In een vaste relatie kan seks spirituele eenheid avanceren

ONDERWERPEN: De bedoeling van seks is spirituele vereniging – seks als verslaving – hoe jij je na seks voelt – relaties en spirituele groei – toewijding is belangrijk

Vraag: Kan de liefde bedrijven zonder orgasme ons helpen te leren om seksuele energie te sublimeren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Het kan, maar alleen als je het doet met de specifieke bedoeling om seksuele energie te sublimeren en te leren om elke medeafhankelijkheid of verslaving aan de fysieke aspecten van seks te overwinnen.

Zoals ik elders uitleg (Link 1, Link 2), is er niets dat inherent zondig aan de seksuele vereniging tussen een man en een vrouw die een vaste relatie hebben. De echte spirituele bedoeling van deze seksuele vereniging zou echter moeten zijn om een spirituele vereniging en band tussen de partners te creëren. Wat er helaas gebeurt met veel paren is dat deze spirituele vereniging verloren gaat in een poging om het sensuele of fysieke aspect van seks tevreden te stellen.

Zoals ik overal op deze website uitleg, is de mensheid tot een lagere bewustzijnsstaat vervallen. Mensen zijn gevangen geraakt in het dualistische denken en voor één aspect van de dualistische geest, het menselijke lichaam en geest, bestaat er niet zoiets als genoeg. Daarom kan fysieke seks een verslaving worden die mensen het gevoel geeft dat ze nooit genoeg seks krijgen.

Als je de maximale spirituele groei wilt bereiken, moet je gewoon deze fysieke en emotionele verslaving verbreken. Let op wat ik hier zeg, omdat er een subtiel maar belangrijk onderscheid is. Ik zeg niet dat je geen maximale spirituele groei kunt bereiken door een vast stel te zijn dat zich seksueel verenigt. Ik zeg dat je niet maximale groei kunt bereiken als je seksuele groei gebaseerd wordt gebaseerd op fysiek plezier of een fysieke verslaving.

Een richtlijn zou kunnen zijn hoe jij je voelt na de seksuele vereniging. Als jij je onvervuld voelt, dan ontbreekt er kennelijk iets en dit zou een teken moeten zijn dat jij je te veel op het fysieke aspect van seks concentreert. Het doel zou moeten zijn om je volledig vervuld te voelen, omdat je een staat van innerlijke vrede hebt bereikt.

Als het juist wordt uitgevoerd, kan de seksuele vereniging een voorbereiding zijn die het een levensstroom gemakkelijker maakt om eenheid te ervaren met iets buiten zichzelf. De essentie van het dualistische denken is dat de levensstroom zich gescheiden voelt van de spirituele bron en door dit gevoel van gescheidenheid kan de levensstroom zich gescheiden van iedereen voelen. Naarmate de levensstroom het pad beklimt dat terugleidt naar de vereniging met de bron, gaat die natuurlijk door diverse stadia. Als één van die stadia kan het heel nuttig zijn als een ziel een echte spirituele vereniging met een ander mens kan bereiken. Voor de meeste mensen betekent dit dat een partner van de andere sekse, maar het kan ook een spirituele leider zijn, een familielid of vriend waar geen seksuele relatie mee is.

Een dergelijke hechte relatie tilt de levensstroom uit het gevoel van isolatie en maakt ook dat de levensstroom minder op zichzelf gericht en egoïstisch is. De vereniging met een partner van de andere sekse kan een voorbereiding zijn op de vereniging met het spirituele zelf van de levensstroom, namelijk de mystieke vereniging die veel mystici door de tijden heen beschreven hebben.

Daarom hebben spirituele leringen of religies het belang benadrukt van een geheiligde verbintenis tussen een man en een vrouw. Wanneer ik geheiligd zeg, bedoel ik een relatie waarin beide partners God iets hebben beloofd, de belofte om echte spirituele vereniging te bereiken. Vanzelfsprekend kun je zien dat dit niet hetzelfde is als voor een priester staan en trouwen in de buitenwereld. Veel getrouwde paren hebben niet een geheim verbond met hun God gesloten, ze zijn niet een echte spirituele verbintenis met elkaar aangegaan.

Maar wanneer paren echter wel een heilige verbintenis aangaan, kunnen ze grote spirituele vooruitgang boeken door hun relatie, waaronder seksuele gemeenschap. Begrijp mijn opmerkingen alsjeblieft niet verkeerd, alsof het zou betekenen dat het nodig is om een relatie te hebben om spiritueel vooruitgang te boeken. Het is heel goed mogelijk om spirituele vooruitgang te boeken als je vrijgezel bent. Het spirituele pad is voor iedereen individueel. Het is daarom belangrijk om niet uiterlijke oordelen te vellen over hoe andere mensen hun pad moeten volgen. Het belangrijke is dat je innerlijke afstemming op je Christuszelf te ontwikkelen en dan het pad te volgen dat je levensstroom thuis zal brengen via de snelst mogelijke route.