Is vlees eten verkeerd?

ONDERWERPEN: In het ideale geval zouden mensen geen vlees eten – tegenwoordig moeten veel mensen wel vlees eten – volg een evenwichtig dieet

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Zoals ik elders uitleg, zal er een tijd komen dat het collectieve bewustzijn van de mensheid naar het niveau is gegroeid dat nog maar weinig mensen vlees eten. Dat bewustzijn is echter nog een heel eind weg en daarom is het momenteel onvermijdelijk, en zelfs nodig, dat een groot deel van de mensheid wel vlees eet. Dus vanuit het ideale perspectief moet je zeggen dat het verkeerd is om vlees te eten. Onder de huidige omstandigheden echter zou het niet juist zijn als iedereen een vegetarisch dieet volgt.

Het dieet is een zeer individuele kwestie. Voor sommige mensen is het juist om een vegetarisch dieet te volgen, maar voor anderen zou het te extreem kunnen zijn om een dieet te volgen op hun huidige niveau van spirituele ontwikkeling. Voor sommige spiritueel gevorderde mensen zou het averechts werken en voorkomen dat ze effectief het werk uitvoeren dat ze hier kwamen doen.