophebben met jou en edele personen die tot deze groepen behoren en bewijzen dat ze echt begeleiden, geloof jij dat die allemaal nep zijn, wat zou betekenen dat alle ruimtebroeders bedriegers zijn. Is dit waar?

Antwoord van de geascendeerde meester Jezus door Kim Michaels:

Wat is jouw definitie van nep? Zoals ik elders uitleg, zijn er inderdaad wezens die door menselijke boodschappers channelen zonder slechte bedoelingen om mensen te bedriegen. Als die wezens informatie channelen zonder verkeerd voor te stellen wie zij zijn, zou je hen dan bedriegers noemen? Als zij jou informatie geven naar hun hoogste inzicht en zonder kwade bedoeling, zou je hen dan bedriegers noemen? Als zij met de beste bedoelingen aan het werk zijn, zou je hen dan bedriegers noemen?

Wat ik heb gezegd, is dat geen van de zogenaamde ruimtebroeders tot de geascendeerde meesters behoren. Daarom geven ze een verkeerde voorstelling van hun identiteit, als ze dat wel beweren. Wij, de geascendeerde meesters, zijn geslaagd voor het laatste examen in het materiële universum. Wij verblijven dus boven het materiële universum, zoals elders wordt uitgelegd.

Er zijn veel wezens die in één van de vier lagen van het materiële universum verblijven, sommigen op locaties die overeenstemmen met diverse sterrenstelsels. Enkele van deze wezens behoren tot beschavingen die verder geavanceerd zijn dan de menselijke beschaving op aarde. Helaas zegt dat niet veel over de spirituele volwassenheid van zulke wezens gezien de huidige stand van zaken op planeet aarde.

Je moet gewoon beslissen wat je wilt doen met die informatie. Waarom zou je, als je betrouwbare informatie van de geascendeerde meesters tot je beschikking hebt, kostbare tijd besteden aan het bestuderen van informatie die van wezens komt die niet uit het materiële universum zijn geascendeerd? Als je na het eerste jaar op de universiteit voor een examen wilt slagen, zou je dan liever het advies van een tweedejaarsstudent of van een professor aannemen? Als je een batterij oplaadt met een zonnecel, zou je dan liever je licht halen bij de maan of de zon?

Wees je ervan bewust dat er natuurlijk bedriegers zijn die je proberen om de tuin te leiden. Ze zullen je een grote hoeveelheid juiste informatie geven die wordt vermengd met een paar fouten. Een aantal zullen veel met mij of andere spirituele wezens ophebben in een poging jouw vertrouwen te winnen. Ze kunnen misschien welwillend, of positief of spiritueel, lijken maar van binnen zijn het verslindende wolven.

De meest waardevolle vaardigheid die een spirituele zoeker kan ontwikkelen, is het onderscheidingsvermogen dat je krijgt door je contact met jouw Christuszelf. Gebruik de middelen die ik op onze websites geef om dat contact te leggen en uit te breiden en dan kun je persoonlijk evalueren of een lering de moeite waard is om te bestuderen, of dat je misschien betere bronnen van informatie kunt zoeken. Er is tegenwoordig zoveel informatie beschikbaar dat je het onmogelijk allemaal in één leven kunt bestuderen. Dus je zou kieskeurig moeten zijn met de informatie die je tot je neemt, en je moet verstandig kiezen hoe je jouw tijd en aandacht gebruikt.