Nucleaire schuilkelders

ONDERWERPEN: Schuilkelders niet meer nodig – leer van zo’n ervaring en ga door

Vraag: Ik heb een vraag aan Saint Germain. Eind jaren tachtig bouwde een groep studenten van de opgevaren meesters schuilkelders tegen radioactieve neerslag in Montana. Is het nog steeds nodig om vast te houden aan die kelders?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain door Kim Michaels:

Nee, dit is een cyclus die voorbij is en wat wij vinden dat de spirituele mensen tegenwoordig moeten doen, is waarover ik tijdens de conferentie gesproken heb, aan te sluiten op de visie van de Gouden Eeuw als een werkelijkheid die er al is.

Zeker, in de Gouden Eeuw zou je niet verwachten dat je een gat in de grond moet hebben waar je in kunt kruipen, omdat er een of andere oorlog uitbreekt, die NIET duidelijk in overeenstemming is met de visie en matrix van een Gouden Eeuw. Dus is het inderdaad gunstig voor de mensen om dit gewoon los te laten en te zeggen dat het zijn doel enige tijd heeft gediend.

Mijn geliefden, het is volmaakt acceptabel om extra wieltjes aan een fiets te zetten wanneer een kind leert in evenwicht te blijven. Maar als het kind de steunwieltjes houdt tot hij volwassen is, dan zou je denken dat er iets niet helemaal klopt in de geest van die persoon. En kijk dus niet met spijt naar het verleden om. Wat jullie gedaan hebben, was nodig om vele redenen, waaronder het hele leerproces dat mogelijk is ten gevolge van deze ervaring.

Het zou daarom veel voor mij betekenen als de mensen die betrokken waren bij die ervaring, er openlijk over zouden spreken en de hele ervaring zouden verwerken, zodat ze de lessen zouden kunnen leren die ze moeten leren – de dieper gaande lessen die geleerd kunnen worden en die kunnen helpen om mensen te laten groeien op het spirituele pad, lessen die ver boven de feitelijke uiterlijke gebeurtenissen staan.

Want zoals ik zei, we kijken altijd naar het verder gaan van alles. En degenen die onze studenten zijn – we houden altijd de visie voor ogen dat ze verder zullen gaan, de cycli uit het verleden achter zich laten en opstijgen naar een geheel nieuw niveau van bewustzijn, waar je geen spijt hebt, geen wrok, geen gehechtheden aan het verleden. Je beseft dat dit een cyclus was die je door moest maken om hoger in bewustzijn te stijgen. En je bent volmaakt tevreden om door die cyclus heen te zijn gegaan, die lessen geleerd te hebben en daarom ben je nu op een veel hogere plaats dan je geweest zou zijn, als je niet bereid was geweest door die ervaring heen te gaan.

Dit heeft natuurlijk betrekking op vele andere aspecten van het leven, waarbij je door moeilijke situaties heen gaat die je misschien liever had vermeden. Maar desondanks, gezien vanuit een groter perspectief, hebben ze je iets geleerd wat je anders niet had kunnen leren, of zo snel had kunnen leren.