Muziek om je spirituele groei te bevorderen

ONDERWERPEN: Oude culturen hadden meer inzicht in muziek – wetenschappelijke studies – jouw energieveld wordt door muziek beïnvloed – jouw chakra’s en jouw aandacht – waar houd je het meest van? – verhoogt muziek jouw energie of verlaagt ze die juist? – sommige muziek duwt energie naar de lagere chakra’s – dit kan je een gevoel van genot geven – als het goed voelt, doe het dan niet – nieuwe vormen van muziek nodig

Vraag: Ik heb enigszins een conflict met rockmuziek. Ik speel gitaar en vind het een heel creatief voertuig om iets uit te drukken. Ik geniet nog steeds enorm van het spelen van de classics zoals the Who, Led Zeppelin, the Rolling Stones, de Doors en Kiss. Ik ontdek dat wanneer ik hun muziek speel, ik vreugde en geluk voel. Ik vroeg me gewoon af hoe, als ik doorga met luisteren naar deze groepen, het mijn spirituele groei (door Christus) kan helpen.
Ook inzichten over welke groepen en muziek mijn spirituele groei kunnen afremmen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Je zegt dat je een conflict hebt met rockmuziek. De reden hiervoor is dat je intuïtieve vermogens jou zeggen dat er iets is wat je nog niet begrijpt of ziet over deze vorm van muziek en het effect van muziek in het algemeen. Ik moedig je sterk aan om naar deze innerlijke aanwijzingen te luisteren. Doe een poging om je intuïtie te vergroten en ga bezig met een studie van muziek en het effect van muziek.

Veel oude culturen hebben diverse leringen over het effect van muziek, zowel goed als slecht. Enkele oude culturen geloofden dat de snelste manier om een maatschappij te vernietigen, was door de verkeerde soort muziek te spelen. Zelfs moderne wetenschappers beginnen te beseffen dat muziek een diepgaand effect op mensen heeft. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hoewel klassieke muziek planten beter laat groeien, rockmuziek het tegenovergestelde effect heeft. Je kunt ook studies over het effect van muziek op leren vinden.

Door je bezig te houden met de diverse effecten van muziek, geef jij je intuïtie iets om mee te werken en dat geeft je het fundament om verdere inzichten van binnenuit te ontvangen.

Ik zal je echter wat inzichten geven om over na te denken. Zoals overal op deze website staat, heeft zelfs de moderne wetenschap erkend dat alles energie is. Zoals wij beschrijven, bestaat er een energieveld dat het menselijke lichaam omgeeft. Dit energieveld wordt met de geest verbonden. Het moet niet al te moeilijk zijn te begrijpen dat de geluidsgolven die door muziek gevormd worden, effect kunnen hebben op het menselijke energieveld.

Binnenin het menselijke energieveld zijn bepaalde energiecentra, vaak chakra’s genoemd. Er zijn zeven hoofdenergiecentra en die liggen op één lijn met de ruggengraat. Het laagste energiecentrum is de stuitchakra, het hoogste de kruinchakra en in het midden ligt de hartchakra.

Je levensstroom, en zelfs het fysieke lichaam, wordt onderhouden door een energiestroom die vanuit je spirituele zelf naar je energieveld stroomt. Deze energie komt je veld binnendoor de hartchakra en daalt dan af naar de stuitchakra. Wat er met de energie gebeurt, wordt bepaald door jouw aandacht. Jouw aandacht stuurt de energiestroom door je energieveld.

Wat bepaalt waar je aandacht heengaat? Dat wordt diepgaand beïnvloed door je persoonlijke voorkeuren. Met andere woorden, waar je het meest van houdt, geef je de meeste aandacht, en dat zal daarom de meeste energie ontvangen. Daarom is je hartchakra de sleutel om te bepalen waar je energie heen gaat. Je moet ervoor zorgen dat je liefde ontwikkelt voor de dingen die je helpen om te groeien.

Als je van wereldse dingen houdt, zal jouw energie in de allereerste plaats tot uitdrukking worden gebracht door de drie lagere chakra’s. Daardoor geef je jouw energie een vibratie die dicht bij de vibratie van het materiële universum ligt. Dit kan op den duur een maalstroom aan energie vormen die magnetische aantrekkingskracht op je gedachten en emoties uitoefent. Met andere woorden, hoe meer energie je schenkt aan je verlangens naar de dingen van deze wereld, hoe meer de energie aan je gedachten en gevoelens zal trekken, die ze nog meer aan de wereldse dingen vastbindt.

