Viering van het licht ten tijde van Halloween

ONDERWERPEN: Een positief alternatief voor de Halloween kostuums – beter weg te blijven van die plaatsen – wees voorzichtig met het bestrijden van de duisternis – licht heeft geen contrast met het duister nodig

Vraag: Lieve Geliefde Broeder Jezus, Hallo! Ik heb jouw waarschuwing over Halloween gelezen en kan zien hoe de ‘poorten’ voor de duisternis onder het mom van schrikaanjagend plezier erin kunnen sluipen. Ik vraag me echter af wat jouw mening zou zijn als we van de gelegenheid gebruik zouden maken door ons te verkleden in uitdrukkingen van de unieke Liefde IK BEN en onze zaklantaarns (of gloeiringen, kettingen etc.) als onze uiterlijke symbolen van Licht en Bescherming gebruiken. Zouden we op deze manier misschien betere dienaren van het Al kunnen zijn door ons Licht en onze Liefde te laten sprankelen, en zo minder ruimte creëren waar het duister kan wonen? Dank je en dank je, Kim voor jouw tijd en Liefde wat betreft mijn vragen.

P.S. Toen ik nadacht over hoe ik dit allemaal zou formuleren, kwamen deze woorden bij me op: “Ik ben niet bang om in het duister te lopen, omdat ik weet dat ik dan het helderste licht kan uitstralen.” Het voelde belangrijk om dit nog toe te voegen om jou in overweging te geven. Nogmaals dank!

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Het is een uitstekend idee om je te verkleden als uitdrukkingen van liefde en het licht te vieren ten tijde van Halloween. Je zou het kunnen vieren door je als echte heiligen te verkleden, geascendeerd of niet geascendeerd. Dit kan echter het best gedaan worden in een groep, bijvoorbeeld door een feest te geven, waarin een groep of gemeenschap samenwerkt om het licht te vieren.

Met betrekking tot als één of een paar mensen die zich verkleden in positieve kostuums om dan naar een traditionele Halloweenviering gaan, moet je wel een beetje voorzichtig zijn. In vele gevallen kan het een positieve indruk geven, terwijl sommige feesten zo duister zijn dat het aan geen enkel positief doel zou beantwoorden en het jou onnodig aan duistere krachten zou kunnen blootstellen. Met andere woorden, er is geen zwart-wit antwoord, maar het is verstandig om het gezegde in gedachten te hebben: “De dwaas gaat, waar de engel terugdeinst.” (Bezint eer ge begint).

Hoewel het gezegde niet nauwkeurig is in die zin dat engelen geen angst kennen, is het juist in de zin dat de engelen daadwerkelijk wegblijven van bepaalde plaatsen. De Wet van vrije wil geeft mensen het recht om plaatsen te creëren waar de vibratie zo laag is dat het letterlijk de hel op aarde is. Als spirituele zoeker is het in het algemeen beter om weg te blijven van die plekken en je te richten op het verhogen van je bewustzijn, waardoor je alle anderen mee omhoog trekt en het gemakkelijker voor mensen maakt om de lagere trillingen te ontstijgen.

Ik zeg nu niet dat spirituele mensen zich passief moeten opstellen ten opzichte van de duisternis of altijd een confrontatie met het duister uit de weg moeten gaan. Ik zeg gewoon dat je zorgvuldig moet zijn in wat je uitzoekt. Verzeker je er daarom van dat je voldoende spirituele bescherming hebt en dat je de heldere leiding van je Christuszelf krijgt. Bij twijfel, maak je vergissingen aan de voorzichtige kant. Door de eeuwen heen zijn veel spirituele mensen overhaast de strijd met de duisternis aangegaan zonder de juiste leiding en bescherming en dit doet mij altijd pijn in mijn hart.

Wat betreft het gezegde: “Ik ben niet bang om in het duister te lopen, omdat ik weet, dat ik dan het helderste licht kan uitstralen.” Dit gezegde is goed in de zin dat het doel van spirituele groei is om een stralend wezen te worden en je licht onder alle omstandigheden te laten schijnen. Toch moet je voorzichtig zijn om niet het idee op te vatten dat je licht het contrast van het duister nodig heeft, zoals ik elders uitleg. En je moet nog steeds voorzichtig zijn om naar duistere plekken te snellen. Engelen hebben heel veel licht, maar ze gooien hun parels niet voor de zwijnen.