Ik zeg niet dat dit beslist fout is. Een levensstroom kan legitieme verlangens hebben om de activiteiten van het materiële universum te ervaren. Toch weten we allemaal dat veel mensen verteerd worden door diverse materiële verlangens, zelfs tot op het punt dat hun leven wordt verteerd door een verslaving.

Een levensstroom kan misschien wel vele levens besteden om de verlangens naar de dingen op deze wereld na te streven. De meeste levensstromen zullen echter op den duur een punt bereiken waarop ze het gevoel hebben dat er meer in het leven moet zijn dan alleen wat de materiële wereld te bieden heeft. Op dat moment kun je jouw spirituele groei geweldig vergroten door je bewuster  te worden van wat je met die energie doet. Met andere woorden, als je jouw energie naar de maalstroom die je aan de materiële wereld vastbindt, schenkt, zul je langzaamaan jouw spirituele groei afremmen.

Als jij je spirituele groei wilt laten toenemen, moet je beginnen met van de dingen van de geest te houden. Wanneer je van spirituele ‘dingen’ houdt, zul je een magneet in je hartchakra vormen die de energie door je Hartchakra omhoog zal trekken en die energie in de bovenste drie chakra’s tot uitdrukking brengen. Dit kan op den duur jouw kruinchakra openen, die de sleutel tot je spirituele verlichting en voorlichting is.

Wanneer je die energiestroom begint te begrijpen, kun je duidelijk zien dat jij, als je het serieus meent met spirituele groei, naar muziek moet luisteren en muziek moet maken die je energie door je bovenste drie chakra’s laat stromen in plaats van de lagere chakra’s. Ik denk dat de meeste mensen in staat zullen zijn, door een poging te doen om hun intuïtie en gevoeligheid te vergroten, te voelen waar hun energie naar toe stroomt wanneer ze naar muziek luisteren en muziek maken. Ik denk dat de meeste mensen snel beseffen dat rock muziek, jazz, rap, en andere vormen van niet harmonieuze muziek de energie naar de lagere chakra’s stuurt, vooral naar de stuitchakra.

Begrijp alsjeblieft een belangrijk punt. Energie tot uitdrukking brengen door de lagere chakra’s kan je gemakkelijk een plezierig gevoel bezorgen. Het feit dat iets jou vrolijk en gelukkig maakt, betekent niet beslist dat de activiteit jouw spirituele groei versterkt. Het loskomen van die energie door de chakra’s zorgt ervoor dat jij je goed voelt. Dus je goed voelen, houdt niet beslist in dat je spiritueel groeit. Met andere woorden, je moet een bepaald onderscheidingsvermogen ontwikkelen, zodat je kunt bepalen of je energie naar de hogere of lagere chakra’s stroomt.

Laat mij in dat opzicht zeggen dat er een bepaalde cultuur in de meeste westerse landen is, die gebaseerd wordt op het idee dat als iets goed voelt, het onmogelijk verkeerd kan zijn. Ik hoop dat je kunt begrijpen dat dit niet beslist waar hoeft te zijn voor iemand die zich zorgen maakt over spirituele groei. Met andere woorden, het feit dat bepaalde types muziek je vrolijk en gelukkig laten voelen, betekent niet beslist dat ze jouw spirituele groei versterken. Dus als je spirituele groei je belangrijkste zorg is, dan moet je ander soorten muziek vinden die ervoor zorgen dat je energie naar boven stroomt in plaats van naar beneden.

Voorbeelden van die muziek zijn veel klassieke componisten zoals Mozart, Beethoven en Händel. Er zijn ook bepaalde soorten new age-muziek die je energie verhogen. India heeft een oude traditie in muziek die specifiek ontworpen is om mensen een spirituele ervaring te geven.

Ik kan je zeggen dat wij, de geascendeerde meesters graag nieuwe muzieksoorten uit willen brengen die de jeugd net zo aanspreken als de rockmuziek tegenwoordig, maar die zullen de energie van de mensen omhoog laten stromen in plaats van ze in de lagere chakra’s te concentreren.

Ik zou je aanraden om je te verdiepen in een studie van muziek en je gevoeligheid vergroten. Als je nog meer vragen hebt, voel je dan alsjeblieft vrij om mij hierover iets te vragen, omdat dit een belangrijk onderwerp is, niet enkel voor jou persoonlijk, maar voor de mensheid als geheel. Je zou misschien kunnen overwegen om je creatieve impuls te kanaliseren door muziek uit te brengen die de energie naar de hogere chakra’s laat stijgen.